Здравейте колеги забелязал съм при повечето витари от 89-95година един проблем.Сваляемите стъкла на лява и дясна предна врата когато са леко отворени(два пръста) се чува страшно дрънчене имам чувство че стъклото ще се счупи.Като се има в предвид класа на автомобила може да се каже че това е нормално,но въпроса ми е има ли начин поне малко от малко тези така да ги нарека луфтове да бъдат обрани по някакъв начин.Как мислите.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стъклата на Витарата тракат
Свий
X
-
До: Стъклата на Витарата тракат
Решението е смяна на джипа!
Обаче, разгледайте тук: http://www.lrseries.com/shop/categor...HANNEL&limit=0 може би каналите за Ленд Ровър ще паснат.
Моите също дрънчаха, но след подмяната на каналите уплътняват, като нови.
Естествено ще трябва да приложите малко ТНТМ.
Enjoy"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
Коментар
-
От модела на джипката е колега,и моите преди тракаха,от тръскането се скапват водачите на механизмите,не рядко се налага и с ръчичка да се намества отворен на половина прозорец,преди да продъжи вдигането му до крайно положение.Решението е профилактика на механизма,ама си трябват здрави нерви за тази манипулация,уви мойте бяха кът...
LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
Коментар
-
Няма да обиждате класът на автомобила, а за тракането, стояли са ви дълго време на открито колите, пък и все пак не са първа младост, има няколко решения, отваряш-почистваш страничните уплътнения хубаво, мажеш ги с течен парафин или силиконов спрей за табло, но ако са много зле "пълна промяна" ще се наложи с доработки, че не всички колеги помнят и знаят какво е ТНТМ
Коментар
-
основния проблем е ,че се износва един пласмасов детайл(вероятно тефлон или полиамид) който се движи по металния водач по средата на вратата. Вероятно ще трябва и регулиране на стрничните водачи. На моята (1997) отворих дясната кора по друг повод и видях проблема. Между другото този проблем го има при повечето коли с този механизъм. На ГОЛФА смених целия повдигателен механизъм , но струваше 20 лв . На пролет ще мисля каво да го правя -вероятно ще правя нови полиамидни водачи . Сега в студа не ми се пипа.899180483
Коментар
-
За колеги, които не им се занимава гарантирам за моята на части витара, че не тракат и не са тракали, дори и сега зимата е загъната, нищо че е начасти, така че някой ако има зор да пише и без това лятото минавам на ел.стъкла, така че и едни машинки ще се освободят
Коментар
-
Явно трябва сериозна профилактика за мен това е единственото решение на проблема за сега поне,другият вариант но ще е за кратко са ветробрани,аз си сложих напредната Витара и не че не е имало вибраций на стъклото но като се монтират малко свиват канала по който върви стъклото и има ефект дори и малък.
Коментар
-
Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнениеосновния проблем е ,че се износва един пласмасов детайл(вероятно тефлон или полиамид) който се движи по металния водач по средата на вратата. Вероятно ще трябва и регулиране на стрничните водачи. На моята (1997) отворих дясната кора по друг повод и видях проблема. Между другото този проблем го има при повечето коли с този механизъм. На ГОЛФА смених целия повдигателен механизъм , но струваше 20 лв . На пролет ще мисля каво да го правя -вероятно ще правя нови полиамидни водачи . Сега в студа не ми се пипа.
Иначе и на моята дрънкат доста дразнещо, като се постопли ще се търси решение.
@Dankov: искам да питам за ветробраните. Много ме дразни, че като отворя малко прозореца, на скорост свири гадно. А и двамата с жената сме пушачи, налага се, иначе ще се изтровим в това малко купе. Въпросът ми е дали ветробрани ще понамалят шумотевицата или ще я увеличат? Говоря за отваряне на стъклото на 3-5мм.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Да бе моите по мърдат (когато са спуснати не до долу) .И когато ги вдигам правят едно движение напред и после нагоре. Прав си TEF4О основното тракане не е от там а от нещо силно разхлабено .При мен кората леко цигърка , но все как испанска им работа. При мен проблема е от това което писах по горе. Говорим за ел. повдигачи на стъклата.899180483
Коментар
-
Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнениеДа бе моите по мърдат (когато са спуснати не до долу) .И когато ги вдигам правят едно движение напред и после нагоре. Прав си TEF4О основното тракане не е от там а от нещо силно разхлабено .При мен кората леко цигърка , но все как испанска им работа. При мен проблема е от това което писах по горе. Говорим за ел. повдигачи на стъклата.
@Васето: карал съм Самурай, 413-ка, доста повече от 20км, в интерес на истината не тропаше никъде нищо. Единствената забележка към стъклата беше, че като са леко отворени, въздуха блъска яко във врата...О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
[QUOTE=tef4o;
@Dankov: искам да питам за ветробраните. Много ме дразни, че като отворя малко прозореца, на скорост свири гадно. А и двамата с жената сме пушачи, налага се, иначе ще се изтровим в това малко купе. Въпросът ми е дали ветробрани ще понамалят шумотевицата или ще я увеличат? Говоря за отваряне на стъклото на 3-5мм.[/QUOTE]
Аз имам такива. Няма проблеми със свирене и шума придвижение с отворени 2-3 СМ.!! не се увеличава много (то и Витарите не са от най-тихите,де) Само не знам къде да намериш - аз моята я взех с ветробрани. Между другото и в гората не пречат много (ако не е дебел много клона) понеже са с малък ъгъл спрямо посоката на движение - т.е. аз поне не съм ги строшил още.
Б. Бонев
0осем88две6шест71три
Коментар
-
Първоначално публикуван от borkobo Преглед на мнениеАз имам такива. Няма проблеми със свирене и шума придвижение с отворени 2-3 СМ.!! не се увеличава много (то и Витарите не са от най-тихите,де) Само не знам къде да намериш - аз моята я взех с ветробрани. Между другото и в гората не пречат много (ако не е дебел много клона) понеже са с малък ъгъл спрямо посоката на движение - т.е. аз поне не съм ги строшил още.
По начало не ги обичам тия пластмаси, но ... май ще търся.
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар