Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за покупка на Vitara/Grand Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няколко въпроса за покупка на Vitara/Grand Vitara

момчета, карал съм на бързи 4х4 през бургаският проход на абсолютно сух асфалт и няма проблем никакъв, близо един час като на моменти дигах до 100км, страхотно поведение на пътя и в завоите, относно превключването, кой както си иска, просто след около 30-40км/час не е желателно да правиш експерименти със скоростната кутия, хубаво гледай дали ти изключва втора скорост, тоест сама да излиза, когато ти е зацепен само задният диф, ако да, далече, да нямаш главоболия, успех

Коментар

За това говорехме отначало ,ама некой -тръгни спри па после...

Коментар

Гледам и аз за втора витара, но все още не съм се решил и не е сигурно дали ще вземам. Харесах си една 2.0 V6 дизел автоматик и една пак дизелова само че с механична кутия. Според вас коя ще е подходяща за офроуд и според вас приблизително коя колко би харчела. Само знам, че дизела е малко по-икономичен в сравнение с бензина.

Вметка: аз съм се насочил към автомата, понеже и сега карам такава '89 година, и останах с добро впечатление от поведението и в кал и сняг. Интересува ме само дали ако си взема пак автоматик, дали ще трябва да го чакам да завърта и загрява маслата или мога спокойно да тръгвам на път.

Щях да пропусна: как стои положението с поддръжката на двигател и всичко останало.
        Благодаря

П.П. Прилагам линкове, за да видите машините:
        1. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...120&f1=details
        2. http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...422&f1=details
        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

V6 Дизел -няма такова животно.И двете са 4 цилиндрови с двигател на Мазда 87 коня .Карам такава в момента и съм много доволен. Но не ти препоръчвам Австрийка отдолу са трагедия.Внимавай.

Коментар

Ето какво намерих из нета.
            Трансмисията обикновено е най-сложният и капризен възел във всеки всъдеход. При джипката на Suzuki тя е надеждна и издръжлива, но неправилната експлоатация лесно може да съкрати живота є. Много собственици забравят, че Vitara е кола със задно предаване, чийто преден мост може да се включи при нужда. Такава схема на задвижване позволява използването на двойно предаване за кратко време и само на пресечен терен. Включването на режим 4х4 през ноември и изключването му през април и най-вече използването по асфалт ще доведе до разтягането на веригата на раздатъчната кутия след най-много две зими. Рано или късно ще заминат каретата, карданните валове, лагерите... Размерът на "капиталовложението" зависи изцяло от това колко бързо е карано в режим 4х4 по нормален път.
            Това не може да ме откаже от покупка ,но поне ми стана ясно защо не трябва да се кара 4х4 без да е нужно

Коментар

И гледай четирите гуми да са с еднаква шарка и размер.Да се похвалиш после.
              Grand Vitara 2.0 16V (J20A)

Коментар

Разход дава около 7-извънградско и около 8-8.5 градско
                За Гранд Витарата с този двигател-смятай разхода с 1 литър отгоре, а с климатик и повече.Успех.
                Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Ще използвам темата понеже и аз стоя пред същия проблем.А въпросът ми е кой от двата двигатела е за предпочитане;2,0HDI 109ph или 2,0TD 87hp като здравина и разход?
                  CRV 1998г 128кс

Коментар

Маздовия (88 коня) който карам аз е по лесен за подръжка, защото няма никаква електроника и не подбира нафтата (квото му сложиш това си гори). ХДИто е претенциозен, ако е с FAP филтър бегай далече. Това за 7/100 извънградско е мечта за мен, минимума който съм правил извънградско е 8,2 и то с 90-100 км в час София- Варна. Ако бъдеме честни градското на този автомобил (Софийското) е не по- малко от 10, а извънградското не по малко от 8,5/100.

Коментар

За горенето и аз сам с този разход 8.5 - изван града и 10 - в града
                      Suzuki VITARA 2.0TDI

Коментар

Днеска завърши голямото търсене Най - после купих дълго търсената Витарка дизел с ръчна скоростна кутия. Първи впечатления ми направи ,че е адски тясна и малка ,дизелчето дърпа много добре като за 88 коня Имам два въпроса. Като минавам през неравности и усещам как задницата се замятва леко ,тва съм го забелязвал и при други коли ,но при витарката е малко повечко ,та нормално ли е това или има нещо в окачването? Имам проблем със стартера ,затяга. Понякога повече понякога по малко. Ще мога ли да го ремонтирам тоя стартер или ще трябва нов?
                        Ето и малко снимки :
                        Прикачени файлове

Коментар

Честита да ти е,много кални и безаварийни км.Много е лачена.

Коментар

Честито и от мен.А отностно стартера -свали го ,разглоби ,почисти и провери лагерите му,предполагам че от там му е проблема.Относно замятането на задницата -провери си амовете.Успех и много безавариини километри.

Коментар

Честито, колега и от мен, тази я позагледах в сайтовете преди време, добре да ти служи и няма да се притесняваш, корави машини са, давай да я обръщаме, голямо предизвикателство ще бъде, хи-хи

Коментар

Благодаря ви.
                                Стартера май ще му се размине разглабянето за сега ,че нямам никакво време ,условия и инструменти. Като се прибера в България ще го разколача ,дано само не ме остави по пътя

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                                Честито, колега и от мен, тази я позагледах в сайтовете преди време, добре да ти служи и няма да се притесняваш, корави машини са, давай да я обръщаме, голямо предизвикателство ще бъде, хи-хи
                                Оооо не мерси къде ще и излезе края ако тръгна да я обръщам ,въпреки ,че успях да смъкна доста от първоначалната цена Пък и плюс това баща ми ще я кара предимно ,той да си решава какво ще я прави ,мен дирекцията не ми пречи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X