Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с парното

Здравейте,

Имам малко странен проблем с парното на Suziki vitara 2.0V6 95г.

В студено време паля и пускам парното. Карам примерно и двигателя качва температура над нормалното. В един момент температурата бързо се връща на нормално положение и парното най- сетне започва да дава топло.

Супер неудобно за студено време и само бърша стъклата с кърпа, както едно време по москвичите.

Един ми каза, че може да има въздух и да пробвам да обезвъздуша, макар че последните ремонти по охладителната система са в сервиза на сузуки във Варна и очаквах правилно да обезвъздушат.
    Та въпросите ми са от какво може да е този проблем и къде имам пробка за обезвъздушаване и как да я използвам?

Мерси!

До: проблем с парното

Въздух в системата ;

Коментар

Здравей,както го обеснявяш /или както аз го разбирам/парното тръгва след като овори термостата.Данеби да имаш гаэ и гаэаджиите да са го вързали на големия кръг
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Сипи си още антифриз,имал си вьздух в системата както каза колегата.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Мерси, явно много гласове се събират за въздух в системата... Ще пробвам от пробката да обезвъздуша (ако я намеря)

Друго сега се сетих, че от доста време не съм сменял антифриза. Може ли да е стар и от там по някакъв начин да идва бедата?

Коментар

Първоначално публикуван от adadar Преглед на мнение
            Мерси, явно много гласове се събират за въздух в системата... Ще пробвам от пробката да обезвъздуша (ако я намеря)

Друго сега се сетих, че от доста време не съм сменял антифриза. Може ли да е стар и от там по някакъв начин да идва бедата?
            Не
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Днес го помъчихме. Доляхме още антифриз, но на запален двигател и то взе да изхвърля по едно време (то май акъл трябвало...). Следващия опит ще е на спрян двигател. Около 2 литра влезе, но няма особен ефект.

Обаче мисля, че проблема го видяхме. По тая тръбичка от радиатора към преливника има пробив и според мен не може да смуче вода от преливника, ами смуче въздух. Утре се надявам да е поправя това и да долея пак и да видим какво ще стане.

Мерси за отговорите!

Коментар

Мисля че не смуче от там, ами е като разтоварваща клапа, тък като капачката няма такава, когато нивото достигне максимум се оттича там антифриза и когато налягането на системата е над допустимото излиза от там въздуха, но така е при 1,6 мотора , при 2л. не знам как е точно. Щом си долял два литра няма какво да го мислиш, даже незнам как не си прецакал двигателя досега, доливането става на студен двигател-бавно, за да може да излиза въздуха и когато се напълни-палиш, без да слагаш капачката, за да се обезвъздуши, като прекара въздуха през системата, докато достигне отвора, така я оставяш около 10минути да работи на празен ход и на равно място, в този студ не доливай загрял двигател със студени течност, да не го прецакаш При затворена система и загрял двигател ще провриш да не е спукан блока, стискаш маркучите, излизащи и влизащи в радиатора, трябва да са меки, ако са твърди, не е добре, и не отваряй капачката на радиатора

Коментар

Смуче, смуче. Днес доляхме още антифриз. Общо близо 3-4л влезе с това, което наляхме вчера

Сега веднага заработва парното, като вземе да загрява колата. А двигателя уж го гледам как му е температурата и не е вдигал въпреки малкото вода, която е имало.

Като гледам системата, когато се загрее водата, хвърля във резервоара. Също и въздуха от там изкарва. После, като изстине, пада налягането и дърпа обратно от резервоара. Така се самоподдържа с необходимата течност в системата.
                  При мен обаче имаше пробив по тази тръбичка, затова е изхвърляло вода, а като е дърпало е влизало въздух и постепенно водата е свършила. Сигурно 2 години не съм вкарвал вода/антифриз и все се чудех, как пък не е мръднало, а то какво било.

Поправете ме, ако греша. Благодаря пак за отговорите!

Коментар

От: проблем с парното

охх, нали иде зимата и парното си е на дневен ред.....Та да попитам, има ли някой да продава реле за степените на парното, че мойто работи само на най-високата ...липсвало някакво реле ли ..и аз незнам какво е , но под капака жабката се вижда ,че нещо липсва...?!

Коментар

От: проблем с парното

Не е реле, резистор(и) е.
                      Отиваш в най-близката автоморга и вземаш резистор(и) от каква да е кола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X