Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реле на клаксон - местоположение ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реле на клаксон - местоположение ?

Здравейте колеги и приятели на любимата марка!
    Витарата е '94 G16A 8v mono.
    Моя случай е следния - клаксона работи само тогава, когато ключа не е поставен на волана или когао е поставен, но е в положение ACC (подчертаното е в сила, само ако не е била запалена преди това или не е давано на контакт). В останалите случаи - на контакт, в запалено положение, току що загасена в положение ACC, докато не се изкара ключа от волана, клаксона не работи Това ме навежда на мисълта, че проблема е в релето. Огледах долу над педалите където е табълцето с бушоните - реле не видях
    Моля, ако някой е запознат с това, къде се намира въпросното реле да сподели, за да ми спести търсенето, проследяването на кабелите и евентуално разкачане на цялото арматурно табло
    Поздрави!!!
    [COLOR=black]Suzuki Vitara 1,6 '94[/COLOR]
    0899089976 Адриян

До: Реле на клаксон - местоположение ?

Сигурен ли си, че изобщо има отделно реле за клаксона? По схемите, които имам, реле няма, само дето не съм сигурен дали важат и за твоята. Уж са 88ма-95та, ама знам ли, множко ми се вижда
    Какви са шансовете да имаш хлабв предпазител или механизма на клаксона да не е съвсем по реда си ... или самите свирки да са се поскапали?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Свали си клаксона и на негово място вържи друг и пробвай. Ако работи с новата свирка си наред, ако не ... хм как беше при мен, а да: погледни си кабелите. При мен беше двоен проблема: кабел + починал клаксон.
      Не мисля че при теб трябва да има реле, аз нямам.
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Реле задължително трябва да има, понеже тока не е много малък и предпазителите ще станат консуматив! Отписвам варианта хлабав предпазител - изкарах погледнах замерих 2-3 пъти
        Също така намерих и снимки които доказват съществуването на въпросното реле :

Първоначално публикуван от tef4o
        ... механизма на клаксона да не е съвсем по реда си ... или самите свирки да са се поскапали?
        Това също изключвам, защото ако има някакъв проблем в механизма или хорната отпред да се е скапала, няма да свири въобще, а както съм описал по отгоре, все пак си вади звук ...

Утре по светло продължавам издирването !

Колега Nik16,
        писали сме по едно и също време .... имам една пищялка, която ще пробвам, но малко ме съмнява да е това проблема. Много ме съмнява, че крачетата на релето(ако го има) са разменени (при смяна е сложено друг модел реле със същите стойности, но с различна схема). Имам съмнения също и в така наречения "Combination switch", който променя положението и задава комбинации с въртенето на ключа на волана ...

Поздрави!!!
        Последно редактирано от kitenec; 20-12-09, 20:03. Причина: писали сме по едно и също време
        0899089976 Адриян

Коментар

Тока импулсно е 5-8А, грубо, не е смъртоносно, но след като има нарисувано реле (на моята схема определено няма, но ме мързи да я поствам) ти предлагам следното: в положение, в което имаш клаксон, просто извади едната букса на клаксона и ще чуеш откъде трака релето
          Ако има ТНТМ, ще си проличи.

П.П. От къде точно е схемата, че този мануал явно го нямам?
          П.П.П. Странно, това, дето си го постнал, при мен излиза да е след 95-та? Явно има някъде разминавка, с голяма вероятност да е при мен.
          Последно редактирано от tef4o; 20-12-09, 21:45.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да, това което си дал като идея е интересно и ще го пробвам утре ... Мануалчето от което съм извадил схемата е на английски, но не се сещам дали съм се сдобил с него оттук или от някъде другаде...
            Ето как изглежда корицата:

Поздрави!
            0899089976 Адриян

Коментар

Моето реле се намира при другите такива под волана,до предпазителите(бушоните).Клаксона ми работи не само на контакт-а и при изваден ключ.
              Откачи клаксоните,натисни "бутона" на волана и виж кое реле "цъка".Така най-лесно ще го откриеш.
              Поздрави-Николай
              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Привет колеги!
                Проблема е решен, макар и да ми костваше почти целия ден...
                Благодаря на всички за съветите!
                Накратко да обесня в какво се състоеше проблема. Реле има и то се намира точно където е обяснил колегата nikman. Въпреки, че бях почти сигурен за него, аварията изобщо не беше там!
                Непостредствено след излизането от купето, кормилния прът променя ъгъла си посредством гумено каре, на което каре "Хитрите Джапанки" са стъкмили едно мостче с тънко кабелче да затворят веригата на клаксона през купето (масата). Та това ми ти кабелче, се било прокъсало и "като си свиркаш Пенкеле, кой ли те чува?" . Ще онагледя и с 2 снимчици които успях да щракна с телефонеца докато им пращах поздрави на япончетата фамилно до девето коляно :

Та то днес не беше смени на релета, та на бибитки, та прозвъняване на кабели .... и така няма да изпадам в подробности. Кабелчето което се вижда да стърчи го заголих и с устър клема,парче кабел, кабелна обувка и друга гайка завих върху старата, тъкмо стана и като контра гайка . И така вече и аз си имам работеща бибитка .

Поздрави и успех в начинанията - Адриян!!!
                0899089976 Адриян

Коментар

Радвам се,че съм помогнал,успехи с Витарката
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X