Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за автоматична скоростна кутия на Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за автоматична скоростна кутия на Витара 1.6

Здравейте на всички,

Интересува ме какви са отзивите за автоматичните скорости кути на Витара 1.6, къса база. Искам да купя такова на жената, за да успея най-накрая да я накарам да се качи на кола .

Това което по-конкретно ме интересува е какви модели скоростни кутии има според годините. Поне на мен са ми известни преди август 90 и след това. Ако има и други след кои години са? Кои са по-надежни и какви са цените на частите и подръжката? Какво е желателно да направя след закупуването, за да избегна бъдещи проблеми? За какво да гледам или слушам по време на оглед.

Извинявам се ако повтарям някоя тема но не открих конкретни отговори за тези въпроси.

Мерси предварително!

До: Въпроси за автоматична скоростна кутия на Витара 1.6

Тъй, във форума има поне 8-10 теми по повод автоматика. Темите ще ти ги нащракам подред: Тема 1 Тема 2 Тема 3 Тема 4 Тема 5 Тема 6 Тема 7 Тема 8 Тема 9 Тема 10
    Ако имаш време попрочети. Мое мнение, понеже карам автоматик: джипчето е доста здраво, с добра скоростна кутия (моята е с 3 скорости, но ми стигат за до 110 км/ч. при 3300-3500 оборота) Има и джипки с 4ри скорости. Можеш да ги познаеш по допълнителния бутон на скоростния лост. Не е капризна от страна на поддръжка, само да знаеш, че трябва като я палиш на студено трябва да оставиш джипчето да си затопли маслата, иначе ако тръгнеш ведната компа няма да може да смени на следваща предавка, а и няма да имаш спирачки по простата причина, че спирачното масло също не се е завъртяло в системата (това последното е изпробвано от мен лично и да си призная се уплаших при факта, че като натискам педала на спирачката все едно натскам камък демек беше твърд)

Поздрави и успех при покупката.

Ааа и да не забравиш снимки, нищо че колата не е за теб
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Колега ,избора на витара автоматик за жена е повече от правилен !Съпругата ми не се качваше на кола ,а от както взех автомата не мога да е сваля !Автомата не е капризен за подръжка - карам го вече 2 години и съм проверявал само маслото !Като вземеш колата освен ,маслото и филтрите на двигателя трябва да смениш и това на скоростната кутия ,мисля че това е най- важното !Вярно че е хубаво да се остави колата да порабати малко на място когато е студено но това важи и за другите коли!
      Не ми се случвало да не ми превключват скоростите когато колата не загряла до необходимата температура ,а това със спирачките за което пише Nik16 направо ме озадачи !!!!
      Да добавя - хубаво е да има хидравлика на волана особено за жена !

п.п. Nik16 - провери си спирачната система за въздух или за някакъв друг проблем !
      Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
      костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Да,смяна на масла и филтри задължително,и за жена търси с хидравлика на волана че инъче ще заякне мн.в ръцете и.....
        http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
          ... а и няма да имаш спирачки по простата причина, че спирачното масло също не се е завъртяло в системата (това последното е изпробвано от мен лично и да си призная се уплаших при факта, че като натискам педала на спирачката все едно натскам камък демек беше твърд)
          Вече за втори път се излагаш, като пишеш пълни глупости, а гледам че навсякъде ръсиш акъл.
          Не искам да се заяждам с теб, но като не разбираш, не давай съвети, че ставаш смешен. А и някой по-незнаещ от теб може да се върже.

П.С. Спирачната ТЕЧНОСТ(не е масло) по коя система се върти Ти да не караш ситроен.

Коментар

Мерси много колеги,

Благодаря и спецялно на Nik16 за препратките към старите теми!

Както всички споменахте хидравликата на волана е ЗАДЪЛЖЕ. А автоматикът е задължително условие, за да кача жената на кола.

Смятам до края на седмицата да съм се задомил. Харесал съм си една витарка в Драгичево и ще ходя да гледам една от часно лице днес.

Ще има снимкки след това....

Апропо и един допълнителен въпрос. Когато се движи Витарката предно ляво колело издава скърцащ звук. Къде може да е проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
              п.п. Nik16 - провери си спирачната система за въздух или за някакъв друг проблем !
              Спирачната система е добре (минах прегледа със забележката да си оправя ръчната). Само че това което ме шокира в началото, е че при студен двигател педала на спирачката ми е много твърд и като го натисна прави мининален ход. Когато се затопли двигателя, дори и да не е достигнал работна температура педала се отпуска и работи нормално.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
              Вече за втори път се излагаш, като пишеш пълни глупости, а гледам че навсякъде ръсиш акъл.
              Не искам да се заяждам с теб, но като не разбираш, не давай съвети, че ставаш смешен. А и някой по-незнаещ от теб може да се върже.
              Гледам, че си от Варна. Мен не ме притесняват критиките от ваша страна - поучавам се оттях. Но това, което изказах за спирачките си е така. Ако не вярваш, обади ми се, ще ти запаля джипката и ще разбереш за какво говоря. Пък и ще ударим по една бира
              Последно редактирано от Nik16; 11-02-10, 09:41.

Коментар

Имаш проблем я с вакууми, я с води/конденсати. Масло в автоматика НЯМА НИЩО ОБЩО със спирачките. В реда на мисли - смени си спирачната течност - хигроскопична е. Може и да ти изчезне проблема с дървените спирачки при студен мотор.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Имаш проблем я с вакууми, я с води/конденсати. Масло в автоматика НЯМА НИЩО ОБЩО със спирачките. В реда на мисли - смени си спирачната течност - хигроскопична е. Може и да ти изчезне проблема с дървените спирачки при студен мотор.....
                  Благодаря за съвета. Само да питам: понеже до сега използвам DOT3 може ли да се сложи друго? Слагам DOT3 само и защото го пише на капачката на съдчето в коша.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                    Благодаря за съвета. Само да питам: понеже до сега използвам DOT3 може ли да се сложи друго? Слагам DOT3 само и защото го пише на капачката на съдчето в коша.
                    Щом пише такова - слагай от него. Ама смени цялата течност.... И направи ревизия на маркучите.
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Злой за течността за спирачки не си много прав:

1. ДОТ3 е вече остаряла течност за спирачки, все пак колите ни са от предният век, разработвани в началото на 80години

2. Трудно се намира

3. ДОТ4 е много по-добрият вариант с вискозитет, съобразен с новите технологиии, предлага се навсякъде, цената му е смешна, аз лично съм с такава и съм доволен

4. Като сменяш течност, източи изцяло цялата, като е желателно да промиеш системата(има писано из форума с какво) и желателно да смениш всички маркучи, цилиндърчета, незнам колко струва целият кит, но със сигурност има

Смятам на лято да мина на дискови спирачки и отзад, като за целта ще създам отделна тема със снимков материал и подробни обяснения, тогава ще подменя и цялата система

Коментар

аз има тристепенен автомат вече две години. Просто нямам грижи с него. Освен, че вдига мъничко разхода на гориво, другото е супер. Теглил съм закъсали микробуси - без проблем. За градско каране е без грешка. Много е удобно и лесно, не е само жени....... и ти ще го оцениш!!!
                        Mitsubishi Pajero III 3.2 DID: Subaru impreza 4x4

Коментар

Карам Витара автомат мноооого отдавна - можеби първата ми такава е от преди 15 г. и до сега все си имам по една автомат ,даже в момента имам три различни и с жената сме в конфликт коя да си оставим .
                          В общи линии автоматиците са два модела / не визирам тези след 2005 г. / . И двата са три скоростни . На 1.6 моно къса и дълга първите автоматици на моделите " Тракер " и " Саидкик " съответно за американските пазари са производство на " GM " . Тази кутия е много ЗДРАВА и както твърдят в някои руски форуми " неубиваема " .
                          На 1.6 16V , 2.0 V6 и Гранд Витара 2.5 V6 скоростната кутия е японска три степенна с " овърдрафт " , което го смятаме за четвърта скорост . Тази кутия е по-динамична и не се чуди докато влючваш задна ,но е много по-голяма ,сложна и тежка от американската .
                          Аз ги харесвам и двата модела . ВИТАРА АВТОМАТ БЕЗ ХИДРАВЛИКА НА ВОЛАНА НЯМА .
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X