Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 2.0 24V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара 2.0 24V

Здравейте колеги,
    имам следния проблем със Витара 2,0 24v 95г. и се обръщам към вас за помощ.Витарата е на приятел който я има от скоро и не повече 1000 км пробег.Преди 2 дни се появи шум(тракане) в двигетеля.Изключвам колянов вал и бутални болтове-тракането е в дясната глава и е променливо като честота и сила при еднакви обороти на двигателя.Интересува ме какъв е оптегача на малката верига (тази м/у двата разпределителни вала)-дали е хидравличен или пружинен.Самата верига е доста отпусната,което за мен не е нормално.
    Моля,ако някой има инфо за този мотор нека сподели!
    Предварително благодаря!
    ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
    Grand Cherokee 2.7
    GSM 0888148630

До: Витара 2.0 24V

Очаква те голям.....проблем
    Прикачени файлове
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Наистина може и да е голям проблема ,но първо свали оптегача и го провери . Щом гледаш веригата значи говориш за главата на която е капачката за маслото . Този мотор е с няколко вериги и хидравлични оптегачи . Сложете правилното масло за този мотор ,а то е 5-30 пълна синтетика . С различно от това масло тези мотори са шумни и тракат . Ако това не помогне отиваш на вариант Б - смяна на голямата верига с оптегачи и успокоители . Ако стигнете до смяната им звъннете ми на 0886 706 147 имам нещо в предвид .
      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Верно? Аз го карам с полусинтетика 2-3 години вече. Скоро пак смених и сложих OMV полусинтетика. Мога ли да го прецакам така?

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
          Наистина може и да е голям проблема ,но първо свали оптегача и го провери . Щом гледаш веригата значи говориш за главата на която е капачката за маслото . Този мотор е с няколко вериги и хидравлични оптегачи . ....
          Говоря за дясната глава(по посока движението на автомобила)късата тясна верига,която свързва двата вала-тя е много отпусната.днес ще я сваля ще проверя оптегача,а довечера ще пусна снимки.
          ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
          Grand Cherokee 2.7
          GSM 0888148630

Коментар

колега,пусни снимки ако ти е възможно!
            Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X