Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Samurai SJ410

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Samurai SJ410

Здравейте колеги,
    Имам следния проблем с моя Самурай. Като загрее не иска да пали. Колата е 1,0 бензин /газ , когато е студена пали, като я покарам известно време и спра, не иска да запали и на двете горива. След като истине мотора пали и няма проблеми. Колата е след основен ремонт на мотора.Не знам дали не трябва да се направи центровка на делкото, ама като не разбирам, а няма и кой да питам . Всички съвети са добре дошли.

Това нещо ако има датчик колянов/ разпределителен вал се насочи към тях, точно това е симптом за тях.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Здрасти,
      Тази машина няма такъв датчик.
      Или Карбуратора или делкото според мен.
      Поздрави

Коментар

Ако делкото е с чукче и наковалня го изхвърли. Взимаш делко и бубина от Витара 8v и ще си решиш проблема завинаги. Ако пък ти се ремонтира смени кондензатора на делкото.
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Е когато не иска да пали, има ли ток на свещите ??

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
            Е когато не иска да пали, има ли ток на свещите ??
            Има ток на свещите, не знам. Какво се случва, когато е студен пали, като загрее не иска, трябва да го чакам да истине.
            Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
              Ако делкото е с чукче и наковалня го изхвърли. Взимаш делко и бубина от Витара 8v и ще си решиш проблема завинаги. Ако пък ти се ремонтира смени кондензатора на делкото.
              Благодар за съвета, ще го имам в предвит.Ако не се реши проблема ще го пробвам и това със смяната на делкото и бубината.
              Поздрави

Коментар

Ей тоя варел ми взе здравето не ще да пали като загре е и това си е.
                Къде ли не я карах, какво ли и смениха и правиха. Нова бобина, др кабели, др свещи, нов акумулатор, настойка на делкото с пробна лампа и какво то се сетиш. Има ток на свещите да те убие, бензин има , газ има и неще и не ще. Последно остана да сменя инсталацията за палене, да не би да има хлабава маса някъде, или някоя жища да е прекъсната или де да знам, стопи ми бушона и бушониерата за палене.
                Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                  Смених кондензатора , пак същото.

Коментар

Според мен проблема не е електрически. Нещо става и се дави и на двете горива.
                    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодоров009 (Войводата) Преглед на мнение
                      Според мен проблема не е електрически. Нещо става и се дави и на двете горива.
                      Не знам, др седмица ще го карам в сервиза да прегледат всички ел.връзки, и ако се наложи нова инсталация за запалване.
                      Ще пиша какво се е получило.
                      Поздрави

Коментар

От някъде смуче бензин. Или смукача не затваря добре, или е просмукано платното на системата за обогатяване на сместа при високи натоварвания (ако я има). Източи бензина от карбуратора, изолирай изцяло бензиновата система и го опитай само на газ.
                        П.С. Ако проблема беше електрически, нямаше да пали и на студено.
                        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Затвори с крана от бутилката газта. Ако и само на бензин не иска да запали попитай някой който е имал Москвич 408 къде е поливал със студена вода за да запали. Борето
                          Последно редактирано от boreto2; 25-10-24, 10:24.

Коментар

• Тодоров009 (Войводата)
                            Тодоров009 (Войводата) коментира
                            Редактиране на коментар
                            Не само на осмиците, и на дванадесеттиците помпите също загряваха.

Като загрее няма ток на делкото, Като е студено, има ток да те пребие. Може ли некое реле некъде да се ебава, като загрее да залепи или нешо подобно? Вече не знам какво да си мисля.
                          Газта съм я спрел, от бутилката, карам го само на бензин и се опитвам да го направя. Като запали работи много добре мотора, няма да пуши, да тресе или да прекъсва. Обаче като го покарам някой километър гася и чакам да истине за да запали.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:29417.jpg Прегледи:0 Размер:29.8 КБ ID:6977542 Всъщност нямаш (+) на бобината. На по старите автомобили тоя + идва от контактния ключ директно. Ако пък има + това означава че чукчето и наковалнята хващат зрънце и не дават контакт.. Това делко има ли вакум регулатор. Имал съм случай лош контокт на кабелчето за маса на плочката. То е вътре или под плочката която се върти и променя аванса. И тогава чукчето няма маса и няма искра. Борето Ето ти пример - не това кабелче което се вижда, а между двете плочки където е лагера има друго което дава маса на горната плочка. Това е от Волга.. .......
                            Последно редактирано от boreto2; 25-10-24, 14:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X