Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Време е за паркет в паркетника - жегата не прощава ;)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Време е за паркет в паркетника - жегата не прощава ;)

Трябваше да кова тоя уикенд! Ще кова, ама да стане малко по-хладно, че е 30 градуса в 10 сутринта ... в един следобед вече е 40. Е, какво да се прави. Воден от няколкото основни принципи, а именно : Човек все нещо трябва да прави; Залудо работи, золудо не стой; Ако не можеш да направиш нещо важно, направи нещо, което ти е интересно; От пръдня - боя .... и всичкото това подплатено с житейската филосовия: Ако ти е скучно, значи си умрял, се захванах да си сложа паркет на "паркетника".
    Основните параметри на проекта са:
    1. Размекнат от жегата мозък
    2. Наличните на 30км от най-близката железария (която и без друго не работи в неделя) материалите са 2 алуминиеви лайсни и ламинирани плоскости за гръб за гърдероб (купени преди години с цел да правя кутия за моливи .
    3. Желание за правене на "нещо"
    4. Кофти подредба на багажа в багажника на витарката.
    5. Наличие на бормашина, малко менгеме, кръстата отверка и зеге.
    6. Безрасъдна смелост в решенията и действията
    7. Но не на последно място, пълната липса на желаещи да ми подарят една тойота модел ЛК от 76 до 120
    И така - почва едно чудене как и къде да се захванат тия лайсни.

Решението е взето - няма да се променя нищо по колата - ще се използват оригиналните дупки и корите ще си дойдат на мястот . Време е са кройки.

Разрезче 3см

малко огъване,

Има едно доста важно ъгълче, което трябва да се запази, за да не се прецака пластмасата. Между другото, широчината на лайсната е 2см. - точно влиза в мястото оставено ни от японеца-производител.

Все пак трябва да оставим място и за кората - нали ..

Воала!

Време е да видим какво е стършел всършил

Идва време и за качествен контрол

И така, след удобрението на вещото лице идва време и за паркета

Всичко е точно - плоскости има

Едно нещо сме изпуснали обаче. За да е по-стабилно трябва да се сложат и крачета, а и по този начин ще се отдели газовата бутилка от багажното отделение.

Размерите са дадени на снимките - следете резките с молив върху лайсните

Време е да сглобим конструкцията

Е, с останалия материал - завършващ щрих - да ползваме лайсната и като лайсна

Надявам се, че ви е било забавно колкото и на мен докъто си спомнях за този така далечен и горещ уикенд от преди 5 дни.

За тези, които ще попитат как съм захванал крачетата за пода - отговора е : не съм!
    Тъй като решението да не правя никакви дупки и щети по колата беше основополагащо за проекта, крачетата просто стъпват на пода. Най-странното от всичко е, че на черен път и по камъни и дупки (както и на асфалта р'збира се) не се чуват никакви вибрации от зад и няма нищо, което да тропа и дрънчи.
    За тези, които биха решили да правят нещо подобно, ще дам следните съвети: Не ползвайте алуминиева лайсна по-тънка от 3-4 мм, като по-добре е профилчето да е Т или П. Не ползвайте ламиниран картон за кутия за моливи. И двете НЕ-та са от гледна точка на товароносимост на горната част - огъва се картона ако го натоварите повечко, което се отнася и за лайсничката (под повечко разбирам 25-30 кг). Друг дефект с пътуването на багаж там е това, че "се разхожда" наляво надясно, а ако не му се сложи предпазна мрежа (решетка) и напред при рязко спиране.
    Ако има забележки по правописа - виновен е часовникът и ... мастичката??
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

До: Време е за паркет в паркетника - жегата не прощава

Сложи пети на крачетата, да не пробият велтера.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Сложи пети на крачетата, да не пробият велтера.
      Всъщност ще правя изцяло нова конструкция с място за кучето и с чекмеджета. Това горе е нещо като тестово моделче.
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Между другот, корите не съм ги сложил в крайния вариант заради състоянието на колонките. Още се чудя дали просто да сменя говорителчетата (поради разпад на старите ) или да направя място за новите на паркета отгоре. Дайте предложения.
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Брей, какво хубаво нещо си сковал...

ама аз, като дърт кусурджия, може ли да дам акълче?

що не помислиш за една ламБичка изотдоле - да ти осветява нощното бърникане ?

и за някакво мекичко покритие на ламината отгоре?
          нямам предвид зелена Булана и куче с клатеща се глава, ама ако има някакъв мокет или какъвто и да антиплъзгащ пешкир отгоре, ще ти е по-удобно..

Успех

PS добър инструментариум имаш - оценявам го подобаващо

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
            Между другот, корите не съм ги сложил в крайния вариант заради състоянието на колонките. Още се чудя дали просто да сменя говорителчетата (поради разпад на старите ) или да направя място за новите на паркета отгоре. Дайте предложения.
            Озвучаването на един автомобил е много важно за комфорта на пътниците в него. Тези високоговорители като ги гледам са "взели-дали". Задължителна смяна, но от къде да купиш добри в Сф. не знам. Ако беше при мен-не е проблем. Трябва да на на кората и трябва да имат защитна решетка. Но на пазара има всякакви ментета и не мога да дам по-конкретен съвет. Моят кръстник се занимава професионално с озвучаване, но си много далече.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Озвучаването на един автомобил е много важно за комфорта на пътниците в него. Тези високоговорители като ги гледам са "взели-дали". Задължителна смяна, но от къде да купиш добри в Сф. не знам. Ако беше при мен-не е проблем. Трябва да на на кората и трябва да имат защитна решетка. Но на пазара има всякакви ментета и не мога да дам по-конкретен съвет. Моят кръстник се занимава професионално с озвучаване, но си много далече.
              Светльо, колоните в къщи са мое производство, а и съм продал бая тонколони които съм правил. Въпросът е къде да ги сложа. Замислям се дали да не ги боцна на тавана отзад .. или да са външни - закачени на колонките отпред и отзад на прозореца или ..??
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Само от любопитство: джека там ли ще си стои?
                За говорителите ми се струва, че ако ги оставиш на оригиналните места, просто няма да се чуват, особено пък ако има едно яке на кората отгоре. Същото важи и ако са на самата кора, пък и магнитите им се стремят да "хванат" всичко желязно. Може би тавана е наистина добър избор.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Сега вече не можеш да напъхаш нищо в тоя багажник.
                  С малко по-голяма от твоята бутилка, пуснати седалки, събира една плазма или два климатика. С тоя паркет едвам събира каса бира и две кила пържоли. Според приоритета

Коментар

Бате Юпи добре амааа да си кажа и аз мението без да си го искал
                    Като идея е добре но предлагам да започнеш отдоло-нагоре. Направи една хубава паркетна облицовка на пода на багажника, после изгради конструкция с няколко чекмеджета, а отгоре си го остави както е сега. Вертикалната подпираща стена може да е малко асиметрично към бутилката, както е сега за да станат по-големи чекмеджетата. Вземи малко черна кожа и облечи паркета отгоре че да няма много вид на кухненско обзавеждане , преди това отрежи два отвора отгоре и сложи тонколоните върху дървенията, която ми изглежда малко слабичка, замисли се да я направиш по-дебела от порядъка на 1 см. Може да ползваш тополов шперплат, ще спестиш малко килограми. За говорители препоръчвам какви да е елипси 16/9 от порядъка на 30-50 вата. За предпочитане Херц Джибиел, Пайнер и т.н.

ПС
                    Прави ми впечатление че колкото повече наближава Сузуки сбирката, толкова повече благинки правим за джиповете. След предната броня и шнорхела днес ако имам късмет ще нарежа задната броня и ще я сглобявам през уйкенда. За съжаление няма да стигне времето да сложа и блокажа
                    Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 31-07-09, 12:19.
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

от seir.bg
                      Аз съм си мислил за теракот, че по-лесно се чисти от мокета и килимите :-) ... ама като сложа ролбарите.
                      Прикачени файлове

Коментар

Всъщност, приятелчета, всички тия проблеми са ми известни. Като започнем от липсата на място за транспорт на по-обемисти неща (имаме си бус), минем през материала на рафтчето и конструкцията(както казах, на село нямаше нищо друго подходящо), през мястото за джака (най-вероятно ще седи отвън до резервната гума), чекмеджетата и разгъвката отдолу нагоре (както казах това беше тестово моделче и ще се прави ново с концепцията да остане едно чекмедже високо 15-20 см от пода, върху което да седи кучето, а когато потрябва да може да се маха или добавя .... нещо като на модулен принцип) и накрая системата за местене на задната седалка напред и назад (както знаете, тук японците са ни оставили пълна свобода на действие, защото такава система просто НЯМА на витарата). Всичко ще си дойде на мястото с времето, но по жегите предпочитам системата "проба-грешка" пред чисто научния и дизайнерски подход, най-малкото, защото на място нямах нито ресурса нито материалите нито ... листове за смятане, нито .....
                        Това е на принципа "залудо не стой" и "от нищо - нещо". Въпреки всички недостатъци, вече няколко дни ползвам така нареченото макетче и учудващо за мен то се държи повече от прилично във всякакви условия. Днес се оказа, че дори товароносимостта и устойчивостта му е по-голяма от очакваното.

П.П. тоя па Юпи с к'ви дълги изречения пише, чак аз не мога да му разбера
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                          Може да ползваш тополов шперплат, ще спестиш малко килограми. За говорители препоръчвам какви да е елипси 16/9 от порядъка на 30-50 вата. За предпочитане Херц Джибиел, Пайнер и т.н.
                          Замислям се, дали да не купя едни готови колонки tannoy
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                            Замислям се, дали да не купя едни готови колонки tannoy
                            Тц, освен ако не си решил да смениш Витарата с Патрул дълга база
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X