Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на самУрай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на самУрай

Колеги здрававейте, обмислям покупка на самУрай който да го тунинговам за оффроуд целта е максимум адреналин при разходките
    та ако може да ми кажите какво трябва да гледам при покупката, в смисъл коя версия е по добра коя година, до колкото знам някои имат блокаж други са с по широки мостове и т.н.
    Благодаря ..
    gsm - 0899388807

До: Покупка на самУрай

Най-общо адреналинът не зависи от возилото.
    По-скоро кажи на какви терени искаш да го караш (пример: искаш да се завираш по теснините в гората - по-тясна машинка; искаш да караш по наклонената нива - по-широка с по-ниски гумета; Камъни и коловози - вдигната с големи гуми; големи и дълги баири - малки гуми) и какви парички си приготвил.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Като начало гледай двигателя ти да е 1.3 . До колкото съм чел споучливи са моделите между '90 и '93 година. Всичко останало го каза колегата upi
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

ами за терените от всички по малко но можеби най много ще е за гора - като го гледам какво е тясно самурайчето още от сега го виждам с максимум дебели гуми и джанти..
        а за бюджета чесно да ти кажа не знам, то така или иначе няма всичко което е по замисъл да се прави на веднъж така че ще се прави по схемата събирам "пари за нещо - правя го
        но като цяло идеята е да се вземе нещо възможно най ефтино като база щот така или иначе от нея ще остане много малко в крайна сметка .. и не си струва да дам 4-5 бона за мн запазен самурай примерно след като така или иначе ще го разчерковам след това
        така го виждам аз ..
        ако имате други идеи споделете.
        gsm - 0899388807

Коментар

Ако е повече за гората, виж и 1000сс. Доста по-бавни скорости имат.

Коментар

Колега от личен опит ще ти кажа едно няма по добър и най-добър Самурай.Истината е някъде там,искаш ли тази кола да я тунинговаш ако е да вземи си с двигател 1.3,предимствата му пред 1000 кубиковия са много като почнеш с по здрави мостове и свършиш с по як двигател недостатъка му спрямо 410 е по бързата раздатка и диференциали и това също се лекува.Огледаи външното състояние на колата защото понякога се продават екземпляри които са си "древен тракйиски храм "с две думи кърпенето ще ти излезе по солено от колкото ако правиш ремонт на двигателя.Да се каже точно къде да гледаш за ръжда е малко трудно при мене имаше изгнило на пода точно където се падат краката на задно стоящите и десния подкалник където е акумулатора,виждал съм Самурай които с изгнила рамка на предното стъкло там проблем е антената за радиото крайно ненужен аксесоар е тая антена според мен сложена баш на това място.Виж предните ресори да не са криви от към ухото не от към люлката там няма как да се изкриви,ако са криви рано или късно ще се счупят.Същото така покарай на всеки режим автомобила за да видиш за неприятни шумове в раздатка и скорости както и дифове повечето такива коли за продан едвали някои им е сменял масла и греси по трансмисията.За да разбереш дали има блокаж най лесно е като видиш до ръчната дали стой ръчката за включване на блокажа след което го пробваи дали вобще работи.Другото е все едно купуваш лека кола.Бъди сигурен че от Самурая ще останеш доволен,само не очакваи мека возия от него няма начин.Ако имаш още някои въпрос пиши ми на Скайп diavol-koleda.Късмет с намиране на хубав Самик.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Колега dradonov остави ако искаш скайп или телефон за връзка с теб
              „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Готово ..
                gsm - 0899388807

Коментар

Като КРУПЕН владелец на няколко самурая, не съм съгласен с твърдението, че задължително трябва да е 1300 кубика. Със значително побавната си раздатка и по-бавни мостове (и по-ниска цена) 1000-чето е много добър катерач и с подходящи гуми засрамва доста по мощни возила. Липсата на стабилизираща щанга на предния мост му дава по-добро разчупване. Освен това по-голяма част от модела 410 имат заден блокаж, но ... той почти никога не работи.
                  Така че, ако колегата иска джипче САМО за гората - може да гледа и двата модела.
                  Все пак на 4х4 Шумен 2005 година взех 7-мо място именно с 1000 кубиков самурай БЕЗ лебетка !!!
                  Последно редактирано от Kaskadiora; 30-10-09, 17:49.
                  Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                  http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                    Като КРУПЕН владелец на няколко самурая, не съм съгласен с твърдението, че задължително трябва да е 1300 кубика. Със значително побавната си раздатка и по-бавни мостове (и по-ниска цена) 1000-чето е много добър катерач и с подходящи гуми засрамва доста по мощни возила. Липсата на стабилизираща щанга на предния мост му дава по-добро разчупване. Освен това по-голяма част от модела 410 имат заден блокаж, но ... той почти никога не работи.
                    Така че, ако колегата иска джипче САМО за гората - може да гледа и двата модела.
                    Все пак на 4х4 Шумен 2005 година взех 7-мо място именно с 1000 кубиков самурай БЕЗ лебетка !!!
                    Може и 1600 балено.Пуканката

Коментар

еми за четвъртото място предполагам че основна заслуга има "задкормилното у-во "
                      пък и до колкото чета из форума не е проблем на една 1000 да се сложи двигател 1300 или обратното на 1300 да се сложат по бавните раздатки ..
                      Май нещата опират до това да е по запазена джипката , а не толкова версията .
                      gsm - 0899388807

Коментар

Колега преди около 4 години имах "самурай" - 1000 с и бях много доволен от него със гуми италиянски регенерат "Малатеста"-кобра .Използвах го и за лов активно . Само единствено недостига на мощност ме принуди да се разделя с него . Ако искаш "Самурай" непременно 1300 с

Коментар

Първоначално публикуван от boby_72 Преглед на мнение
                          Колега преди около 4 години имах "самурай" - 1000 с и бях много доволен от него със гуми италиянски регенерат "Малатеста"-кобра .Използвах го и за лов активно . Само единствено недостига на мощност ме принуди да се разделя с него . Ако искаш "Самурай" непременно 1300 с
                          А от 1300 много лесно става ъпгрейт 1600
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                            А от 1300 много лесно става ъпгрейт 1600
                            А може и 2.0
                            Santa Fe 2.2, 155к.с., 2009г.
                            Suzuki Samurai, 1.6, Silverstone 33x10.5x15

Коментар

То както е тръгнало Явор, продава един Рам
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X