Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни подкалници на Jimny

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задни подкалници на Jimny

Моят Jimny e без задни подкалници. Така го купих. Нов е. Днес питах в специализирания сервиз на Suzuki с идеята евентуално да купя допълнително подкалници и калобрани. Хората бяха добронамерени, направиха проверка и ми казаха, че не са предвидени такива за Jimny.
    Та въпросът ми към всички, които са в час по темата е - имат ли вашите Джимни-та подкалници и/или калобрани и ако "да" - специално за този модел ли са или пасват такива и от друг модел?
    Предварително благодаря!
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

До: Задни подкалници на Jimny

Благодаря на всички, които все пак погледнаха темата. Липсата на отговори също е отговор . Очевидно "нема такова животно" оригинален заден подкалник за Джимни. Интересно как стои въпроса с предшественика Самурай.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Сигурно,имаш впредвид пластмасови подкалници?Ако е така-Самураят няма...
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Aко искаш покдалници и ако ти се дупчи малко може да си направиш от гума. Виждал съм тук във Варна един пич, който си направи такива подкалници на Джимнито си. За гаранция и ефективност немога да ти кажа ...
        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Срамота! - но въобще не знам какво е това подкалници. Карам "Джимни", май като твоето, вече почти 2,5 години, включително в много кал. Но не съм усещал проблем за подкалниците...

Занимава ме обаче въпросът за допълнителни странични калници, когато дойде времето да се изнесат джантите встрани. Разглеждал съм добри решения по тази линия.

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
            Aко искаш покдалници и ако ти се дупчи малко може да си направиш от гума. ...
            Въобще не знам дали искам . Чудя се просто.
            Другите коли/джипове ги имат, а Джимнито - не. Дори не иде реч за дупчене, защото дупки за защипването на въпросните пластмасови "кори" си има. Корите ги няма. Над предните колела си има.
            Та се чудя каква е логиката.

Мнение на Spas55
            Срамота! - но въобще не знам какво е това подкалници. Карам "Джимни", май като твоето, вече почти 2,5 години, включително в много кал. Но не съм усещал проблем за подкалниците...
            То много Джимни-та из София няма, а и да видя някое, не мога да го разгледам в движение . Успях да разгледам едно спряло на СОТ-а. И то нямаше подкалници отзад. Не че ми пречи липсата точно на подкалници. Всъщност, по-скоро бих искала да ми сложат калобрани да не хвърля камъчета и кал по задното стъкло, но... ще му мисля. В сервиза казаха, че нямат, но в интернет май видях такива "гумени престилки" , които стават освен за Суифт и Алто и за Джимни.
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              ...да не хвърля камъчета и кал по задното стъкло...
              Ами то не хвърля. Учудвам се, ако такова нещо ти се случва - освен в някакви редки обстоятелства.

При мен хвърля по задното стъкло вода от мокър път. Само че това започна, чак след като сложих по-големи гуми от оригиналните.

Поздрави!
              Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                Ами то не хвърля. Учудвам се, ако такова нещо ти се случва - освен в някакви редки обстоятелства.
                От твоята клавиатура - в Божиите уши!

Знаеш как е с нова кола. Искаш всичко. Лакомия. Много си го харесвам Джимнито и ми се ще всичко да му е наред. А за тези почти 2 месеца откакто го имам - истински дъжд и кал не е видяло, та както се сещаш, опасенията ми са малко като за "нероден Иванчо"
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

дравейте добър въпрос аз мога да ви дам малко повече инфо така можете да разбеете защо отзад ги няма подкалниците.
                  конструкцията на предните калници е корено различна с тази на задните отпред при по новите дизелови машини казанчето на стъкломиещото устройство е точно между калника и подкланика преден ляв.при преден десен минава една тръба от въздушниия филтър.предните калници нямат напръскано грапаво покритие а задните имат.за да се предпазят имено тези неща слагат и подкалниците отзад само на заден десен има една малка пласмасова кора която прикрива маркучите от резервоара иначе си идват подкалниците добре обработени и не им е нужно нищо повече.
                  що се однася до калобрани ако карате по често в гората само ще ви пречат или по често падат.
                  поздрави

Коментар

Страшно съм ти благодарна, zenit
                    Стана ми напълно ясно защо така е конструирано Jimny-то.

Знам, че си истински специалист по този модел, защото следя трансформациите на твоето Jimny в другата тема. Преди да пусна тази, разгледах подробно снимките, които си правил на "звяра" за да видя има ли той подкалници
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

отпред е задължително да ги има ето тук как е решен проблема

аз нямаше как да ги запазя мойте поради това че като се разкършва опира а и се изряза доста от калника.смятам да си направя заштото е много неприятно да ти се напълни с кал после пада голямо миене.
                      когато се кара по черно малките камачета доста дрънкат и най вече нараняват покритието никога не ми е пукало но откак видях колко време се иска да се боядиа един джип човек се замисля.
                      поздрави

Коментар

Точно тракането на малки камъчета ме накара да погледна. После един колега изказа предположението, че точно на моето Jimny са пропуснали да сложат задни подкалници и се вкиснах. Та затова питах в сервиза и след това във форума.

Щом така са го предвидили конструкторите - така да е. Не мисля, че слагането на пригодени от друго задни подкалници е добра идея. Опасявам се, че ако не са напаснати добре, през зимата зад тях ще остава кал и луга, а казваш, че грапавото покритие си е специално предвидено. Очевидно е, че едно от предимствата е лесното му измиване.
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

когато махнах пласмасовите кори на вратите и калниците от вътрешна страна имаха кал а те са добре уплътнени прониква винаги рано или късно.колкото и да ми е бил винаги чист джипа има места недостъпни за почистване.
                          ето как изглегдат калобраните но определено за в гората ще ги загубиш твърди са и не се огъват лесно

поздрави

Коментар

ето тези на мен ми хъресват изглежда джипа много добре с тях.в рали състезанията тези калобрани са задължителни

поздрави

Коментар

Здрасти !
                              Калобраните, които видях, че се продават чрез интернет, са като тези на черното Джимни. По принцип са за Суифт и Алто, но ставали и джипчето. Цената на комплекта е около 30-40 евро с доставката. Още не съм решила. По принцип, нямам нагласата за кой знае какви екстремни преживявания в гората . Черният път до вилата надали ще свлече калобраните, ако все пак реша да ги сложа. Ако го направя - ще споделя впечатления дали има смисъл.
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X