Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся хъбове за ДЖИМНИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся хъбове за ДЖИМНИ

Здравейте,
    Търся превключватели (хъбове) за СУЗУКИ ДЖИМНИ. Не знам дали има значение и дали има друг вид - но ми казаха, че моите са вакуумни. Нов ми казаха, че е някаква непосилна за мен в момента цифра... нещо към 600 лева за 1 бр.
    Моля за съвет - къде да търся, дали са съвместими с такива на други модели на СУЗУКИ или на други марки и прочее.
    Благодаря предварително!
    Поздрави : Пламен Топалски

П.П. : Видях една обява в интернет от фирма "ТАБ КОМ" ООД, гр.Пловдив, която дава оферта от 395 лева за комплект. Ето линк : http://obyavi.avtoportal.bg/obyavi-pageid-1-5001.html
    Моля ако някой има впечатления от този търговец да сподели - коректен ли е и т.н.
    Още веднъж - благодаря Ви предварително!
    Последно редактирано от Plamenator; 10-02-10, 17:30.

До: Търся хъбове за ДЖИМНИ

Здрасти приятел,незнам как да ти помогна за части и аз изпитвам нужда от такива, но явно че са трудни за намиране на приемлива цена. Аз сьщо притежавам Джимни и в момента имам проблем с вьпросните автоматични хьбове. Включвам 4x4 и потеглям работи си машинката но в момента в който спра и дам маневра назад сьм свьршен. Тази вечер отново ги свалих хьбовете всичко си е наред чисти леко гресирани включват си изключват уж няма проблем. Затова взех твьрдо решение да си тьрся рьчни хьбове от Самурай .

Коментар

Поразгледайте из форума, има раздел "Купува-продава".

http://www.calmini.bg/locking%20hubs1.htm

А за автоматичните доколкото ми е известен принципа им - при движение назад е нормално и трябва да изключат, т.е. така изключват.
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
        Поразгледайте из форума, има раздел "Купува-продава".

http://www.calmini.bg/locking%20hubs1.htm

А за автоматичните доколкото ми е известен принципа им - при движение назад е нормално и трябва да изключат, т.е. така изключват.
        Напълно съм съгласен с колегата! Жоро
        А също и са по добри цените.Дори и с доставка ще ти излезнат по евтини.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        SJ 413

Коментар

Просто нямам думи - ЗЛАТНИ СТЕ!!!
          Без да преувеличавам - ОБИЧАМ ВИ!!!
          Сърдечно благодаря! Ако знаете колко се бях сдухал. Джипката я имам от 2-3 месеца, дето се вика още не съм се качвал да я покарам, а се оказа, че не съм попаднал на най-корктния търговец, ама айде - халал да му е, аз не съм злопаметен. Ако наистина ги имат в наличност и може да ми ги доставят в Плевен - ще преглътна набутването с 300 лева (не че са малко).
          Още веднъж - сърдечно благодаря за помоща!!!

Коментар

Само да ти припомня,че хъбовете на джимнто се управляват от сложна система от клапани която подава вакуум за определено време към хъдовете следи дали вакуума намалява итн.В тази връзка индикацията за 4Х4 на таблото мига ли или ти свети постоянно?И освен хъбовете има и семеринг май който участваше в тая работа да не се изхвърлиш напразно с нови капачки и после пак проблем аз до сега на джимни повредени хъбове не съм виждал а имам бая наблюдение в последните 3 години.
            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

системата за абтоматичните хъбове не е вечна но ако хванеш повредата
              не винаги е в хъбовете.мен когато ме оставиха не си и правих и труда да търся кое не е наред а ми си сложих ръчни на АVM производство на АRB.
              само че има една тънкост ако твойто джимни е от най новите без ръчка на раздатката не става номера защото раздатката се управлява от борд компутар който веднага засича че нещо куца но като се поизлъже тук там запява за винаги.тук струват около 200 евра а има и джимни маниаци дето преправят автоматичните на ръчни и си перкат.
              поздрави

Коментар

Здравейте,
                Индикацият на таблото светва. Но не завъртат предните колелета. Водих го на майстор, мой познат дето прави леки коли, бусове, камиони ... Той свали "капачките" и установи, че едната си работи идеално, а другата понякога зацепва по някога - не. Показа ми го - натиска го навътре и то зе заклинва и не се връща, а другия се мести свободно. Остава в "отключено" положение, заклинва се по някакъв странен начин сякаш. Провериха разните вакууми и прочее, аз хал-хабер си нямам от ракива неща, и рекоха, че всичко е ток! проблема бил в самата "капачка", мислеха да я разглабят, но май не успяха. Можело да ми го оставят в "зацепено" положение, но ако изключа от лостчето за режимите на предаване - щяло да се върне в "оключено" положение и не се знае дали ще "зацепи" пак. Посъветва ме - да си купя нови хъбове и като ги получа щял да ми ги смени за 2 минути и да си "свиркам". Чудя се дали да не си купя наистина нови, вярно вкарвам някакви парици, дето не са хич малко, ама поне сега в снега да си газя като пич - нали за това съм я взел джипката!
                Ще имам ли някакъв проблем с това, че досега са били автоматични, а ще купя ръчни? Нещо да не прецакаме системата на вакуумните щуротии?
                Благодаря!

Коментар

Колеги, вчера сложих капачки от Витарка на Джимнито нямаше никакьв проблем на 40см сняг но ми премигва 4wd на таблото. Това проблем ли е?Защото сьм решил да си взема рьчни хьбове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X