Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на скоростна кутия

Здравейте колеги,
    Имам Сузуки Гранд Витара бензин 2.0, 140 к.с., 2008 г. Какво е мнението ви за смяна на 5 степенната ръчна скоростна кутия с 6 степенна, с цел намаляване оборотите на двигателя. Съществува ли 6 степенна скоростна кутия за този модел и ако ДА, къде може да се намери?
    Благодаря!

Най общо обороти на двигателя се намаляват от дифа, не от скоростите. Дифа зависи от тежината на колата и мощността на двигателя.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Колата се движи с 3000 оборота на 5-та скорост със 100 км/ч. Искам чрез 6-та предавка да намаля оборотите на двигателя и да достигна същата или по-висока скорост.
      При движение по магистрала, за да бъда равностоен участник в движението трябва да се движа да речем със 120 км/ч. При тази скорост оборотите на двигателя превишат значително 3000 оборота и колата започва да бучи. Затова мисля, че с 6-та предавка това ще се оправи.
      При движение по магистрала, за да бъда равностоен участник в движението трябва да се движа да речем със 120 км/ч. При тази скорост оборотите на двигателя превишат значително 3000 оборота и колата започва да бучи. Затова мисля, че с 6-та предавка това ще се оправи.
      Последно редактирано от Паджеровод; 10-08-25, 16:35.

Коментар

Коментар

Ако това което намерих из нета е вярно, то на 5 степенната кутия, 2007 г, 5та предавка 1:1
          6 степенната кутия е с 6та 0.647:1
          Ако фланците са еднакви и става лесно смяната, то със сигурност ще е много различно.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря много! Това наистина ме удовлетворява.
            Ако някой знае къде мога да намеря такава скоростна кутия, моля да ми каже. Аз също започвам да търся.

Коментар

Намерих 6 степенна скоростна кутия 1.6i 107 к.с. 2008 г. Съвместима ли е с предавателните числа на 2.0, 140 к.с. Фланците и карданите подлежат на корекции.

Коментар

Нещо те обуват, мисля. 2008 няма 6 степенна кутия на Витара.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Благодаря, че се отзовахте по темата за скоростната кутия.
                  Имам проблем с разхода на масло Колата гори 250-300 мл масло на 1000 км. Сменил съм сегменти комплект, гумички на главата и ремонт на клапани, разпределителна верига, почистен е първия катализатор. Въпреки това, разхода на масло остава същия. Колата е внесена от Германия с неизвестни километри, производство 2008 г. Маслото е 10/30. Не съм замерил елипса на цилиндрите. При поставяне на сегментите видимо не се виждаше елипса.
                  ​​​​​​​Някакви идеи свързани със смяна на масло или нещо, което не съм извършил?

Коментар

Може да не харесва това масло ама надали. Но все пак пробвай де с такова по спецификация. Картерна вентилация как е?

Коментар

Що ми прилича автора на бот или изкуствен интелект или нещо такова и ние тука се връзваме..!?
                      Който търси , намира !
                      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Картерната вентилация не духа, а има подналягане - леко засмуква. Не знам дали е нормално.
                        Не съм робот или изкуствен интелект. Колата я имам от два месеца, и искам да я вкарам в техническа изправност.

Коментар

Ако махнеш капачката на маслото има ли вакуум и сменя ли си работата мотора ?

Коментар

При свалена капачка има вакуум, но видимо двигателя не променя обороти, а променя само шума. Обратният въздух от двигателя излиза чрез два маркуча. Единият влиза във въздушния филтър, другият влиза в смукателния колектор. Вторият излиза чрез щуцер, в който има вграден еднопосочен възвратен клапан, който не работеше - беше замърсен. Почистих го от нагарите и предстои да изпробвам системата за обратен въздух. Казаха ми, че от този клапан е възможно да губи масло. Ще пробвам и ще споделя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X