Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2,0L vs 2,5L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 2,0L vs 2,5L

Гранд Витара, бензин, редови 4цилиндъра или V6?
    Кой двигател е по здрав, кой по чуплив?
    Кой е по надежден?
    Кой от двата е по евтин за подръжка - няма предвид регулярните обслужвания, а по-скоро вериги, отстранявания на течове, бубини, ремонт на спомагателни системи и т.н.

Мнения от рода " ползвай търсачката" не ми вършат работа. И да има някъде назад инфо, то е старо и неактуално.

Благодаря!

Въпрос на избор и на предрасъдаци бих казал аз.Това за първото ти питане.
    За това кой двигател е по здрав,може много да се спори.Имайки предвид годините на колите-този който намериш в по-добро състояние.И двата са здрави при грамотна и навременна подръжка.
    По-надежден,пак е относително,няма как да се сложат на кантар,зависи от състоянието.Нямат някакви скрити ''детски'' болести.
    Когато дойде ред за смяна на вериги,и при двата се разглобяват бая неща.Само дето при шестака,сменяш три вериги с прилежащите им успокоители и обтегачи,а при четири цилиндровия са две веригите със същите карантии.
    Широко разпостранено е мнението е шестаците били боклуци.Даже няма да го коментирам,повечето твърдения са на хора които са си купили витара пред разпадане и и в тя се е строшила,а най вече са на принципа''една жена каза и аз чух,и аз така мисля''.
    Вървежа на шестака е супер,и прави кеф като му мачкаш газта.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Благодаря!
      Едва ли някой слага оригинални вериги. От къде и какви е добре да се вземат? И какви са симптомите на вериги за смяна - тракат постоянно, тракат сутрин за кратко?

А разхода на гориво на двата модела? На газ, на бензин?

Коментар

За оригинални едва ли някой слага,но има много добри алтернативи,които са проверени с годините и карат по много.Май добре е да се смени целия комплект,има и разни тарикати които сменят само успокоителите за да намалят шума.Има от къде да се вземат,и точната марка е открита,ако се стигне до там,свиркай.Тракат постоянно,''тренирано'' ухо ги хваща веднага.При четирицилндровите,започне ли да се разтяга една от веригите и паленето леко се влошава,те така или иначе палят малко ''по тежко''.
        Yamaha Yz450F
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Аз съм с 2,5, не съм карал 2,0 , но от шестака съм доволен. Има си предостатъчно мощност да те дърпа, динамика за асфалта, определено е тих. Преди около 3000км ми протече един О-пръстен на маслената магистрала и се наложи да се разпарчетосва целият двигател. Смених вериги с успокоители - комплект, основни и биелни лагери, пълно обслужване на главите , водна помпа и всякакви други дреболии за които можеш и неможеш да се сетиш, абе чисто нов. Части - около 1200лв.
          Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
          Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic

Коментар

Да не би ''О''-пръстена да е между горния картер и блока?
            Yamaha Yz450F
            Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

• chavdi
              chavdi коментира
              Редактиране на коментар
              Баш.......

За разхода нещо - сравнение между двата мотора, бензин, газ?

Коментар

Първоначално публикуван от vitar Преглед на мнение
              За разхода нещо - сравнение между двата мотора, бензин, газ?
              Между литър и половина и два. Бензин 9-10 за 2.0 и 10-12 за 2.5 на газ в зависимост от газовата и начина на каране като 13-14 и 15-17.
              0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

А при V6 2,5L има ли с LSD в задния мост?
                ​​​​​​

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                  Въпрос на избор и на предрасъдаци бих казал аз.Това за първото ти питане.
                  За това кой двигател е по здрав,може много да се спори.Имайки предвид годините на колите-този който намериш в по-добро състояние.И двата са здрави при грамотна и навременна подръжка.
                  По-надежден,пак е относително,няма как да се сложат на кантар,зависи от състоянието.Нямат някакви скрити ''детски'' болести.
                  Когато дойде ред за смяна на вериги,и при двата се разглобяват бая неща.Само дето при шестака,сменяш три вериги с прилежащите им успокоители и обтегачи,а при четири цилиндровия са две веригите със същите карантии.
                  Широко разпостранено е мнението е шестаците били боклуци.Даже няма да го коментирам,повечето твърдения са на хора които са си купили витара пред разпадане и и в тя се е строшила,а най вече са на принципа''една жена каза и аз чух,и аз така мисля''.
                  Вървежа на шестака е супер,и прави кеф като му мачкаш газта.
                  При В6 веригите са четири-една за колянов вал и водна помпа, две за разпределителните валове в главите, и отделна за маслената помпа.Обтегачи и успокоители не съм ги броил, но са една торба. Пълният ангренажен комплект с всички карантии струва около 1400 лв. оригинален, турски и китайски има по 7-800 лв. Двигателят е много добър, върви страхотно и е сравнително икономичен. Безхаберната поддръжка е причина за честите дефекти, при мен беше така.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

А имат ли въобще блокажи в задния мост - шпер някакъв?

Коментар

Не,нямат.
                      Вериги за 1400.........вериги среден клас-комплект са 650-700 лева.Четвъртата верига на маслената помпа,може и да не се сменя,даже и производителя казва така,тя върти само маслената помпа.Водната помпа няма нищо общо с веригите,нея я върти ремъка на който е виското,само за смяната и,се откача всичко все едно сменяш вериги.
                      Yamaha Yz450F
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Не,нямат.
                        Вериги за 1400.........вериги среден клас-комплект са 650-700 лева.Четвъртата верига на маслената помпа,може и да не се сменя,даже и производителя казва така,тя върти само маслената помпа.Водната помпа няма нищо общо с веригите,нея я върти ремъка на който е виското,само за смяната и,се откача всичко все едно сменяш вериги.
                        А ремъка на виското от къде се задвижва, от насращния вятър? Да разкулачиш този двигател и да не смениш водна помпа и верига на маслената помпа е андрешковщина, която води до закономерната смърт на двигателя. Относно евтините вериги, ето:https://www.youtube.com/watch?v=4VgWtUE0pwE

Теди

Коментар

• ivo929
                          ivo929 коментира
                          Редактиране на коментар
                          НИТО една верига,НЕ задвижва водната помпа.Помпата е захваната в корпуса на двигателя.

Явно много ги разбираш нещата........
                        Имам само един въпрос-лично ти,колко двигателя на витари отвори,и направи?Ама честно?
                        Всеки може да гледа клипове.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Явно много ги разбираш нещата........
                          Имам само един въпрос-лично ти,колко двигателя на витари отвори,и направи?Ама честно?
                          Всеки може да гледа клипове.
                          Честно-нито една! Ама съм говорИл с един, кАде е гледАл как един друг прави! Не се напрягай. Весела Коледа!

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X