Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кандидат купувач на Suzuki Vitara 1.6i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кандидат купувач на Suzuki Vitara 1.6i

Здравейте,
    имам желание да си купя джипка Suzuki Vitara и намерих интересно предложение в нета:
    Дата на производство - октомври 1999,
    Пробег - 40 000 км?
    Възможно ли е за 10 г. да се изминат в Австрия 40 000 км?
    Колата е без сервизна книжка и на външен вид е много запазена.
    Собственикът твърди, че е още с оригиналните гуми.
    Моля за помощ как да се уверя в реалния пробег на колата.
    За 40 000 км какъв сервиз би трябвало да се направи.
    Цената е малко над 5000 EUR и за тези километри и години ми се струва изгодно предложение.
    В понеделник ще ходя да я гледам и моля за съвети.
    Благодаря предварително.
    LZ1PPR, 0 (Rh+)
    Suzuki Vitara 1998, 1,6 - 8V, бензин
    За мен: https://goo.gl/8SebdR

До: Кандидат купувач на Suzuki Vitara 1.6i

здравей колега,ето моето скромно мнение,първо за 10 год 40000 км е малко вероятно но не невъзможно.второ задължително и смени ремъци ролки масла филтри .и най важно да и работят всички системи.за реалния пробег почти невъзможно те са магьосници на тази тема .другото е късмет. успех с покупката
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

то не им трябва да са магове просто километража е до 100000........

Коментар

Колега,може би имаш предвид,че километража е 5 цифрен,т.е. до 99999.Незнам за старите табла.но фейслифта е с 6 цифрен километраж до 999999км.
        За реалните километри-възможно е ако автомобила е бил 2,3 или 4та кола в семейството и е бил взет само за разходки в гората.Аз имам познати с коли на доста години и на смешно малко километри около 40-50 хиляди,а колите са 20+години.Купувани са от тях нови и просто се карат много малко.
        Малкото километри са предимство донякъде,обаче една кола като не се кара също и се скапват доста неща-гумени уплътнения(семеринги и др.),ръждясали лагери,окачване(шарнири,накрайници) ,изгнили маркучи,протекли водни помпи и т.н.Обикновенно при кола която не е карана дълго време,като се подкара и почват тези неща да се показват едно по едно,докато не се сменят всичките.
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Благодаря на модераторите, че ме допуснаха до форума както и на колегите, които изразиха мнения по темата.
          Имам въпрос: Ако колата е на повече от 40 000 км, какви индикации, знаци, стикери се гледат, за да се установят километрите на колата /изтрити педали, волан и др./
          LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

ПРедните дискове ако имат ръб не е на тия километри.Но може и да са сменени.Хвани предната лява врата и я клати отворена ако има луфт пантата не е добре.
            Изобщо кола на тия километри а аз имам 3 такива трябва да е като чисто нова във всяко отношение.
            иначе за 10 години е вероятен тоя пробег.Малко но все пак.

Коментар

Ако е на повече километри, погледни дали не сълзи от секторната кутия, гледай за омасляване от картера (може да има нужда от затягане) ... другото си го каза колегата преди мен (за спирачките и т.н.)
              Успех!
              Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
              /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Колега според мен не са важни километрите а състоянието на колата.Ако си е читава всичко ще е наред.
                Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

колега хвани дръжката на вратата виж дали е хлабава като тръгнеш да отваряш,за да разбереш направи сравнение между шофьорската и другата врата.При положение,че разликата е гиляма значи вратата е отваряна и затваряна много пъти и е малко вероятно да е на тези километриВиж кога са произведени гумите и така ще разбереш дали са оригиналните
                  sigpic
                  Land rover lightweight-series 3
                  Range Rover V8
                  Range Rover Classic Vouge SE V8
                  Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Благодаря на всички колеги, които взеха участие по темата.
                    Днес бях на оглед за джипката и благодарение на съветите, които ми дадохте установих, по колата има много неща, които не отговарят на кола на 40 000 км и 1999 г. производство. Всички стъкла бяха с различна маркировка и нито едно от тях не беше произведено през 1998 г. Имаше теч на масло от гарнитурата на главата на двигателя, имаше тъмна утайка в резервоара на охладителната течност . Нямаше надпис кога е сменен ангренажния ремък, а собственикът твърдеше, че не го е сменял. Колата беше прекалено напудрена и пастирана. Гумите бяха от 1993 г., а според собственика твърдението беше, че са оригинални.
                    Още веднъж благодаря за помощта.
                    Модераторите може да затворят темата.
                    LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Добре си се справил! А документи нямаше ли тази кола?На тях трябва да пише годината на производство.Все пак още веднъж се доказва,че не трябва да се вярва на твърденията на търговците на коли за километри,години и т.н.
                      П.С. Според мен един автомобил не се плаши от каране,а от подръжка.Немарливо отношение може да съсипе колата и за 100 000км(да не кажа,че и за по-малко).
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Здравейте отново,
                        Може ли някой да ми посочи линк за VIN код калкулатор за Suzuki.
                        Има ли начин да се изпрати SMS с VIN код и да се получи отговор за съдържанието на VIN кода.
                        Моля за помощ някой да ме дешифрира VIN код на Suzuki Vitara:
                        VSEETV01VNA211978
                        Собственика твърди, че е произведена през януари 2001 г.
                        Може ли да се установи това през VIN кода.
                        Благодаря предварително.
                        Последно редактирано от TravellerBG; 23-06-09, 13:06.
                        LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Здравей колега.
                          Собственика казва 2001 г......
                          VIN кода казва , че е пройзведена в Испания през 1992 година , ако може да се вярва на един руски VIN декодер.
                          Потърси в подфорумите , имаше подобна тема или питай "google"...той знае всичко.
                          Успех!
                          Последно редактирано от иж-12; 23-06-09, 15:00. Причина: уточнение
                          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Абе колега, ти джипка ли ще си купуваш или година?

Коментар

Извинявай колега, но при тези некоректни продавачи смятам, че купувача трябва да има информация за това, което придобива.
                              Описание перфектно техническо състояние и обслужване, всеки разбира по различен начин.
                              Зная, че кола и жена се избират на късмет. С второто не случих, така, че се надявам поне колата, която ще купя да е на късмет.
                              LZ1PPR, 0 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X