Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антикорозионна защита на нов автомобил

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Антикорозионна защита на нов автомобил

    Здравейте колеги. Тази зима ще бъде първата за нашето Джимни. Всички знаем по какъв безобразен начин се третират пътищата зимата. Обмислям сериозно въпроса, за направа на допълнителна защита на купето. Не мога да кажа, че Сузуки са свършили забележителна работа за защита му. На места се вижда голата боя, а на други има няколко милиметра дебела изолация. Колата в България се продава без подкалници, което е предпоставка с времето боята да наруши своята цялост. Това най вече е всила при използване на по-агресивни гуми. Обух я с BFG KO2, и от време на време се чува ясно, как изхвърчат камъчета и се удрят в купето и шасито. Търсим подкалници, но за мента намираме само с доставка от Япония. В един британски форум изглежда, че всички са изключително доволни от dinatrol като анти корозионна защита. За съжаление не намирам сервиз или студио, които да предлагат защита с този продукт. Не съм се спрял конкретно на тази марка, така че приемам предложения за висококачествена система за защита, както и доверен сервиз, кокто да я нанесе качествено с гаранция. Поздрави. Форума е невероятен.
    ​​​​​​

  • #2
    Парафин на Новол .
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

    Коментар


    • #3
      Най-важното за новия автомобил е да се кара
      Достатъчно е два пъти годишно да поглеждаш отдолу. Ако даде признаци на корозия, тогава вземаш мерки.
      Не виждам смисъл да се маже върху заводското покритие, ако няма проблем.
      Моята довършва 8-а година и още няма признаци на корозия отдолу.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

      Коментар


      • #4
        Миеш перфектно и пръскаш с прозрачна вакса (доволен съм от Fertan. Има ги уВ нас ,питай Гугл) ,В . И тъй наВ всеки 2 години. Кухините също .
        Имам Суифт от нов , вече 3г и знам , че не прекаляват с защитата.
        Джимнито е страхотно ! Със здраве иВ  много кал
        TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

        Коментар


        • #5
          Пълненето на кухините е по-важно! Кола гние от вътре на вън. Липсата на подкалници не е проблем, има и други автомобили (нови) които пак нямат подкалници и са на "гола" ламарина. Карайте си колата ако някъде се олюспи боята лесно ще я измиете, щя я пръснете със спрей и готово. Поне ще го видите, а ако има пластмасов подкалник и тръгне ръжда отдолу е по-зле, примери много.

          Коментар


          • #6
            Здравейте колеги,
            Съвсем нов съм във форума, на съм чувал много е то само отлични отзиви. Аз също се сдобих с Джимни и се замислям да обработя кухините. Намерих предложените по горе препарати плюс един, който видях в клип на собственик от Англия 750ml aerosol dynax-s50
            Въпросът е кой от трите препарата и къде да отидаВВ за да се нанесе правилно.
            Благодаря предварително.
            Здраве и късмет на всички

            Коментар


            • #7
              Здравейте.

              По препоръка на колегата didooo се спрях на продуктите на Fertan. Доволен съм от резултата с изключение на това, че колата трябва да се третира всяка година. По острите ръбове на рамата, както в арките на колелата покритието вече се изми от части след година експлоатация. Всички шевове, згънки и заварки на ламарината ги третирах с техен препарат и мисля, че резултата е много добър. Кухините също напълних с продукт на Фертан за кухини. Общо взето съм доволен. На острова и в Австралия колегите препоръчват продукти на базата на Линолин. Смятам да опитам в бъдеще.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X