Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се преборим с ръждата!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да се преборим с ръждата!

Както е известно, ръждата не е страшна - купето се кърпи, само рамата да е горе-долу здрава. Но ето този човек е решил въпроса с купето радикално.
    http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lelnhmiqemik
    Побързайте докато още се продава.

Това може би е за друг раздел, но тук са феновете на Сузуки!
    По-добре късно, отколкото по-късно.

До: Как да се преборим с ръждата!

Аййй Тамън си викам, някой е намерил някое купе. А то, Траби!

Тамън го гледах, гледам и другите самураи по германия... ама нещо, няма това което търся.

Някой да знае, къде има Купе за самурай, че мойто вече се разпада. ПОМОЩ! Говорим за здраво купенце, не като мойто 70% ръжда.

Коментар

Трабито ми хареса. Много добре направено и радва окото с екстравагантност, а и парите също си заслужават.
      Колега Suzuki_Sj410 търси ли в някои от големите автоморги? Сега погледнах в мобилето, но нямаше нищо като за тебе. Ако имаш път към Варна пиши да те насоча към някоя морга.

П.П. Колега Suzuki_Sj410 намерих нещо
      Последно редактирано от Nik16; 09-06-09, 21:22.
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

жена и ръжда тръгнат ли няма спиране
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ръждата трябва да се отстрани ако може нацяло-до здраво,където не може,препоръчвам ръждо преобразувател "Вюрт",той не се мие после с вода и е бял на цвят.После се боядисва и ако има възможност се полага някакъв вариант на антикор.
          Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Това за антикор-а ме заинтригува. Имам да махам малко ръжда от ъглите на вратите си. Можеш ли да обясниш как действа, как се полага и прочие ... а и от къде мога да си го закупя
            Благодаря

П.П. Искам да запитам и още нещо: ако премахна ръждата до здраво, както каза ти, после сложа ръжждо преобразувател, след което сложа шагре и боядисам ( а може и без тази операция) ще се получи ли добра защита ?

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
              Това за антикор-а ме заинтригува. Имам да махам малко ръжда от ъглите на вратите си. Можеш ли да обясниш как действа, как се полага и прочие ... а и от къде мога да си го закупя
              Благодаря

П.П. Искам да запитам и още нещо: ако премахна ръждата до здраво, както каза ти, после сложа ръжждо преобразувател, след което сложа шагре и боядисам ( а може и без тази операция) ще се получи ли добра защита ?
              Първо,трябва да се уточни-какво е антикор .Щтото,ако става въпрос за шагрена,той предпазва от драскотини и камъчета,но понякога в него остават шупли и като праникне влага отдолу става интересно.
              Върху почистения метал,може да нанесете ръждопреобразователя на Вюрт и отгоре да грундирате (епоксидния грунд е подходящ за целта)
              Върху това,може да подготвите и да боядисате или да нанесете шагрен.
              Също е важно,да се определи,дали ръждата е отвън на детаила или прониква отвътре-при втория случай,каквото и да правите ръждата си работи.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Вюрта и аз го пробвах миналата година.Не е за варване но след като мазах с него подкалниците без всякакви допалнителни запечатки все още не е мръднал а там го блъска какво ли не.

Коментар

точно,само вюрт помага,но истински,котио като потъмнее става черен!
                  [LEFT][COLOR=Red][B]Законите - еднакви за всички:!:[/B][/COLOR][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от stoil_69 Преглед на мнение
                    Вюрта и аз го пробвах миналата година.Не е за варване но след като мазах с него подкалниците без всякакви допалнителни запечатки все още не е мръднал а там го блъска какво ли не.
                    От казаното разбирам, че е доста добър. Предполагам Вюрт се предлага в мосю бриколаж, защото ще трябва да се купува такова нещо. stoil_69 нищо друго ли не си слагал на подкалниците? Бях запланувал да си правя някакви кори за подкалниците за допълнителна защита, но това по-нататък първо ръждата!

Коментар

Вюрт-а,няма да го намериш в Брюколаж,защото работят директно с клиента.Преобразователя се предлага само в опаковки по 1л и миналата година струваше около 80лв/л. Търговците на Вюрт го продават с отстъпка по магазините за автобои(специализираните),а те го разсипват на по 100мл за около 10лв.Това е достатъчно за около 1кв/м ламарина.Нанася се на сянка и при не много топло време(под 27 грдуса
                      ).3 часа след нанасянето може да се боядисва.Директно,без да се мие с вода,за разлика от българския.Цвета е бял,след като изсъхне става черен.
                      Не разчитаи само на него,а го покрии поне с боя,ако не с антикор някакъв(за подкалниците).
                      За кухите пространства се продава антикорозйонен спрей за кухи пространства.Най-добре е да се напръска преди да ги е полазила ръждата

Коментар

Аз използвам 'Вюрт" и съм много доволен ,една кутия стига за 20 кв/м
                        Прикачени файлове
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Suzuki_Sj410 Преглед на мнение
                          Аййй Тамън си викам, някой е намерил някое купе. А то, Траби!
                          Крива работа, трабантът, откъм корозия. Купето ръждавее свирепо, а е самоносещо. Паднал двигател, откачени задни носачи и сгънато на две купе хич не са редки явления. Пластмасова е само обшивката.

Коментар

върху вюртовото покритие не сложих нищо от мързел,но мисля че е препорачително да се покрие и с нещо от типа на Боди.Колкото до координати, колегата който е снимал кутията ,на нея има адрес и при добро желание може да го даде.Моята изхвърлих.

Коментар

Уеб адреса http://www.wuerth.bg/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X