Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От кандидат купувач до нов собственик на Suzuki Vitara

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От кандидат купувач до нов собственик на Suzuki Vitara

Здравейте,
    От няколко дни съм горд собственик на Suzuki Vitara 1.6.
    Много съм доволен от джипката, върви много добре на газ, но за съжаление на бензин не е така. При ниски обороти при потегляне на бензин се дави и трябва да се форсира до 2500 оборота, за да потетли без проблем. На високи обороти при подаване на пълна газ понякота също се дави.Сипах добавка за прочистване на инжекционите и напълних резервоара догоре. След колко километра мога евентуално да очаквам ефект. Бензиновия филтър не е сменян 75000 км, а въздушния 20000 км. На колко километра трябва да се сменят, дали проблема е във филтрите, или да очаквам изненада в бензиновата помпа. Колата е карана последните 20000 км предимно на газ.
    Благодаря предварително.
    Прикачени файлове
    LZ1PPR, 0 (Rh+)
    Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
    За мен: https://goo.gl/8SebdR

До: От кандидат купувач до нов собственик на Suzuki Vitara

Пешо, не очаквай толкова бързо готово инфо Покарай малко, а и повечко
    Въздушен филтър сменяй веднага, казвали са ми - щом е предимно на газ, на 5000 км...
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Много бързо ме разкри.
      Благодаря за инфото.
      Когаще дойдеш в София да полеем варненката /джипката/.
      LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Ако колата е карана прекалено дълго време само на газ, понякога го прави тоя номер. Виж първо дали бензина не е от миналата година и го смени. А ако от резервоара се долавя и намек на миризма, различна от бензиновата (на разредител за боя примерно), направо точи резервоара и тотална промивка на системата.

Въздушен филтър в реалните БГ условия... забрави за 20 000км. На градско се скапва за 5-7000, с повечко извънградско може да изкара и 10 000, на горско...божа работа Смени го и няма да си познаеш джипката .

За бензиновия филтър не знам колко му е норматива, но ако е запушен колата няма да има мощност на високи обороти на бензин, а не на ниски.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря колега,
          ще сменя въздушния филтър на всяка цена и след като издухам бензина, ще сменя и горивния филтър. Надявам се да няма проблеми.
          LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Ако си сипал правилна добавка, очаквай ефект едва като изгориш целия резервоар бензин. Не очаквай чудеса при смяна на въздушния и бензиновия филтри. Все пак правилното решение е УЗ почистване на дюзите+смяна на филтрите.
            Успех.

Коментар

Въздушен филтър се сменя задължително на 5000 км при каране на газ. Смени и горивния, че не е ясно какво и колко има вътре . Бих ти препоръчал също да нулираш компютъра(става като му изключиш акумулатора за 15 20 мин. и след това го закачиш отново). Така след рестарта, компютъра започва да се самообучава как да се държи и би трябвало да се напасне към бензина, като гориво сам.
              Препоръчвам ти също, като оправиш всичко да го палиш на бензин сутрин за по няколко минути и след това си включвай на газ и си карай

Забравих да спомена - Честито
              LZ1DWW

Коментар

Колега първо честито и да се слушате взаимно.За филтрите по добре си направи цялостно обслужване да ти е мирна главата филрти,масла,ремаци.За проблема на бензин и ан мойта се получава същия номер като я карам повече на газ това е защото бензина отделя смоли и те се наслояват по дюзата при добавката подейства след 3-4 дни но трябва до караш и на бензин за да подейста ефект ще има.
                Бялото BUZUKI 1.6 8в
                0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Много благодаря на всички колеги за ценните съвети.
                  Радвам се, че всички сте хора с опит и го споделяте!
                  LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от stroitelenartist Преглед на мнение
                    Много бързо ме разкри.
                    Благодаря за инфото.
                    Когаще дойдеш в София да полеем варненката /джипката/.
                    Не беше трудно
                    Шантава работа, аз купи Витарата от Сф, ти от Вн... Безаварийно
                    За поливането... който дойде пръв
                    Николай
                    VITARA 1.6, 93 къса кабр
                    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Вече започнахме да се сработваме с Витарата. Смених въздушния и горивния филтър и наистина няма нищо общо с предишното вървене. Направих диагностика на газ и сега е пушка. Наистина филтрите са от голямо значение.
                      Направих си и първия кеф, като почти качих един баир до Бистрица, мястото, откъдето скачат делтапланеристите. Беше невероятна тръпка.
                      На 4х4 бавни, на първа почти се качих до горе, на около 10 метра от върха спрях, защото загубих обороти. Не ме питайте как се върнах обратно, но важното беше, че всичко мина нормално, без инцидент.
                      Колеги, споделете своя опит, какво правите в такива ситуации - не можеш да обърнеш, просто се връщаш обратно. Ето аз какво направих напълно инстинктивно: натиснах спирачките, дръпнах ръчната докрай и започнах да отпускам спирачките по малко, като внимавах да не се пързалям и тръгнах обратно. На около 50 м. вече наравно обърнах и тръгнах да се спускам нормално.
                      LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

А задна не включи ли?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          А задна не включи ли?
                          Не се сетих да включа задна, тогава и двигателя щеше да помага при спускането. Благодаря за съвета.
                          LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X