Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрическа бензинова помпа за Самурай SJ413

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрическа бензинова помпа за Самурай SJ413

Здравейте,
    Имам следния проблем: заех се да ремонтирам мотора на моя самурай. Тъй като разпределителния вал е надран яко и клопа направо, си намерих глава на доста прилични пари и доста запазена. Проблема е обаче че е от Сузуки Суифт. Оказа се че делкото е друго , взех оригиналното делко , но излезе че не може да се сложи на самурая , тъй като трябва да режа купето за да стане , няма място - то стой хоризонтално , а не като на самурая вертикално. Оказа се че разликата между двата разпределителни вала е не само в зацепването и вида на делкото , но и вала от суифта няма гърбица за въртене на бензиновата помпа. Проблема с захващането на делкото ще се реши с помоща на струга и изработването на присадка , за която няма да има проблем, но ми остава проблема с липсващата гърбица. Мисля за изработката й , но ще стане нещо не трайно и доста трудно за реализиране.
    Въпроса ми е , има ли някой идея от каква кола може да се пригоди електрическа бензинова помпа, която да става за карбуратор ??? (Май забравих да пиша че самурая ми е от старите с карбуратор.)
    Ако някой е правил подобно нещо или има идея ще съм му много благодарен Ще ми спести доста грижи.

Благодаря

Можеш да сложиш някоя външна ел. помпа , напр. от мерцедес или опел. На някоя автоморга все ще измислят нещо. В такъв случай трябва бензина да циркулира , незнам на самурая дали маркуча за връщане на горивото е на самата си помпа. Ако е така слагаш на нейно място един тройник, на който дупката за карба е по широка (пр. 4-5 мм) , а дупката за назад е по тесна (пр. 2 мм). Успех.

Можеш да видиш и това http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29456
    Последно редактирано от Ясен; 26-10-09, 09:16.

Коментар

До: Електрическа бензинова помпа за Самурай SJ413

Подобен въпрос има обсъждан на няколко места. Резюме - повечето карбураторни японски коли са с електрическа помпа, такива се продават резервни по магазините и по моргите.

Аз просто влязох в магазин за японски части и казах "ел. помпа за бензин за карбуратор" и ми дадоха някаква безименна. Става за всичко под 5л двигател, на Лада пасна идеално.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Подобен въпрос има обсъждан на няколко места. Резюме - повечето карбураторни японски коли са с електрическа помпа, такива се продават резервни по магазините и по моргите.

Аз просто влязох в магазин за японски части и казах "ел. помпа за бензин за карбуратор" и ми дадоха някаква безименна. Става за всичко под 5л двигател, на Лада пасна идеално.
        Точно така. Струва около 50 лв. Аз на моя Самурай бях преработил системата и стана отлично.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Колега,от личен опит мога да споделя.Имах LT28 карбуратор стандартно помпата е в резервуара електрическа.С годинките се е скапала и почнаха проблемите ,обикаляне по морги ,екперименти и т.н. на електрическите който пробвах дебита беше голям и давеше двигателя въпреки че излишният бензин по отделен мъркуч се връщаше в резервуара само проблеми.Накрая сложих помпа от парното на ЗАЗ и така вече 4години.Хубавото при нея е че подкачва гориво и спира което пък не позволява да дави двигателя.Вярвам че ще останеш доволен.Ако знаех по рано за проблема ти можех да ти помогна с гол работещт двигател на Samurai 413 който си купих от Германия.
          УСПЕХ

Коментар

Първоначално публикуван от stoil_69 Преглед на мнение
            Накрая сложих помпа от парното на ЗАЗ и така вече 4години.Хубавото при нея е че подкачва гориво и спира което пък не позволява да дави двигателя.УСПЕХ
            Помпите за които говорим с Ясен са същите, но са нови и се намират лесно.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Благодаря на всички за съветите , вчера си взех една помпа от един магазин, на една улица пресечка на Симеон. Не съм я порбвал още , понеже джипа ми не е в София , но събота и неделя ще я закача. Според продавача няма да има проблеми , помпата била хубава и "вечна" както се изрази той. Прикачам снимки. Иначе разпределителния вал го оправих , баща ми направи една втулка и я набихме , стана идеално През уикенда ще палим Самурая Аз съм му направил пълна ревизия на мотора - нови бутала , шлайфан е блока и коляновия вал , нови биелни и основни лагери. Мерих главата от суифта и мисля че с нея ще вдигна дори малко мощността. Разпределителния вал е малко по-различен - гърбиците са по-стръмни, макар и с 1-2 градуса и са по високи с около 1,4 мм. А и като гледам най-слабия суифт е 64 кс, а моя Самурай е 60 кс. Ще пиша другата седмица дали всичко е ок и дали помпата работи добре. Аз имам и газова, но искам да работи на бензин перфектно.

Мисля да направя система заедно със старата механична помпа , както е описано по-горе в една статия, за да я използвам вместо тройник.

На снимките се вижда разликата между разпределителния вал на суифта и самурая. Явно суифта е бил моно инжекция и на разпределителния вал няма гърбица за бензиновата помпа. Снимал съм как изглежда вала след като сме го "побългарили"

Благодаря на всички, ако не стане с тази помпа ще се възползвам от съветите ви
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от cutflash; 28-10-09, 08:06.

Коментар

Ако ще си с АГУ електрическата помпа е супер подобрение - свързва се паралелно на клапана за бензин.

Вместо старата помпа, за тройник към обратката се ползва бензинов филтър от VW с три щутцера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X