Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пиньон и корона

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пиньон и корона

ако сте чели мойта тема за проблем в задния диференциал то е яасно че ще се праи целия диференциал на ново и за целта ми хрумна идеята да сложа
    не мога да се изразя правилно на бг но с две думи по каси от които аз имам пиньон и корона...
    така аз го знам като 3.4:1 е предавателното число на мойта джипка което е много далго сравнение с бензиновия модел който сприа да се продава предавателно число 3.9:1 а сегашния дето се продава
    е с 4.3:1 предавателно число....
    мисля че ще станат защото на витарите стават а защо не и на жимнито
    но това не е сега толкова важно по важно е ако слога 4.3:1 с гуми
    30/9.5/15 като карам с 100км/час колко оборота ще варти мотора
    по мой изчисления ще е с 3100 оборота на пета тя е при мен директна
    или с две думи 1:1
    малко стават каси скоростите ама тва е което ми тряабва на мен
    скорост голяма не ми тряабва....
    та за целта като се праи задния диф шет тряабва и предния тва е яасно
    и категорично се отказвам да слагам блокажи все пак с тези параи за блокаж могат да се постигнат много попвече неща.......
    сега е по важно да се реша да го направя и затова искам да чуя и вашите мнения ако вие сте на мое място какво бихте направили.....
    да си призная честно в момента мойта джипка ама хич не ме кефи
    и реших да и дам още една вазможност ако е обуя с 30/9.5/15 и сложа по касите пиньон и корона маи ше заприлича на джипка......
    отделен е вапроса как ше се саберат но штом има като мойта вече начи и мойта може да стане...
    ще изглежда така точно но не знам колко има боди лифт тва джимни

имам и други снимки дето се вижда че е с окачване ОМЕ аз ше използвам ТРАИЛ МАСТЕР
    но пак оства загадка колко боди лифт трябва....

поздрави

ако ще слагаш такива гуми сложи най - бавните дифове които намериш и не се притеснявай че ще са ти твърде бавни, ако все пак това се случи винаги можеш да сложиш и по - големи гуми
    drive alive

Коментар

Re: пиньон и корона

Първоначално публикуван от zenit
      да си призная честно в момента мойта джипка ама хич не ме кефи

да си призная честно и мене твойта "джипка" хич не ме кефи а иначе като ще сменяваш главното предаване, отиди поне на 4.3:1. така ще можеш да сложиш по големи гуми (защо не и 31 ), а също и да помогнеш на слабосилното ти моторче да ги завърти. не бързай да се отказваш от локерите. казах ти преди за локерите - много хора ги карат, вместо да четеш по френските форуми, по добре виж някой дето кара с такива, покарай му колата малко и тогава решавай. забрави за този бодилифт дето го споменаваш постоянно - това е голяма глупост имхо, от която печелиш само височина, но не и ход. ама ако толкоз държиш на него - 1 инч.

питаш какво бихме направили "ние" на твое място.... за ние не знам ама аз това изделие отдавна бих го продал и вместо него купил нещо истинско
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Re: пиньон и корона

[/quote]

питаш какво бихме направили "ние" на твое място.... за ние не знам ама аз това изделие отдавна бих го продал и вместо него купил нещо истинско [/quote]
        митко още един шанс казаx после нима прошка...
        не познавам никои испанец дето да си е сложил не мога да се кача на дрyго жимни защото не познавам никои в един испански форyм един маи си е сложил но те са много потаини
        на мен потаините форyми не ми xаресват пак да си признаиа тк не е америkа и кам чyзденците се глада с дрyго око.........
        поздрави.............

Коментар

за сега порачаx само задна пиньон и корона пак ако стане ще му мисля и за отпред да слагам
          днес посетих един много реномиран тунинг маистор на Г класи и жимнита
          започва да став интерсно
          ако слагам 30/9.5/15 ще иска и боди лифт
          но няма начин тва е положението
          не знам още никви подробности но вав вторнник сутринта е на подходяштия доктор които ше е лекува............
          поздрави

Коментар

незнам дали аз нещо не разбирам ама принципно да ти кажа. ако ще сменяш предавателното число, то се сменя и на двата дифа. ако смениш само на единия и вкл. 4х4 ще стане голяма беля, от която накрая ще имаш купчина скраб и нужда от нова жипка

иначе и моето мнение е че това джимни е по - добре да го продадеш и да се здобиеш с нещо друго по - добро ако искаш да се занимаваш с офроуд по - на сериозно
            drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go

иначе и моето мнение е че това джимни е по - добре да го продадеш и да се здобиеш с нещо друго по - добро ако искаш да се занимаваш с офроуд по - на сериозно
              ще има ошет един шанс все пак аз тази машина тепарва ше тряабва да е тунинговам
              пак до сега не сам чул да има джипка дето заводско да излиза добре подготвена..........
              всички знаем кое е наи хубавото ама тук не е германия тва да не се забравя ако искам нещо старо то ше е карано и акала ще му е взет от тази гледна точка аз сам избрал нов автомобил
              и сега внимателно четете
              ако не четях токова този форум до сега да си карам джипката без да и има ама нищо даже и драскотинка ама тва каране из кара си дава отражение........
              поздрави

Коментар

вече пристигнаха двата пиньон и корона сега остава само едни дребни неща дето пропуснах да порачам втулките на пиньона и лагерите на предния пиньон...

при вадене ще се повредят лагерите а аз мисля да си запазя старите може да не ми хареса
                и да се наложи да се поставят старите.....
                за задния диф имам всичко лагери нови а за предния само на пиньона........и семерингите
                сега идва трудното да намера някой да ми ги монтира кадарно и на човешки цени..
                иначе по тунинг кащите ще ми вземат колкото е работата по поставяне на един блокаж АРБ
                ПОЗДРАВИ

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение

при вадене ще се повредят лагерите а аз мисля да си запазя старите може да не ми хареса
                  ми то най вероятно няма да ти хареса...не знам какво ти е сегашното главно предаване, но ако запазиш същия размер гуми ще усетиш видима разлика. пример: след като минах от 30 на 33 гуми, запазвайки същото главно предаване - 3.71, в първия момент джипа ми се стори като умрял, а говориме за 190 кс. при тебе най вероятно ще се получи обратното - ще получиш изведнъж прилив на свежи кончета . също така имай в предвид че ще трябва да коригираш и скоростомера. при мене разликата беще точно 10%

Коментар

аз сам замислил да слагам 30 за да се компенсира сега е с 3.4:1 и това е една от причините да ми е скапан саеденитела и вибрациите дето имам по цяалото купе межди 1600-1800обо.
                    така като е трагнало ще ми се завие свят от плащане тук и там но ще се упитам
                    преди да се натреса в няакой друг сервиз да уцеля няакой добар дето си варши както тряабва работата.......
                    вече питах в един и само кат чух кви ги раси и се отказах че новите дифове били по други не били като старите дето имали на кожуха едни крагчета за регулиране инструменти няамал ами аз ли да ми ги купя........
                    като сложа новите пиньон и корона става 25% по каси или ка се казва точно не знам
                    но гумите стига да влезнат 30 удалжават 10% и то ше стане 15% всичко по каси
                    пак една гума 30 тежи доста май и джанти magnels ще слагам и незнам дали ще има ефект от целия тояа тунинг.....
                    за скоростомера е много сложно това го знам но се упитвам да не мисля за него щот сега е по важно да ги сложа пак после започва друга мака
                    тук при слагане на по високи гуми иам граница 6% отам на горе се изисква да баде направен километража да показва вярно иначе нито един легализатор няма да си мръдне пръста да прави проекта от 22 странички та преглед на спирачки на незнам си кво луда работа само пари да има ства всичко.....
                    проблема не е само в гумите и джантите вапроса е да се намери най подходяащото в случая не ме притесняава че тежат 50кг повече ами рискат да ми махнат едно или две места е тогва става
                    интересно..колицата е маничка и не можеш да е тунинговаш повече от разрешеното на скоро един испанец сложи 235/75/15 с железни джанти мagnels имаше и ролбар отпред , багажник и степенки окачване +4см и боду лифт от 5см на прегледа му махнали едно мяасто от пред и едно от зад е това ако стане при мен вече ниам да има прошка ще е подаряа направо тази колица на няакой............
                    да си дойдем на темата че много се разприказвах нещо интересуваме втулката кояато е на пиньона
                    тя набита ли е или просто ей така слуги да седи между двата лагера......nomep-3
                    днес сутринта се успокоих слагах лагерите на пиньона и ше станат само тряабва да се сложат на преса.........
                    поздрави................

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                      интересуваме втулката кояато е на пиньона
                      тя набита ли е или просто ей така слуги да седи между двата лагера......nomep-3
                      не съм запознат много точно с твоя диф. по принцип тази втулка не е набита, влиза свободно, но при регулирането на дифа се деформира от натягането - pinion preload.

не знам какви са тези майстори, този вид дифове се регулират много по лесно. специалния инструмент е индикаторен часовник, струва около $ 30, купи си го, ще ти трябва

Коментар

много бих искал да мога сам да си го направя и 1000€ ще дам за инструмент но никога не сам правил такова нещо аз знам че ако не се направи както тряабва ще прецакам всичко над 1000€
                        са не ги смяатам че ще ми стане лошо......
                        вече се е почнало но този пат ще е карам бавно но славно
                        да няама фалове,,,,,
                        а за фтулката ще си ги порачам двечките една от пред и една от зад на задния диф после ще му мислим....ako влиза свободно могат и старите да станат ма нали ште сам купил нови вече.
                        поздрави...

Коментар

старата втулка не можеш да ползваш

Коментар

а вяарно нали се деформира...
                            поздрави

Коментар

Мушни двата дифа един кашон и ги прати тук в БГ има кой да ги сглоби правилно.
                              Последно редактирано от Yordan Kolev; 21-01-07, 00:46.
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X