Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Джимни - температура

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Сузуки Джимни - температура

    Здравейте колеги. Скоро си смених Сузукито и сега съм собственик на Джимни 1,3 бензин, автоматик, 2014г. Като загрее колата стрелката на температурата стои на средата на датчика /закрива термометърчето/, нормално ли е или е висока температурата. Гранд Витарата ми беше дизел и стрелката стоеше на 1/3 от датчика.

  • #2
    измери реалната температура с термометър и ще разбереш
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • #3
      Благодаря за отговора колега, но незнам как да я измеря с термометър, както и незнам колко градуса е нормалната температура. Ще опитам да кача снимка на датчика.

      Коментар


      • #4
        Всички коли които съм имал обикновено стрелката за водата е стояла някъде преди средата.
        Моето мнение е, че имаш проблем. Може да е в стрелката, може в датчика, а може и да прегрява. Единият вариант за измерване на реалната температура е с инфрачервен термометър (мериш на тръбата за водата на изхода от мотора).
        Другия вариант, който е по--точен с термосонда и мултицет. Ако не знаеш как, най-добре отиди в някой сервиз да премерят реалната температура. Чак тогава може да се реши къде да се търси проблема.
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

        Коментар


        • #5
          По-добре да се изкаже някой, който кара Джимни...

          Коментар


          • #6
            Ето един клип , където се вижда показанието за температура . Има опция и да не е загряло още до нормалното , но малко вероятно .

            https://www.youtube.com/watch?v=QPrGbdJcDDw
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

            Коментар


            • #7
              Благодаря ви колеги. Сетих се, че имам познат със същото Джимни, свързах се с него и неговата стрелка е на същото положение. Засега смятам да не предприема нищо. Отново ви благодаря.

              Коментар


              • #8
                Първоначално публикуван от mitcoo Преглед на мнение
                Благодаря ви колеги. Сетих се, че имам познат със същото Джимни, свързах се с него и неговата стрелка е на същото положение. Засега смятам да не предприема нищо. Отново ви благодаря.

                Те тези стрелки са малко за красота

                На моето дърто Терано му купих OBD-II четец, на който мога да следя температурата от датчика, който дава информация на компютъра. Той е различен от датчика, който е свързан със стрелката на таблото. Стрелката си стои на нормалната позиция в диапазона от 70 до 95 градуса и не мърда от там. Термостатът оригинално е на 87 градуса. В момента съм сложил такъв на 82.

                Та не знам на това Джимни 2014-та дали има OBD-II интерфейс (би трябвало да има). Ако вземеш такъв четец, ще можеш да гледаш какво се случва в реално време. Не е скъп - нещо като 15-50 лв струва. Но е важно да поддържа точния протокол на интерфейса на колата. Свързваш си го към телефона през Bluetooth и си гледаш.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

                Коментар


                • #9
                  Няма за какво да се тревожиш, ама все пак за твое успокоение, може да си вземеш един ОБД2 четец за 20-30 лева както и колегата ти е казал, и да видиш какво дазва датчика на мотора, да различен е от тоя за стрелката, после можеш да продължиш с термометър с лазер и да мериш мотора (Ако все още се съмняваш в нещо си). Температурата трябва да е между 90-100 градуса (Да така е по книжка). Успех, нищо и няма на колата, безавариини и само бензин да сипваш !

                  Коментар


                  • #10
                    Благодаря на всички. Ще я пробвам на по дълъг път и ако има някакъв проблем би следвало стрелката да се движи.

                    Коментар


                    • Кольо
                      Кольо коментира
                      Редактиране на коментар
                      Стрелката не би трябвало да се движи.
                      Освен по дълго надолнище де, където не се подава почти никаква газ, та няма кой да топли двигателя, ама надали ще намериш толкова дълго.
                      При нормално каране и всичко изправно по колата(каква и да е кола)-стрелката трябва да си достигне докъдето и е нормалното положение, и да заспи.
                      Дали това е нормалното положение на твоята стрелка-не знам, но ми се струва, че нямаш проблем. Повечето уреди се конструират така, че нормалното показание да е долу-горе по средата на скалата. Манометри, термометри, оборотомери, скоростомери, волт и амперметри...

                    • bullet_pk
                      bullet_pk коментира
                      Редактиране на коментар
                      Калеко ми навремето е работил в Авиоремонтния завод в с. Граф Игнатиево. Та ми е разказвал ... В един самолет (особено от по-старите) има десетки стрелкови уреди и всеки показва някакви параметри. Всеки пилот трябва да знае какво показва всеки уред и какви са нормалните му стойности. И за по-лесно всички са направени да показват нормални стойности в средата на скалата си. Бърз поглед и ако всички стрелки са около средата - няма проблеми. Та така е горе-долу и в колите и особено в предвид, че на много шофьори техническата им грамотност им куца.

                      А един колега казваше: "Ако светне жълта лампа на таблото - продължаваш да караш и като намериш сервиз виж да оправиш проблема. Ако светне червена лампа - спираш и викаш пътна помощ". (особено за ръчната спирачка ...)

                      Та тези неща съвсем не са измислени случайно.

                  • #11
                    Точно, не би трябвало да се движи. Ако стои на едно място значи това и е мястото, ако се движи значи има проблем. Ще пробвам и ще видя. Поздрави на всички и безаварийни километри.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X