Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателят гасне на празен ход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателят гасне на празен ход

Здравейте, колеги.
    Двигателя на Витарата ми е 1.6, 16V. Пали и работи чудесно, независимо от температурата. Само на бензин съм, нямам газ. Като загрее, по време на движение си работи без проблем. Но като спирам на стоп или светофар и изключа от скорост няколко метра преди светофара, сваля рязко оборотите на нула, двигателя претриса малко и угасва. Правеше го рядко, но напоследък ми се струва, че зачести. Когато работи на празен ход оборотите са около 500-600.
    Дайте възможни причини за това досадно нещо.

До: Двигателя гасне на празен ход

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
    Здравейте, колеги.
    Двигателя на Витарата ми е 1.6, 16V. Пали и работи чудесно, независимо от температурата. Само на бензин съм, нямам газ. Като загрее, по време на движение си работи без проблем. Но като спирам на стоп или светофар и изключа от скорост няколко метра преди светофара, сваля рязко оборотите на нула, двигателя претриса малко и угасва. Правеше го рядко, но напоследък ми се струва, че зачести. Когато работи на празен ход оборотите са около 500-600.
    Дайте възможни причини за това досадно нещо.
    Оборотите са ти малко ниски сякаш, по тефтер бяха към 800, ако не и малко отгоре.
    Въздушен филтър (едва ли, ама все пак),провери да нямаш някое пукнато маркуче по вакуумите, почистване на байпаса (стъпковото ... уж) - обичайните неща.
    Май това са евтините варианти, за които се сещам в момента.

Всъщност, как се държи, когато двигателя е на обороти и на място и пуснеш фаровете и парното едновременно? И пак на обороти, когато натиснеш спирачката? Има ли чувствителна промяна и в коя посока?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Има доста възможни причини, например моторчето за празния ход - мисля че една диагностика няма да е излишна.
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Оборотите на двигателя на празен ход не се променят, когато включа фаровете и парното едновременно. Май и аз мисля, че ще е най-добре да мина една диагностика, но се чудя къде в София. Ако някой знае-да казва.

Коментар

Сега обърнах внимание-като натисна спирачката когато оборотите паднат, сякаш малко се вдигат и двигателя започва да работи по-добре, като чели.

Коментар

преди да натиснеш спирачката ли угасва или след, това е важно, тъй като имаш свързан маркуч към серво-усилвателя,който идва някъде от двигателя, незнам къде е на 16в

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
              Сега обърнах внимание-като натисна спирачката когато оборотите паднат, сякаш малко се вдигат и двигателя започва да работи по-добре, като чели.
              Засега бие на задръстен байпас (степер, моторче или както предпочиташ). Сваля се сравнително лесно, няма кой-знае какво за чистене, самия байпас представлява обикновен електромагнит с една рунтава пластмаса, закачена за него. Изваждаш го, промиваш пластамсовия детайл, оглеждаш в какво състояние е гнездото и дали не са позапушени отворите за въздуха. Ако се оправи - добре, ако не ... има още варианти, но не ми харесват

Коментар

имах същите симптоми на старата кола, оказа се бубината

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                  преди да натиснеш спирачката ли угасва или след, това е важно, тъй като имаш свързан маркуч към серво-усилвателя,който идва някъде от двигателя, незнам къде е на 16в
                  Двигателя гасне преди да натисна спирачката. Натисна ли спирачка-заработва по-добре.

Коментар

На мен пък ми мирише на прецакан серво-усилвател, както моя преди коледа или поне маркуч, може и дветеколега ето снимка на сервото, огледай хубаво маркуча към него как е и ако трябва го махни и надуй, пробвай и на махнат маркуч как работи колата

ей туй кръглото е серво-усилвателя със спирачната помпа

Коментар

До: Двигателят гасне на празен ход

1.6 16V е на колегата четете първия пост. Къде търсите стъпково моторче,то е при моното.Една диагностика и си готов колега самода е наточното място (сервиз).
                      [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от MiTaKa_ Преглед на мнение
                        1.6 16V е на колегата четете първия пост. Къде търсите стъпково моторче,то е при моното.Една диагностика и си готов колега самода е наточното място (сервиз).
                        Стъпково моторче няма и на моното. Байпас обаче си има и на 16V-то.

Коментар

Виж в тази тема съм писал за подобен проблем:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5%ED+%F5%EE%E4
                          Николай Папазов

Коментар

Благодарение на линка на Кокофф намерих винтчето за регулиране на оборотите на празен ход и след леко отвиване с отвертката оборотите заспаха на 900. От тогава никакъв проблем с двигателя-работи като часовник и не гасне на стоп

Коментар

Похвално за колегата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X