Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клапани на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Клапани на витара

Колеги ,според мен май ми чука клапан. Двигателя започна да "ръмжи"повече от обикновенното !След прослушване със слушалки тракането идва под капака на двигателя !Въпроса ми е към пловдичани - каде във Пловдив да си реголирам клапните ,някой правил ли е процедурата и каде ,цена ?
    Витарата е 1,6 моно, 93г. къса база !

Ако някой колега е наясно как се прави и може да помогне за реголирането нека се обаде ще се отплатя за отделеното време !Имам гараж ,бирата и кЮФтетата от мен !
    0886 20 30 31 Петьо !
    Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
    костeнурков спринт.... и в гората !!!!

До: Клапани на витара

Регулажа би могъл да ти го направи всеки който някога е регулирал клапани

Коментар

Така и така сме зачекнали темата, кажете за различните модели двигатели на Витара 1,6 числата за реглажа, ама ги искам написани, не от документите да си ги прочета, че то беше голямо четене и никъде нищо както си требе, па може и да съм ги проспал

Коментар

На 1.6 моно на входящ 0,15 на студен мотор
        изходящ 0,17 на студен мотор, данните са от Аутодатата.
        Имам и едно ръководство там пише за 8 клапановите мотори на входящ от 0,13 до 0,17 на студен мотор и от 0,23 до 0,27 на топъл мотор, на изходящ от 0,16 до 0,20 на студен мотор и от 0,26 до 0,30 на топъл мотор. Дано да съм бил полезен с тази информация
        Последно редактирано от balta; 29-10-09, 23:21. Причина: Допълване
        „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Понеже се регулират на 20 000 км, аз мойте ги правя 4 пъти годишно. Трябва да ти кажа, че не всеки, който е виждал клапани прави реглажа както трябва. Намери си майстор препоръчан от някой пловдивски колега с витара. Ако е за София, мога да ти препоръчам 0899836492 - Евгени. Реглажа е около 40 лв.
          Все пак да не забравяме, че клапаните започват да тракат на студено дори когато са си наред.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Колега upi не е ли много честа тая регулировка на 20 000.Пише че се прави на 60 000.А за колегата ако има елементарни познания в тази област може сам да си ги регулира,иска само един хлабиномер и малко "пулене".
            Бялото BUZUKI 1.6 8в
            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Регулирането е с винтчета и е нормално да е на 20000 км.
              Тези 60000 сте ги видяли за някой двигател, който е с парички. Не е 1,6 на витара.

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
                Колега upi не е ли много честа тая регулировка на 20 000.Пише че се прави на 60 000.А за колегата ако има елементарни познания в тази област може сам да си ги регулира,иска само един хлабиномер и малко "пулене".
                Тук има ръководство на български - http://forum.offroad-bulgaria.com/gr...iscussionid=72. Пише си ясно, че се прави на 20 000 км.
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X