Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara 1.6 16v прекъсва и гърми

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Vitara 1.6 16v прекъсва и гърми

    Здравейте , колеги. Имам проблем с витарата 1.6 16v , на 2 пъти ми гори бушона отпред при двигателя , който командва запалването(спира тока на дюзи,бензинова помпа) 15А. Колата прекъсва и не може да се изфорсира и прави детонации.Пали на четвърт. Грешките при самодиагностика са 33,14,21,14 . Общо взещо дебитомер , температурен датчик , MAP и TP сензор. Свалих компютъра и видимо няма нищо изгоряло по него.Дайте предложения , къде да търся проблема.

  • #2
    Имате късо на някой кабел, тъй като снопа за помпата и задните светлини и т.н. минава през задният ляв калник на букса зад стопа редовно изгнива или се разпада от времето и химията по пътищата, общо взето детска болест на витара. Сваляте левият стоп на две видии и гледате, разкачате буксата, преди това обилно с някакъв спрей и ако не се разпадне и всичко е наред продължавате посока към резервоара.
    Според мен имате няколко проблема, и причините са няколко, а не е една, със сигурност е ел. но може и прехвърлил зъб на ангренажа.

    Коментар


    • #3
      Проблема се оказа стопени кабели.Снопа от шофьора към купето има 4бр черно/бели кабели , който са свързани заедно и захранват ламбда сонда,бобината в делкото,едно реле и още нещо.След като ги възстанових спря окончателно да пали.Дори стартера не искаше да завърти.Не стигаше ток до сигналния кабел на стартера,който се губеше до 2те букси отпред ( до тях стигаше ) след тях не.Свалих цялата инсталация на двигателя и намериш на още едно място стопени кабели.Сега си търся друга инсталация на двигателя или ако не намеря ще възстановявам тази.

      Коментар


      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Имах три такива инсталации, ама кога беше то ехеее.. Сега само остатъци от които си режа жички за туй-онуй...
        Много по-лесно е да се смени цялата инсталация, по моргите би трябвало да има витари. Не би трябвало и да са скъпи, кой ли търси инсталации...

    • #4
      Вече и за тях трудно се намират части. Тука проблема ,че е с бобина в делкото. Инсталацията е друга спрямо тези с външна бобина.

      Коментар


      • #5
        Имам инсталация, коя година е колата. Пиши ми на лично, моргите ги горят и издават, питал съм.

        Коментар


        • #6
          Благодаря ти, но намерих с 300 зора инсталация. 97година е колата.

          Коментар


          • #7
            Сложих инсталацията , възстанових другите кабели , който бяха нагорелели. Колата запали , работи и върви , няма детонации. Но се появи друг проблем. На бензин пуши черно ( богата смес ). Чека свети , с грешка за температурен датчик.Проверих го по аутодата и си дава стойности отговарящи за температурата. Проблеме е там , че дават при откачена букса на нея да се премери волтаж при контакт, трябва да е 5 волта, а волтажа е някакви миливолтове. Кабелите съм ги проверил от датчика до компютъра - здрави са. Пускам ток от единия край , а на буксата на компютъра с лампа 20волта проверявам. Отворих компютъра , видях само един резистор ( не съм сигурен дали е така ) е изгърмял. На него пише 1w 620j . Поръчах друг компютър да видим ще се оправи ли.

            Коментар


            • #8
              Да пиша развитие по темата, ако някой се сблъсак с подобно нещо.Проблема с температурния датчик е отстранен. Свалих компютъра и имаше изгорял резистор, тъй като не се виждаше какъв е като Омове и ватове , а всички други бяха различни и не ми се правеха експерименти , че доста дни я възстановявам.Преминах към вариант взех друг компютър с имобилайзер и ключ.Смених компютъра и модула на имобилайзера, дръпнах четена на контактния ключ настрани и в него увих ключа от донора. Вече колата работи равномерно, няма богата смес.Оправи се и друг проблем от преди . Преди стъпковия мотор винаги седеше леко отворен.Закачаш буксата и го издърпва без значение топла или студена е . Сега този проблем го няма .

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X