Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми при работа на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми при работа на бензин

Здравейте колеги,
    Имам Suzuki Vitara 1.6i 8V моно инжекцион.
    Предишния собственик я е карал предимно на газ и аз съответно продължавам традицията. На газ върви перфектно, но за съжаление на бензин не е така.
    Смених горивния филтър, два пъти сипвам добавка в бензина, но проблема си остана.
    На ниски обороти и при потегляне придърпва, на високи се държи добре но по някое време губи мощност.
    Сутрин я паля на бензин - работи малко и гасне, не може да стабилизира оборотите. Превкюча ли на газ - никакви проблеми.
    Какво да правя - помагайте.
    LZ1PPR, 0 (Rh+)
    Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
    За мен: https://goo.gl/8SebdR

До: Проблеми при работа на бензин

Проблема е много комплексен. Не се знае дали не е разцентрована от предишния собственик. Може да е и от Ламбда-сондата. Енджин чекът не свети ли?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      Проблема е много комплексен. Не се знае дали не е разцентрована от предишния собственик. Може да е и от Ламбда-сондата. Енджин чекът не свети ли?
      Нищо по таблото не свети, след като заработи двигателя.
      LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Провери какво точно имаш в резервоара, бензиновата помпа и огледай всички маркучлета за вакуум.

Ако бензина мирише на каквото и да е, различно от бензин (на разредител за боя примерно), имаш чистене на резервоар.

Помпата се проверява лесно като се откачи маркуча, при подаване на контакт трябва да хърля бензин на някакво разстояние (не помня колко точно, някъде го има из форума, в мануалите също).
        Между другото, нямаше ли филтър и в резервоара, на самата помпа?

Не си спомням на моното имаше ли клапан за налягането в резервоара (една доста голяма пластмасова кутия с 2-3 маркучета), ако има най-напред откачи маркуча от резервоара до клапана и пробвай.

От там нататък започват по-неприятни неща - дюзи, клапани, тоци и прочее, но да се надяваме, че не е от тях
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Имах същия проблем щом е карана на газ значи запушена дюза , сваляш филтъра и металния капак на моното палиш на бензин и гледаш дюзата дали прави мъгла или препикава ако е запушена ще се опитва да препикава значи слагаш яко добавка и се иска търпение и ще исчисти после всяко пътуване по един два км на бензин и нямаш ядове
          Бялото BUZUKI 1.6 8в
          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

И мота беше така - при майстор и дюзата на ултра звук -15 лв!
            После от време на време караш на бензин и нама проблем.
            Има и горивен филтър след резервоара хубаво е да се смени и той !
            Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
            костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Колеги, благодаря за съветите, от утре почвам проверките една по една и като установя проблема, ще споделя причината.
              LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Здравейте колеги,
                искам да споделя с вас моята история относно отстраняване на проблема.
                След като се установи, че дюзата на моноинжекциона не работи добре решихме да я свалим и да я почистим с ултразвук. От приятели и от форума ми беше препоръчано да я почистя в "Дунев Моторс". И това беше най-голямата ми грешка. Отидох в "Дунев Моторс" и там прегледаха дюзата, казаха, че всичко е наред, само малко е замърсена и с ултразвук ще я оправят. След два часа отидох да си взема дюзата и ми казаха, че дължа 40 лв./35 лв. за почистване и 5 лв. за диагностика/. Изрично ми бе споменато, че дюзата е наред и ако имам проблеми, то те не са в дюзата. Какво беше изумлението ми, когато сложихме почистената дюза на джипката и двигателя ИЗОБЩО НЕ МОЖА ЗА ЗАПАЛИ на бензин. На следващия ден отивам пак в "Дунев Моторс" /забравих да спомена, че сервиза е на 4-ти километър в София/ и казах на Дунев, че в дюзата има проблем. Той каза да вкарам колата в сервиза и момчетата щели да я оправят. 4 часа проби, сваляне, слагане, тестване, но джипката не можа да запали. Отидох при Дунев и му казах, че от една работеща с прекъсване дюза получих една изобщо неработеща дюза. И си поисках парите за почистване на дюзата обратно. Той ми каза, че може да ми даде половината от сумата /т.е. 20 лв./, да оставя дюзата да се почиства отново и когато стане готова, щели да ми се обадят. Междувременно ми предложиха дюза втора употреба за 150 лв., тъй като нова струва 582 лв. Аз отказах естествено, Дунев ми върна 20 лв. и ми задържа дюзата. До момента нямам отговор от сервиза и много се съмнявам, че ще ми се обадят. Тръгвам аз от сервиза на Дунев и отивам в друг сервиз при мои приятели да оправим нещата. Междувременно намерих дюза за SUZUKI VITARA за 100 лв. Влизам в сервиза на моите приятели и слагаме новата дюза. Какво беше изумлението ми, когато двигателя изобщо не можа да ЗАВЪРТИ. Включихме на 5 скорост и пробвахме леко да помръднем джипката. Двигателят беше зацепил и не помръдваше. Когато започнахме да търсим проблема установихме, че в маслото имаше около 2 литра бензин и ангренажния ремък беше прескочил. И това, след вещата намеса на "специалистите " в "Дунев моторс". А точно преди два дена смених маслото и масления филтър. След като оправихме ремъка, сменихме ОТНОВО маслото и сложихме новата дюза, колата заработи перфектно. НИКОГА повече няма да посетя сервиза на "Дунев Моторс". Изключително некоректни и нагли. Повредиха ми дюзата, не ми възстановиха парите за почистването на дюзата, ЗАДЪРЖАХА ми моята дюза и ми повредиха джипката. И до момента нямам никакъв отговор от тяхна страна какво правим по нататък.

Уважаеми колеги, ако все пак решите да посетите сервиза на "Дунев Моторс" на 4-ти километър в София, спомнете си за моята история.
                LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Тия от дунев могат да сменяват само масла.
                  Закарах колата в дунев защото не искаше да пали,
                  държаха я 1 месец и не можаха да я оправят
                  последвалия ремонт ми струваше 2000лв.
                  Много смотани,Лъжат,и са некоректни не ги препоръчвам

Коментар

Колеги, що ходите по разни измислени сервизи, има толкова писано по темата, използвайте търсачката, има колеги без сервизи, които разбират повече от пет оторизирани сервиза или квито да било там. Сори за това, което се случило, важното че сега витарката е шест

Коментар

Колега при рабита на газ на едноточков и многоточков инжекцион
                      ламбда сондата трупа грешки и в даден момент двигателя особено
                      когато е студен започва да се дави.При такива случаи се поставя
                      реле което изключва ламбдасондата при работа на газ за да не трупа
                      грешки и...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X