Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали е от главата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали е от главата?

Здравейте ,имам проблем който в сервиза не могат да решат и са в задънена улица(познати и доверени момчета).Ще разкажа цялата история за да добиете пълна представа. Витарата я взех на баща ми в перфектно състояние двигател 1.6 8в, скоро и е бил правен ремонт явно и на двигателя както се оказа по късно. Дал я на някого да си свърши работа и на връщане прегряла на магистралата уж малко , та я закарал в някакъв сервиз да я ремонтират . Ремонта им е бил шлайф глава гарнитура и айде обратно нали всичко е ок. Да ама не , двигателя няма нищо общо с преди , отваряме го и даваме на проба , оказа се 4е пуска вътре от ризите и отстрани май бяха 5 места.
    Купих нов блок комплект с бутала перфектен, но татко реши да запази старата глава която ми излезе златна оказа се крив тунела и т.н. , ремонт в сливен гаранция от тях била станала по добре и от нова. И така събираме най накрая всичко колата върви като бега4ка наистина много, оба4е на място двигателя леко тресе, нещо не е наред, гледахме какво ли не ( благодаря на колегата славин от чията витара сравнявахме да няма объркан вакум и др.).
    всичко е ок ама двигателя не рабити равномерно, тяхното обяснение е да е била зверски прегрята и оттам доста пилена главата, но според мен има нещо друго.
    Възможно ли е двигател да не работи равномерно от доста напилена глава?

Приемам всякакви мнения , а и можа да я закарам ако ми препоръчате някой от с.з. , омръзна ми да кихам кинти и да не е в ред колата сума ти пари попилях а не става.....

п.с. главата е надувана не е пукната
    Grand Vitara 2005g- за работа
    Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
    Lexus RX200t -2016г.-евридейката

До: Дали е от главата?

Като дойдеш на сузуки събора можеш да ги отвориш всичките и да провериш дали тресе леко като твоята - Аз миналата година направих същото. Всичките "леко тресат", просто преди не си обърнал внимание. между другото, след около трийсетина хиляди километра тресенето намалява, но това е защото му свикваш. Все едно де, паркирай я до друга с двигател като твоя и проверете - ако не е фрапираща разликата, значи всичко е ОК. След такъв ремонт явно им е слабост да претрисат.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Я премери компресията,то ще си каже
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Имах Фолксваген Венто чиято глава бе нарочно препилена за да върви повече(намалената горивна камера влияе на газоразпределителния механизъм ,а оттам и на празния ход) и двигателя работеше неравно ,така че напълно е възможно и при теб да е аналогичен случая ;

Коментар

това би ли съкратило живота , при положение че колата се кара спокойно около 5х.км максимум на година. от сервиза казват да я караме така. Аз имам гранд витара 1.6 2004г и тази старата ми прави ластик 20метра на старт .върти гуми почти без съединител , голям кеф е на завоите със пове4е газ се плъзга като картинг , а и сега е със едни летни сликове.
          Последно редактирано от damianski; 31-07-09, 21:02.

Коментар

Сложи 100 октанов бензин и покарай...Ако се оправи празния ход,не сипвай повече 95...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Относно тръскането на двигателя: колега damianski не се притеснявай и моя се подрусва като не е на ход. Както каза колегата upi всички си претрисат не се притеснявай.
              Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
              /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

в понеделник ще ги накарам да премерят компресията и ще я пробвам със 100 октана ама откаде , сещам се само за 98 който е масов а 100 в кои бензиностанции има

Коментар

Главата правена ли е ,за клапаните става въпрос,райберовани ли са машинно ?Защото тово тресене на ниски може да е от клапани.

Коментар

главата е напълно сервизирана, клапани ,вал всичко е замервано и сервизирано в специализирана фирма от сливен(казват 4е били най-добрите в региона). обработка клапани,тунел,вал,нови гумичкии др , абе одраха ми кожата 350лв за обработка на главата . другияя вариант беше да взема накоя и дане знам на какъв хал е ,пак за тия пари. затова мислим 4е може би е пилена много преди това

Коментар

според мен е "пилната" повечко, пробвай с различни октани гориво докато уцелиш оптимален вариянт.
                      0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

с газова е

Коментар

можете да заключите темата ,
                          Не се шашкай, ако няма други симптоми. Карай докъто мърда и не и се притеснявай.
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Леле,добро шлаифане е било
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Kакто каза колегата upi да заключим ама не става ,не е нормално та взехме и премерихме компресията. Оказа се че бяхме прави, показа стойност от 17.8 до 18.4
                              на различните цилиндри. Яка бегачка ама ще стопи двигателя , та не стоях и 10 мин и на бегом до моргата кадето ме чакаше главата спазарена предварително ( сякаш нещо в мен знаеше че ще се набутам с нова глава и се обадих още миналата седмица да я запазя).
                              Голямо разкатаване стана , за парите не ми се говори че можжех да взема една англичанка като донор и поне части да имам.
                              Ако някой иска да си прави бегачка имам глава в перфектно състояние , отремонтирана райберовани клапани,балансиран вал, нови гумички всичко перфвктно ама доста пилната. За цената ще се раязбереем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X