Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удачна ли е Витара-та за лов? Алтернативи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удачна ли е Витара-та за лов? Алтернативи.

Решил съм да си купя някаква тояга 4Х4 и да си карам другарите по лов.

Тъй като отдавна съм приключил с руската серия в своя живот*, вероятно ще бъде Витара от по-стария модел но 2,5.

Въпросът ми е следния.

До колко е здраво шасито, защото мисля да не я жаля въобще.

И съизмерима ли е по проходимост с Нива?

* - Не искам да се правя на щангист и да развивам предмишница при положение, че хората са измислили сервото например.

Този и подобните му въпроси е разглеждан многократно тъй че препоръчвам използване на търсачката. След натрупване на критичното количество знания ще се появят и по-точни въпроси...
    VPetrov.photography

Коментар

Re: Въпрос (вероятно за Витара)

http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=3197

и за проходимостта... тя е в главата ;-)
      LZ1RED

Коментар

Ммм ... Тя не е Нива, по-скоро е малко УАЗче. Нали си има рама ...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
          Този и подобните му въпроси е разглеждан многократно тъй че препоръчвам използване на търсачката. След натрупване на критичното количество знания ще се появят и по-точни въпроси...
          Всъщност въпросът беше следния:

Някой докарвал ли е подобна кола до изглед идентичен на армейска Уазка.

Демек съдрана и раздрънкана по джендемите. И дали ще го преглътне.

Всъщност исках систематизиран отговор, но явно трябва ровкане.

Мързше ме

Коментар

РЕ:

Сете, ти ли си Сетя от оръжейния форум ? Мен помниш ли ме ? Ако си ти да кажа на останалите тва е Стефан на оръжейния форум или по точно Стефан е Сетя на офроуд форума
            Та по темата: Аз имам витарка 1.6 16V и бртат ми кара таква обаче дълга база и за сега сме много доволни, евтини са и са здрави малко друсат и ще ти трябват резервни пломби но това се преживява
            А иначе ако смяташ да краш дружинката по горите по добре е Нисан Патрул или ТЛК, по скъпички са но пък са доста по големи ииии имат още доста предимства
            Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Re: РЕ:

Първоначално публикуван от v0id
              Сете, ти ли си Сетя от оръжейния форум ? Мен помниш ли ме ? Ако си ти да кажа на останалите тва е Стефан на оръжейния форум или по точно Стефан е Сетя на офроуд форума
              Та по темата: Аз имам витарка 1.6 16V и бртат ми кара таква обаче дълга база и за сега сме много доволни, евтини са и са здрави малко друсат и ще ти трябват резервни пломби но това се преживява
              А иначе ако смяташ да краш дружинката по горите по добре е Нисан Патрул или ТЛК, по скъпички са но пък са доста по големи ииии имат още доста предимства
              Аз съм. Здрасти . То тук всички ме знаят бре...

А кой е Стефан във офроуд форума .

Ти ся нещо заплашваш ли ги хората

Дам, по темата - и аз искам дълга база. Че да ги товаря отзад. А повече пари няма да фърля за лов. Останалото в чифтета и патронки.

Коментар

Витарата е яка машинка но никак не е за ловци със снаражение доста е тясна 2-ма не едри мъже почти си допират рамената на 2-те предни седлки моят съвет е да потърсиш някой патрул дълга база по-старичък пък и ще ти дойде на цената на витарата а е доста по-кораво животно.Нещо такова: около 10 000 лв. гледам в мобилето, аз бих ти препоръчал по-стария пък и ще е по-евтин но те са кът.
                no signature no problems

Коментар

Някой докарвал ли е подобна кола до изглед идентичен на армейска Уазка.
                  да, този пич и няколко хиляди други, подобни на него

Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                  http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                  http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                    Витарата е яка машинка но никак не е за ловци със снаражение доста е тясна 2-ма не едри мъже почти си допират рамената на 2-те предни седлки моят съвет е да потърсиш някой патрул дълга база по-старичък пък и ще ти дойде на цената на витарата а е доста по-кораво животно.Нещо такова: около 10 000 лв. гледам в мобилето, аз бих ти препоръчал по-стария пък и ще е по-евтин но те са кът.
                    Всъщност не знаеш на какви подвизи са способни българските ловци.

Вчера се бяхме събрали следната група в една нивушка:

Шофьор - 130 кг.

Ръководител движение - 170 кг.

На задна седалка - моя милост 93, един колега със скромните около 85 и друг 90.

Багажник - 5 раници, 5 пушки и две кучета.

Имаше мегдан за още

Всъщност мисля си, че по чукарите е по-добре по-малък и маневрен повдигнат 4Х4 от колкото луноход. А и завоите са почти да си видиш задния номер.

Може да я вдигна като на снимката постната от колегата.

Благодарско.

Коментар

РЕ:

Сете много теория съм научил от теб. И ти както Стефан си русофил, привърженик на руските книги, физик и теоритик - подкрепящ теорията със солидно количество практика
                      И така да се върнем на темата : Дългата база на брат ми вози много по комфортно, не подскача по бабунките и поема дупките без да мръдне . Седалките са удобни, по широки са от тези на късата база, отзад се събират 2-ма едри мъже без проблем багажника също е голям и има място за пушки, патрони и всичко необходимо а за по дълги преходи можеш да сложиш и един багажник отгоре . Късата не е подходяща за повече от 2-ма човека .
                      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Щом завоите ги взима Нивата значи всъщност не са толкова остри - щот по-неманеврено нещо от Нива още не са измислили... Изобщо не сравнявай Витарата с Нива, съвсем други възможности има.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                          Щом завоите ги взима Нивата значи всъщност не са толкова остри - щот по-неманеврено нещо от Нива още не са измислили... Изобщо не сравнявай Витарата с Нива, съвсем други възможности има.
                          Всъщност до там ми стигат познанията в офроуда. Реално.

А и едно рено някакво, ама то умира до края на асфалта.

Коментар

Единствено мястото вътре може да е проблем, иначе е много сериозен автомоил, но щом се събирате и в Нива а тя е по-тясна от Вранглер, значи и във Витарата ще сте добре.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                              а тя е по-тясна от Вранглер, значи и във Витарата ще сте добре.
                              off нищо не е по тясно от вранглер
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X