Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не отчита температура на охладителна течност-витара 1.6 16в (G16B)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Не отчита температура на охладителна течност-витара 1.6 16в (G16B)

    Съмненията паднаха върху датчика(до термостата, друг не знам да има),все пак никога не съм го сменял, и след като е на цена 8-10лв направо взех един. След поставянето поразходих малко машината, но стрелката така и не отлепи. Последва сваляне на датчика, и замерване за наличие на напрежение. Мултицета отчита 5,7 волта(кабела е един), правя теста посредством 6 волта крушка, да затворя веригата/окъся, стрелката на таблото подскача в крайно дясно положение, но крушката не светва-интересна работа! За всеки случай замервам и датчика(затоплям го в устата, да кажем на 35-36градуса), като отчетената стойност е 0,66 Ком-а. В ръководството(по таблицата за 1.6 16А MFI, което би трябвало да включва и 1.6 16В ?), са посочени стойности от 1,14 до 2,79 Ком, при температура в диапазона 20~40 С °. Отивам да го подменя, с нагласата че не е работещ. Вадят два датчика, от различни производители и марки(japan и italy - черен и жълт), мерят с техен мултицета - от 0,65~0,68Ком, меря с моя мултицет-същата работа! Не може и 3-те нови датчика да не работят! Отивам в друг магазин, замервам пак един "japan"- същата работа!!! В чудо се видях, аз ли нещо бъркам!? Дайте идея, къде е заровено кучето !

  • #2
    Стопли във вода датчика и тогава мери, може да имаш проблем със стрелката на таблото, там е на спирална пружина, тя старее и спира да покзава правилно или не показва.

    Коментар


    • kavi4a
      kavi4a коментира
      Редактиране на коментар
      Знам, че имаш доста витарски джунджурии, дай едно табло за проба.😉

  • #3
    Токовете не са ми силната страна ,но ако с кабела на датчика дадеш на маса би трябвало стрелката на прибора от таблото да забие в крайно положение и да няма проблем от кабела до таблото.Тогава остава само датчика като заподозрян.

    Коментар


    • #4
      Да, като замасиш/окъсиш, отива в крайно дясно положение - това го описах по-нагоре. Би следвало, проблема да не е в измервателният прибор-стрелката. Остава проблема да е в датчика, но нали обясних какво стана с замерването на 3 броя нови датчици(от различни магазини, и различни марки!) - абсолютно идентични параметри, като този новият които поставих. Е, какво излиза-все развалени датчици ли продават в магазините!? Има ли, някой желаещ от Варна, да свали за проба действащ датчик, поне да потвърдим или отхвърлим съмненията! Ако, се сещате нещо друго, предлагайте ?
      Последно редактирано от kavi4a; 15-05-20, 21:11.

      Коментар


      • ivo-police
        ivo-police коментира
        Редактиране на коментар
        В чудо се видях, аз ли нещо бъркам!? Дайте идея, къде е заровено кучето !....
        За всеки случай замервам и датчика(затоплям го в устата, да кажем на 35-36градуса)

        , дай едно табло за проба

        Е ,не съм чак толкова слаб по токовете.Закарай колата на майстор и не се занимавай и ти и нас с глупости.

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X