Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпросче от нов собственик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпросче от нов собственик

витарата ми е 98 далга база--инересуваме може ли в екстремна ситуация да се включи двойното в движение (знам че не е правилно ако не си в покой),но просто питам.2?-с какъв размер гуми е витарата по каталог.благодаря предварително за отговорите

До: въпросче от нов собственик

двойното можеш да го включваш даже и с 100км ,без проблеми.Но бавните е желателно да се включват в покой.

Коментар

да но при мен като посегнах да включа бързите в движение изхъркаха и не съм пробвал повече .означавали това че имам някъкъв проблем в синхронизатора?

Коментар

Първоначално публикуван от явор петров Преглед на мнение
        да но при мен като посегнах да включа бързите в движение изхъркаха и не съм пробвал повече .означавали това че имам някъкъв проблем в синхронизатора?
        Ако си с автоматични хъбове,повече това упражнение не го прави,ако си с ръчни ,когато си ги включил(зацепил) предварително ,4H би трябвало да се включва без проблеми и в движение....
        SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

да с автоматични съм.нищо не е нужно да завъртам от вън за да включа 4х4 всичко си е само от лоста вътре.благодаря за съвета.

Коментар

Ако искаш да нямаш главоболия после по-добре спирай и на място си ги включвай.Нищо не ти коства да спреш
            Бялото BUZUKI 1.6 8в
            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Колега R VARDAROV не пишете нещо което не ви е ясно. Все пак имате статут на СТ.УЧ., от което би следвало да давате само верни указания към колегите ,които сега се учат . Това може да им донесе куп неприятности. Нищо лично - Весели празници и да се чуваме по често
              899180483

Коментар

разбира се че ще спирам и на място ще си ги включвам.много благодаря за добрия съвет .от полза ми е.

Коментар

Съвсем на кратко: при автоматични хъбове, в режим 4х2 предния мост си е в покой по време на движение. Всичко останало обаче не е. Това е и причината при опит за включване на 4х4 в движение да се чува яко изхъркване и ако водача е настоятелен и все пак успее да включи - понякога доста силен удар от зацепването на хъбовете.

При зацепени ръчни хъбове или постоянно зацепени "капачки", поне докато няма яко буксуване на задните гуми, скоростта на въртене на чаркалаците на предния мост и всичко останало са изравнени и включването става лесно и безболезнено.

П.П. Едва ли има нужда да уточнявам, но под "преден мост" в случая имам предвид въртящите се части, подлежащи на включване и изключване от трансмисията - полуоски, диференциал и кардан.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

за да знаеш какъв е заводския размер на гумите трябва да кажеш и какъв двигател е

Коментар

двигателя е 1,6 v16.годината перполагам че няма значение но все пак 98.

Коментар

В оунърс менюъл-а пише за 1.6 мотора гумите са 195R15 94Q ,P205/75R15 или 195R15
                        За 2.0 мотора 215/65R16 98S
                        За X-90 195/65R15

Коментар

Първоначално публикуван от явор петров Преглед на мнение
                          разбира се че ще спирам и на място ще си ги включвам.много благодаря за добрия съвет .от полза ми е.
                          Колега може би знаеш но пак ще ти припомня.При изключване на хъбовете е хубаво да дадеш 3-5метра назад ако си се движел напред или обратно.Досадно е но е необходимо.Ти сам ще чуеш звука от наместването им.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ.

Коментар

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА САВЕТИТЕ ,КОИТО СА МИ ПОЛЕЗНИ КАТО НОВАК.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И ОТ МЕН И НЕКА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ТА ДА СИ КАРАМЕ ВИТАРКИТЕ

Коментар

Доколкото показва моя опит 1м е достатъчен!
                              0887/400121 Антон Донев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X