Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Витара

Здравейте колеги,
    отскоро имам Витара и открих няколко проблема за които искам да науча повече:

1. при всеки остър ляв завой на таблото ми светва червена лампа с тази индекация "(!)", когато колата се изправи лампата изгасва.
    2. когато колата работи и включа фаровете например от мотора се чува тракане. А когато изключа фаровете шума изчезва. Това се случва винаги когато има натоварване от ел. консуматор.

До: Проблем с Витара

1. Долей спирачна течност
    2. Нормално е шумът да се променя при включване на ел. консуматори. Дали точно тракане - да кажат запознатите с твоя модел. Дето не е зле да напишеш какъв е.

Коментар

Витарата е 1,6 89-та, къса база.

да питам и още нещо...
      Не ми е ясно какъв е смисълът от заключването на предните колела при полужение че предни мост се включва от лостчето в купето т.е. заключени или не ако не пуснеш предния мост все си със задно.
      И трябва ли да си спрял когато превключваш предния мост?

Съжалявам за глупавите въпроси ама тряя са науча....

Коментар

Като отвориш капака да сипеш спирачна течност , опитай се да анализираш от къде идва този шум . Вземи един мултицет и премери колко волта има на акомулатора като преди това вкючи светлини парно и каквито се сетиш консуматори а да и като закачиш мултицета подавай газчица , нормално трябва да ти излезат над 14 волта
        Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от creativ Преглед на мнение
          Витарата е 1,6 89-та, къса база.

Съжалявам за глупавите въпроси ама тряя са науча....
          Трябва и да се чете малко.

Смисълът от заключването на предните колела - ако дълго време няма да ползваш предно, да го изключиш не само от трансмисията, но и от хъбовете на колелата. Така предния диференциал, кардан и полуоси няма да се въртят и ще направиш малка икономийка от гориво и износване.

Доливане на спирачна течност:
          Купува се каквато пише в ръководството, отваря се капака, налива се където пише в ръководството (резервоара на спирачната помпа) до отбелязаното ниво. Джокер - трябва да си купиш течност DOT4 или DOT5.1. Не си купувай течност DOT3 и в никакъв случай DOT5.

Коментар

Относно тракането.
            Възможно е да се чува така наречения Стъпков моотор, който сработва точно при такива частични натоварвания на празен ход.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Трябва и да се чете малко.

Смисълът от заключването на предните колела - ако дълго време няма да ползваш предно, да го изключиш не само от трансмисията, но и от хъбовете на колелата. Така предния диференциал, кардан и полуоси няма да се въртят и ще направиш малка икономийка от гориво и износване.

Доливане на спирачна течност:
              Купува се каквато пише в ръководството, отваря се капака, налива се където пише в ръководството (резервоара на спирачната помпа) до отбелязаното ниво. Джокер - трябва да си купиш течност DOT4 или DOT5.1. Не си купувай течност DOT3 и в никакъв случай DOT5.
              Защо не DOT3?
              Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                Защо не DOT3?
                Да , защо не DOT3 ! На капачката на мойта Витара 1990 г. пише DOT3 и такава съм доливал , DOT3 пише и в руското ръководсво.
                Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тъй като дот3 е много стара разработка за спирачна течност се препоръчва дот4, той е с по-добър вискозитет и дълготрайност, сложи си дот 4, ако питаш мен си източи цялата инсталация и я смени наново, аз така направих, ще усетиш голяма разлика в спирачките, всичко което те съмнява по спирачната инсталация го сменяй, с годините маркучите отвътре отделят минимални частици гума и т.н. като попаднат в цилиндърчетата на спирачните апарати затрудняват спирането и спомагат за клеясването, та както казва един мой приятел: не е важно колко бързо караш, а колко бързо спираш

относно тракането, махни ремъка на динамото и виж дали трака пак, ако не смени си лагерите или направи една профилактика на динамото, на толкоз години и ти ще се разтракаш, успех

Коментар

Колега да те питам, когато подаваш леко газ с педала това тракане чува ли се отново ? Ако е да - разхлабил ти се е ангренажа. Аз имах такова тракане при включване на фарове, парно и т.н. големи консуматори както при и подаване на леко газ. Оказа се ремъка. Както каза колегата trent провери си и динамото

Успех
                    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Нищо му няма на динамото.

Сега за спирачките - дот3 наистина е по-старият стандарт. Дот4 се различава от него по това, че по-малко поглъща вода. А точно водата е нещото, което постепенно разваля спирачната течност. Дот5 и дот 5.1 поглъщат още по-малко, но дот5 не може да се смесва с другите. Безпроблемно се смесват дот3, дот4 и дот5.1.

Няма лошо и дот3 да налееш, но трябва и да спазваш интервалите на смяна.

Коментар

като подавам леко газ не се чува тракане, чува се само като има товар от тоците, най-вероятно е стъпковото моторче, но по скоро шума е като от някакъв вакум или въздух...

проверих си спирачната течност и казанчето е пълно догоре и тая лампа спря да свети от самосебеси .

както каза колегата по - горе май годинките са и много на колата.

Иначе витарата е добре ама започва да ми се вижда малко ниска....

Коментар

като подавам леко газ не се чува тракане, чува се само като има товар от тоците, най-вероятно е стъпковото моторче, но по скоро шума е като от някакъв вакум или въздух...

проверих си спирачната течност и казанчето е пълно догоре и тая лампа спря да свети от самосебеси .

ми щом ти е ниска то има цяр за тази работа тръгвай на горе
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Има лек за височина .0896659886

Коментар

Да си дойдем на думата . Целия подфорум за сузуки е пълен с варианти на "порастване", както и предимства и недостатъци, опции за елементи и начини ... съветвам те да хвърлиш по един поглед и да я вдигаш по най-бързия и лесен начин и възможно най-много. Тия неща с "ще я дигна само малко като за начало" са се доказали във времето, като безсмислен харч охарактеризиран с бързото заменяне на "само малко" с "колкото трябва" (демек даваш парите два пъти).
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X