Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ - Витара 1.6 16в(G16B), 95г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Молба за помощ - Витара 1.6 16в(G16B), 95г.

    Може ли някой да услужи с делко (датчик на Хол с два пина/кабела на буксата-червен и бял) за проба, относно невъзможността за стартиране/запалване на двигателя?....
    Проблема се изразява в това, че бубината не пуща ток/искра до дистрибутора. Бубината има захранване до нея, показанията на първична и вторична намотка са в норма(според ръководството за Витара), до комутатора също има захранване. Въпреки това, взех за проба бубина с комутатор от колега от форума, но промяна в положението така и не настъпи!.........След извършена самодиагностика(с буксата до акомулатора,), лампата на chek enjin-а установи "повреда 42" - "датчик за ъгъла на завъртане на колянов вал, или връзката му"! Разбрах, че въпросният датчик се намира в делкото. Поради тази причина, моля ако някой има подобно делко, да услужи за проба, и ако проблема е във въпросният импулсен датчик, съответно да го закупя с делкото. Благодаря!

  • #2
    Нещата се развиха благополучно! Намерих делко с работещ датчик, монтирах го и Витара запали от раз - все едно нищо не е било! Благодаря на колегата "Trent" за оказаното съдействие!

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X