Обява

Свий
Няма добавени обяви.

компютърна диагностика на двигател за Гео Тракер ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• компютърна диагностика на двигател за Гео Тракер ?

Здравейте, търся сервиз който да ми направи компютърна диагностика на двигателя на Гео Тракер 1.6 16V 1995 . В Бургас нямат програма за тази марка . Проблема е че ми свети една червена лампа "Chech engine" а смених всички масла, ремъци и филтри ..
    Благоаря ви предварително .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

аз незнам Витара на която не свети, виж си ламбда сонда, мап сензор и дросела....
    no signature no problems

Коментар

РЕ:

Окей, 10х . А за спирачките ? И те светят а в сервиза казаха че са екстра .

Коментар

Ако имаш АБС, и свети след като си запалил вече, значи имаш изгорял сензора те са на всяко колело по 1, разбирасе може и друга да е причината, по-добре витараджийте да кажат аз говоря по-принцип.
        no signature no problems

Коментар

РЕ:

Няма АБС а и свети постоянно .

Коментар

Ако имаш път до София се обади на disem.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

РЕ:

Окей, 10х .

Коментар

мойе да трябва да долееш спирачна течност или да си почистиш клемата.

Коментар

Компютърната диагностика за която говориш,всъщост е проверка на кодове за грешка по управлението на мотора.Прави се със специялен уред-тестер,като за различните марки,модели и години има различни програми за четене и чистене на въпросните кодове.По принцип производителите преди 10-на години се разбраха помежду си да ги уеднаквят,в резултат се създаде система с общи за марките кодове,тъй наречените OBD.Твоя Тракер мисля че няма OBD-букса и си трябва тестер с програма точно за тази година на производство.Почти съм сигурен,че е същото като на Витара 1.6,16V.Тука в София има няколко места където има необходимата апаратура,ако те интересува,като дойдеш насам,звънкай.
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

То голям проблем бе колега !!!!!!

Я иди ... в Токио !! Там най-добре ще ти диагностицират колата ....!!

А сега сериозно ..."Бош" сервиз Бургас - търси Ганчо или Митко ...
                    Пък мойе и до наше село ... да дойдеш ...
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1
                      По принцип производителите преди 10-на години се разбраха помежду си да ги уеднаквят,в резултат се създаде система с общи за марките кодове,тъй наречените OBD.
                      Имаш предвид OBD-II иначе OBD има от 198....и някоя си! Имай предвид обаче, че OBD-II стандарта се ражда в Америка в началото на деветдесетте, така че най-вероятно колицата на човека е съвместима с този стандарт, все пак е правена там! Иначе няколко пъти съм писал тук, че ние внасяме едни от най-добрите и евтини диагностични интерфейси. Доста по-практично за средно грамотен човек е да си купи такова нещо и инаги да е наясно със състоянието на колата си, вместо да дава пари на знайни и незнайни "майстори". А, да - точно на 3-4-тото не-посещение на майстор и интерфейса ти се изплаща

Коментар

Първоначално публикуван от disem
                        По принцип производителите преди 10-на години се разбраха помежду си да ги уеднаквят,в резултат се създаде система с общи за марките кодове,тъй наречените OBD.
                        Имаш предвид OBD-II иначе OBD има от 198....и някоя си! Имай предвид обаче, че OBD-II стандарта се ражда в Америка в началото на деветдесетте, така че най-вероятно колицата на човека е съвместима с този стандарт, все пак е правена там! Иначе няколко пъти съм писал тук, че ние внасяме едни от най-добрите и евтини диагностични интерфейси. Доста по-практично за средно грамотен човек е да си купи такова нещо и инаги да е наясно със състоянието на колата си, вместо да дава пари на знайни и незнайни "майстори". А, да - точно на 3-4-тото не-посещение на майстор и интерфейса ти се изплаща
                        Севи от лаптоп нали няма проблем да се тества с помоща на твоите дивайсчета?
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Севдо,а имаш ли интерфейс и софтуер за газови инжекциони?По специялно ми трябва за ОММЕ ГАЗ на РенцоЛанди,че на майсторите им писна от мен(по 2-пъти на ден,сметай),решиха че не им се занимава повече и един месец ме оставиха да си се оправям сам,ама ми дадоха компютъра и все едно че си бях от персонала... Значи,постигнал съм 10 пъти повече от тях,ама не мога да я наглася таз газова и не мога...ся си карам на бензин. Обаче,ако ти се занимава с простотии и сметаш че може да тръгне,да върви,да харчи нормално,да не гърми(при мен в ауспуха се детонира),сметай че ми викат Соти-тормоза...идвам веднага да я почваме...

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
                            То голям проблем бе колега !!!!!!

Я иди ... в Токио !! Там най-добре ще ти диагностицират колата ....!!

А сега сериозно ..."Бош" сервиз Бургас - търси Ганчо или Митко ...
                            Пък мойе и до наше село ... да дойдеш ...
                            Вервай ми,на някои коли може да бъде голям проблем,особено по-новинките.И трябва да се сменят някои датчици,дето в магазина викат:''А бе няма ся,с поръчка 1 месец...и към 500-600лв''

Коментар

Севдо,а имаш ли интерфейс и софтуер за газови инжекциони?По специялно ми трябва за ОММЕ ГАЗ на РенцоЛанди,че на майсторите им писна от мен(по 2-пъти на ден,сметай),решиха че не им се занимава повече и един месец ме оставиха да си се оправям сам,ама ми дадоха компютъра и все едно че си бях от персонала... Значи,постигнал съм 10 пъти повече от тях,ама не мога да я наглася таз газова и не мога...ся си карам на бензин. Обаче,ако ти се занимава с простотии и сметаш че може да тръгне,да върви,да харчи нормално,да не гърми(при мен в ауспуха се детонира),сметай че ми викат Соти-тормоза...идвам веднага да я почваме...
                              Може ли да си променяш ъгъла на изпреварването по електронен път - чрез програмиране? Ако не, нищо няма да постигнеш с никакви настройки - мести датчика на по-ранно изпреварване и въпросът ти е решен. А това как ще го направиш си е вече твой проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X