Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пак за разхода на гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пак за разхода на гориво

Здравейте колеги,
    Смених гумите на моят "Тарлю" - от 205/70/15 на 215/75/15 и разходът на гориво ми скокна от 15/100 градско газ на 21/100.
    Да го вдигне, ама чак пък толкова?
    Mitsubishi Pajero III 3.2 DID: Subaru impreza 4x4

До: пак за разхода на гориво

15 пак не е малко за старите гуми, но да приемем че е горе долу реален разход за градско.Моят е толкова с 225. Но чак 21 ми се струва прекалено, при това в Разград ли? Предполагам че там нямате задръствания като тук. От друга страна дистанциите са по малки и ако колата не смогва да загрее,ето още една причина. Такава голяма промяна в разхода не ми се вярва да е само от смяната на гумите, а и те не са от най-големите.Все пак какви са? Някой регенерат?

Коментар

Колега здравей, според мен трябва да отидеш на газаджия да я закачи на газ-анализатор

Коментар

Моето Паджеро 3000 150кс с гуми 265/75/15 Кайман Малатеста,градско ми гори 20/100.
        Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
        АСК Ален Мак

Коментар

привет,много бре.С 205 гуми ми е слизала до 9.Сега съм с 235 максимум 13
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Размера на гумите влияе на километража, т.е вземайте в предвид и грешката, когато отчитате изминатите километри.
            "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Първоначално публикуван от abalon Преглед на мнение
              Размера на гумите влияе на километража, т.е вземайте в предвид и грешката, когато отчитате изминатите километри.
              Е да де
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Каквато и "грешка" да има, +- 5 км. пак е много.
                0887632135-Краси

Коментар

Да не се забравят постоянно включените фарове(и габарити)парно,и по-бавното достигане на оптимална температура на двигателя(ако изобщо я достига,де)...ако се кара на къси разстояния и се гаси,след време изстинал мАтора,и пак в този режим нищо учудващо няма...
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                    Каквато и "грешка" да има, +- 5 км. пак е много.
                    С тези грешки съм се занимавал известно време, като контрол върху таксиметровите коли и смея да твърдя, че може да надмине очакванията ти от 5 км. разлика. Не търся спор, а опитвам да помогна на колегата. Извинявам се за спама.
                    "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Гуметата са BF GOODRITH(не знам как се пише точно) и не са регенерати. Като се има в предвид, че "Тарлю" е автоматик и го карам само в Разград и то 4-5 км. на палене (до работа и обратно). - Според мен определено е само от гумите.
                      Разбирам, че не е нормално да вдигне разхода толкова, но си е факт!

Коментар

Определено тези гуми са ти само малка част от проблема.
                        Може просто няколко фактора да са съвпаднали по време.
                        Ти сам пишеш че караш по 4-5 км., а и аз и още хора отбелязаха че за кратък пробег особено през зимата колата не може да загрее достатъчно за да влезе мотора в нормална работна температура. Проверка и на работата на термостата.
                        Друг много важен за разхода фактор е автоматика, който на градско дава по-голям разход в сравнение с ръчните скорости.
                        И наистина няма да е зле да се погледне настройката на газовата и момента на запалване от компетентен човек. Редовна смяна на замърсения въздушен филтър, също.
                        И направи едно засичане и на бензин и сподели резултата.

Коментар

Благодаря за съветите. Ще направя всичко, освен да го засека на бензин, защото с него само припалвам и винаги в резервоара си имам около 5-6литра. Сега да го пълня догоре... - това си е доста средства.
                          Отново благодаря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X