Кое от двете бихте избрали ? Става въпрос за дизеловите агрегати около 2000 - 2004 година.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Grand Vitara vs X-tail
Свий
X
-
До: Grand Vitara vs X-tail
ако мислиш гранд витарата до 2005г е само за пред кафе, си в дълбока заблуда.Модела има малки разлики със старата витара и повечето са само външен вид и някои глезотии като климатик ,абс и май друга разлика няма .Аз имам 2005 а баща ми 1990 проходимоста е същата даже моята е по- добра но това е заради гумите и возиятае по-добра .
Та за колега гранд витарата до 2005г си е джипка отсякаде бързи,бавни, рама , класическа композиция докато х-трайл си е паркетник . Зависи от нуждите тъй като разликата във возията е голяма в полза на нисана( карал съм такъв при едно по-дълго пътуване).
За двигателите съвет не-мога дам защото карам само бензинGrand Vitara 2005g- за работа
Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
Lexus RX200t -2016г.-евридейката
Коментар
-
Първоначално публикуван от pepperj Преглед на мнениеКое от двете бихте избрали ? Става въпрос за дизеловите агрегати около 2000 - 2004 година.
Обикновенно, на така зададен въпрос отговора е "Синята"
Напиши за какво ще се ползва?Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Благодаря на Damianski & Drukman за мненията, най-после някой да каже нещо по темата найстина.Значи ще се кара повечето време по пътя но искам като крашна да мога след това да се върна на него
,а и зимата да се чувствам стабилен на преспите.Заглеждам по малко нисана заради по голямото пространсто в купето и багажника, но витарата май е в пъти по здрава ?? кажете вие. И двата двигателя са френски на витарата - peugot , а на Нисана - Renault
Ще се кара 90% по пътя но искам и да и се накефя като изляза от него поне да мога да се върна отново. Разхода горе долу един и същ ли е, и здравината на колите еднаква ли е горе долу? Все пак и двата мотора са френски Renault za Peugot за Витарата кой е по добрия ?
П.П. Благодаря за мненията на damianski i drukmanПоследно редактирано от Злой; 31-03-10, 19:06.
Коментар
-
Витарата е може би, по-здрава, но повече друса. Нисана е по просторен. За това което си написал стават и двете. Взимай тая която хареса жената.
Ако напишеш и какъв ти е бюджета може да има и други идеи.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Ми бюджета е около 12000 13000 ма някак си съм на къстопът, витарката ме кефи повече но пък ако тръгна на дълъг път 4 5 човека към морето примерно няма каде да си сложим саковете, а иначе е по проходима. Нисана е по широк ама май и на сняг не може да се справи камо ли по сериозно байрче или off road
Коментар
-
привет, ако избирах аз при равно техническо състояние за такова ползване ще избера нисана(паркетника).Пътното му поведение е в пъти по добро а и долу горе и на черно ще се справи. Гранд витарата е готин автомобил карам го от почти 2 години но ми е втори автомобил( за офф, лов и работа в кофти места). Преди гранд витарата имах хонда црв към която още имам топли спомени, страхотен автомобил и е аналог на нисана. През времето когато имах хондата спрях да карам основната ми кола (тойота корола версо), но имаше няколко момента в които се налагаше истинска джипка къса база с бавни и сериозни гуми ,за да си върша работата( на такива места с хондата замирисва на съединители и т.н.) и това наложи смяната и.Така че ако това ще ти е основна кола по-добре паркетник и по нататък вземи една стара витара да не те е яд.Все пак карането офф на кола 2004г е малко скъпо удоволствие чат пат губя пластмаси от броните пък те едни космически суми , не ми се приказва.прецаквал съм датчик на абс и други глупости ....
ако те интересува нещо друго питай, огледай се и за хонда повярвай ми по-добре е от нисана и гори само 10/100 бензин градско.имал съм тойоти и дрGrand Vitara 2005g- за работа
Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
Lexus RX200t -2016г.-евридейката
Коментар
-
Да ти кажа гледах ги и хондичките ма защо няма дизели или ако има са едно на хиляда??? Аз сега карам псат дизем и основната причина да не го продам до живот е че не ми качва разхода с климатика с 200 с 100 пълен празен разликата е 0,5 литра на 100км. Чесно казано ме дърпа към витарата затова пуснах темата тук, но все пак да се посъветвам и с други хора. От тези 3 модела само витарата има бавни и май е наи икономична, доколкото знам нисана ще ми харчи кам 12 градско(дизел) срещу 9.5 за витарата
Коментар
-
В тая криза за 12-14к можеш да вземеш Патрол GR 3.0Di 2004г. и ще имаш и простор и здравина и джип. 9л./100км. на дълго. Само бегачка не е.
ПП За гъстата гора няма да става, че и от него ще попадат пластмасите, ама ако са наложи няма спиране.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Аз подкрепям колегата Дамянски,стига теб да те устройва.Вземи си за 3,4,5хил. една по-стара Витара,а за останалите -лека кола.Като тръгнеш за морето за какво ще ти е тоя джип,от друга страна за тия пари Витарата няма да ти се свиди,а и можеда я тунинговаш,да не говорим,че може да си вземеш готова направена/мое мнение/. И така -лека кола ,с която спокойно можеш да си караш с 200 на магистралата и джипка,която минава почти отвсякъде/при мен така съм го решил проблема,имам приятел ,който ще си продава Черокито 2002и ще си купува БМВ е38/седмица/+ВИТАРА/
Успех и късмет!0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
Аз имам кола и ще си я оставя за резерва. ИМам един пасат 95 година дизел и ме слуша безотказно но искам зимата да имам сигурна кола а лятото као ми скимне да мога да се кача до някой връх или да покарам до някоя близка поляна или до някой язовир. А си мисля че без проблем който и да е от тези хубавци ще вдигне на магистрала 120/130 км/ч, а аз по барзо и не искам и рядко ми се налага да вдигам. Скоро прочетох че и нисана дава доста приличен разход кажи речи колкото витарата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар