Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурай харчи масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самурай харчи масло

От три месеца имам Самурай , всичко е супер обаче има един проблем който засега не мога да реша! По някой път сутрин ка то го запаля пуши-ама много! Смених гумички на клапани -няма разлика! Ако някой е имал този проблем нека помогне! Благодаря! Трябва да го оправя вече ме е срам от комшийте

До: Самурай харчи масло

сегменти?? неподходящо масло?? гарнитури??
    май се нуждяе от преглед а не от съвет-наизуст не мога да кажа повече,има доста причини да пуши
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Колега, а какъв ти е мотора все пак?
      Приемам, че харчи масло, заради заглавието на темата, но харчи ли наистина или само пуши?
      Има ли склоност към прегряване/прегряван ли е?
      Има ли странни мазнотии в антифриза?

Понякога пушляви и заради запушен EGR и какво ли още не, но ако харчи масло насериозно, сегменти ще да е, особено пък ако е каран с неправилно масло, например диона или приста или (пази боже, ама съм го виждал не еднъж ) с отработено масло от някой друг.
      И тук не става дума за това ти какво масло си налял само, а и с какво го е експлоатирал предишния собственик. Самураеца е адски корава машинка, но на скапани масла не издържа - спек на сегментите и хайде ремонти.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Колега, а какъв ти е мотора все пак?
        Приемам, че харчи масло, заради заглавието на темата, но харчи ли наистина или само пуши?
        Има ли склоност към прегряване/прегряван ли е?
        Има ли странни мазнотии в антифриза?

Понякога пушляви и заради запушен EGR и какво ли още не, но ако харчи масло насериозно, сегменти ще да е, особено пък ако е каран с неправилно масло, например диона или приста или (пази боже, ама съм го виждал не еднъж ) с отработено масло от някой друг.
        И тук не става дума за това ти какво масло си налял само, а и с какво го е експлоатирал предишния собственик. Самураеца е адски корава машинка, но на скапани масла не издържа - спек на сегментите и хайде ремонти.

Моторът е 1.3/60к.с. а за харченето мисля че е сериозно-2000км/3.0л. масло! Не прегрява работи супер и няма нищо в антифриза. За тези 2000км съм му сменял маслото три пъти-ESSO 15W40-1300км-2.0л.долях после сипах Селения HPX 20W50 700км-1.0л Сега сум с Мобил Супер М 15W40! Все нови масла! Проблемът е друг мъникът пуши само когато си пожелае-например:работи без проблеми една седмица и при първоначално палене и през деня , след това два дена сутрин като запаля става срташно. после 1-2 седмици никакъв проблем и т.н. Извинявай за въпроса но какво е EGR?

Коментар

Колега, проверявал ли си дали има шупли по картера? Имаш ли някъде признаци за теч? ... Все пак огледаи добре картера и най-вече гарнитурата. Може някъде да се е захабила критично и да има нужда от смяна. Друго не ми иде на акъла.
          Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
          /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
            Колега, проверявал ли си дали има шупли по картера? Имаш ли някъде признаци за теч? ... Все пак огледаи добре картера и най-вече гарнитурата. Може някъде да се е захабила критично и да има нужда от смяна. Друго не ми иде на акъла.

Колата е от Италия и няма ръжди и шупли. Картерът е сух!

Коментар

Първоначално публикуван от tonni Преглед на мнение
              ...Картерът е сух!
              Надявам се, че е сух само отвън

EGR е система за рециркулация на отработените газове и понякога се задънва зверски и започва да прави каквото си иска. Има една вакумна мембрана, малко по-различна от останалите, може по нея да се ориентираш, но чак пък 1.5 литра на 1000km не ми се вярва да е от нея.

Сега, не си спомням съвсем точно, но имаше някакъв клапан за циркулацията на картерните газове, май горе на капака на клапаните към колектора, с отделен маркуч, и ако е заседнал в отворено положение, като че ли е възможно да засмуква и каквото не трябва, тоест капчици масло и да ги трупа във входящия колектор.
              Мисля, че се сваляше лесно, то ще си личи отвътре ако е пълен с нагар и масло, грозна картинка е.

За друго не се сещам в момента, което може да пуши само от време на време.

Коментар

Надявам се, че е сух само отвън

EGR е система за рециркулация на отработените газове и понякога се задънва зверски и започва да прави каквото си иска. Има една вакумна мембрана, малко по-различна от останалите, може по нея да се ориентираш, но чак пък 1.5 литра на 1000km не ми се вярва да е от нея.

Сега, не си спомням съвсем точно, но имаше някакъв клапан за циркулацията на картерните газове, май горе на капака на клапаните към колектора, с отделен маркуч, и ако е заседнал в отворено положение, като че ли е възможно да засмуква и каквото не трябва, тоест капчици масло и да ги трупа във входящия колектор.
                Мисля, че се сваляше лесно, то ще си личи отвътре ако е пълен с нагар и масло, грозна картинка е.

За друго не се сещам в момента, което може да пуши само от време на време.

Благодаря,за изчерпателния отговор! Днес отворих мотора и да ви кажа вътре всичко е супер само на 1-ви цил. масленият сегмент беше малко запекъл! А за EGR-ра си напълно прав -задънила се е наистина зверски от генерацията през главата та чак и в колекторите. Утре ще я почистя , а пък и така и така съм го отворил ще е престъпление да не сменя сегментите и биелните лагери. Мъникът вече е много скъп поне да е както мен ме кефи да бъде!

Коментар

Най-добре

Не забравяй, че клапаните (ако ги пипаш) се регулират на топъл двигател (hot). И внимавай с буталата. Като зачистиш останките от старата гарнитура, на самия блок, някъде над крепежа на водната помпа (дано не те заблуждавам, че това е чисто по спомени) има 4 цифри. Ако пише 1111 или 2222, все тая, но ако пише 1121 или 2122 примерно, е много важно да сложиш буталата и мотовилките където са си били, въпреки новите сегменти и лагери. Абе най-добре разрови документацията

Последно: на два пъти съм попадал на ремонтни комплекти с гарнитури, уж оригинални, качествени и т.н. в които има едно малко о-пръстенче за маслената магистрала, което е по-малко от колкото трябва. Ако стои хлабаво - махай го и слагай друго, че става огромна беля.

Успех!

Коментар

Най-добре

Не забравяй, че клапаните (ако ги пипаш) се регулират на топъл двигател (hot). И внимавай с буталата. Като зачистиш останките от старата гарнитура, на самия блок, някъде над крепежа на водната помпа (дано не те заблуждавам, че това е чисто по спомени) има 4 цифри. Ако пише 1111 или 2222, все тая, но ако пише 1121 или 2122 примерно, е много важно да сложиш буталата и мотовилките където са си били, въпреки новите сегменти и лагери. Абе най-добре разрови документацията

Последно: на два пъти съм попадал на ремонтни комплекти с гарнитури, уж оригинални, качествени и т.н. в които има едно малко о-пръстенче за маслената магистрала, което е по-малко от колкото трябва. Ако стои хлабаво - махай го и слагай друго, че става огромна беля.

Успех!
                    Благодаря ти колега, много ми помогна! Сега ремонтирам главата-пасвам клапани, шлайфам и т.н.! Понеделник-вторник да сме биви и здрави ще паля!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X