До: Новата Гранд Витара - за или против газ
По-старата Гранд Витара е със същия 4 цилиндров бензин като на новата
, разлика имат в трансмисията и електрониката. Дебитомера е при въздушния филтър и при най-малкия гърмеж умира . Без дебитомер този мотор на бензин е много зле като работа ,а ако добавиш и автомат става
. Иначе този мотор е много здрав и бих казал дуракоустойчив .
Нещата с V6 стоят малко по-добре - дебитомера е при клапата и държи и на гърмежи . Казвам го от личен опит . Карам с газова от два месеца на BRC 100 KW с " плочка " и до като го донагласихе гърмеше ,но без поражения - отваряше филтъра и обръщаше клапата . Разхода ми е 12-17 с гуми 265 / 70 / 17 АТ и на Витиня излизам 130 на дирекна ,ако я карам до 100 / 110 ще падне осезаемо защото разликата в натискането на педала е огромна .
П.С. Колата ми е автоматик .
По-старата Гранд Витара е със същия 4 цилиндров бензин като на новата

Нещата с V6 стоят малко по-добре - дебитомера е при клапата и държи и на гърмежи . Казвам го от личен опит . Карам с газова от два месеца на BRC 100 KW с " плочка " и до като го донагласихе гърмеше ,но без поражения - отваряше филтъра и обръщаше клапата . Разхода ми е 12-17 с гуми 265 / 70 / 17 АТ и на Витиня излизам 130 на дирекна ,ако я карам до 100 / 110 ще падне осезаемо защото разликата в натискането на педала е огромна .
П.С. Колата ми е автоматик .
Коментар