Нещо ми стана и си купих Suzuki Samurai 1000 Външно е горе долу добре ходова част добре нови амортисьори но проблем в двигателя 1 цилиндър 4ат останалите 11ат Според мен го взех на добра цена приемам съвети за дв. и всичко останало
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
незнам дали е за хвалене- Samurai
Свий
X
-
Честито Стефане! Сега на воля ще го вкарваш в гората без да ти пука за боята. Но мотора ще трябва да се отваря. Може да се направи прост експеримент - докарваш цилиндъра с ниска компресия в такт работа, да затворят клапаните и го надуваш с въздух през свещта за да видиш компресията към картера или главата бяга.
-
..
Това номера с запалената цигара на аспуха отзад ли е?НАДУВАЛИ сме така едно Пунто Турбо ГТ,ама какво да ти кажа,каквото и да е трябва да се разглобява,така че...SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...
Коментар
-
И със запалена цигара става проверката, но не само на ауспуха/ако въздуха излиза от там значи не уплътнява изпускателния клапан, какво следва се досещате/, освен това се проверява въздушния филтър/всм. клапан/, нивела за маслото/сегмент/, охладителната течност/гарнитура или проблем с главата/ също така може да бяга и към съседен цилиндър. Този експеримент не решава проблема с компресията и ремонта, но поне дава насока от къде да се започне.
Коментар
-
за колко пари си намерил двигател?
ремонта едва ли е много скъп, а и като се направи, ще си сигурен в негопомогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ако буталата и блока нямат износване или увреждане, ремонта ще е по-евтин и надежден вариант от друг двигател. Но дори и да минеш на по-тежкия вариант - ремонт на кол.вал, блок и смяна на бутала поне ще имаш отремонтиран двигател с ресурс поне 150К които едва ли ще успееш да навъртиш със самурайчето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от LeamСтефане, честито и от мен! Сега да не земеш и ремарке да търсиш, та да си возиш "сондата" за проучвания на непознати територииВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadraПървоначално публикуван от LeamСтефане, честито и от мен! Сега да не земеш и ремарке да търсиш, та да си возиш "сондата" за проучвания на непознати територии
Коментар
-
И аз взех Samurai
Ами и аз не знам дали е за хвалене, ама вече карам Samutai - дълъг. За сега около стотина километра минах - една част от тях без асфалт разбира се. Смених моторно масло и филтър. Трансмисиите предстоят.
Има някакъв шум - при ниски обороти (примерно на четвърта) и повече газ, едно такова ручене и вибрации май отзад (при 2Н). Някой нещо да сподели?По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар