Обява

Свий
Няма добавени обяви.

няколко въпроса за Самурай 1,3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• няколко въпроса за Самурай 1,3

здравейте, и аз се обзаведох с джипче и идва ред на тъпите въпроси, все пак ми е първата подобна машина.
    1. На празен ход се чува леко стържене, което при натискане педала на съединителя изчезва. Според предишния собственик съединителя е сменян комплект с аксиалния лагер. От какво друго може да е?
    2. При потегляне по-рязко се чува единично чукане отзад, като това е само при смяна от първа на втора и рядко от втора на трета. Оттам нататък го няма или не го чувам. Нормално ли е да е така при допустим луфт?
    3. Карам на газ и оборотите на празен ход понякога падат почти до изгасване. Нормално държи около 1000, с оригиналния карбуратор съм. Замислям се за смяната му с такъв от Лада като Самурай на брат ми.
    4. Искам да му сменя волана, понеже имам един почти нов, но не мога да си намеря фланец. Дразни ме клаксона, който почти винаги натискам без да искам. Става фланец ли от друг автомобил?
    Еми май е това, ще се радвам на съветите ви. Поздрави!
    Honda HR-V 4WD D16W1

До: няколко въпроса за Самурай 1,3

Да ти е честито и да се гледате с любов!
    По първия въпрос - това с натискането на съединителя, само когато джипа е на място или и в движение изчезва? Лагер на скоростната?

Двигателя на място ли глъхне или само в движение при изключена скорост?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

1. На моя 1000 километра след смяната на съединителя се появи този шум, причината беше в амбриажния лагер.
      2. Провери си каретата на карданите
      „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

оборотите се менят и на място и когато е в движение на свободна. Шумът го чувам на място, но когато натисна педала изчезва, в движение не се чува. Има леко виене само на пета предавка. Относно чукането вчера вдигнах задната гума и пробвах на ръка като въртя напред и назад. Чукането е същото, но не знам колко е допустимия луфт.
        Последно редактирано от radev76; 13-05-09, 10:29. Причина: допълнение
        Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Честито колега мн безавариини километри, за стърженето колега 100% е от лагера на съединителя аз имах сащия проблем, но като го смених изчезна.
          Бялото BUZUKI 1.6 8в
          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Честито!
            Относно всички шумове, имай предвид, че това все пак е пълно приводна машина, трансмисията има много повече детайли от тази на обикновен автомобил! И не разчитай 100% на това, което ти е казал предишния собственик.

По въпросите:
            1. Аксиалния лагер работи, т.е. може да вие само при натиснат педал на съединителя. А в твоя случай е обратното, нали? Като натиснеш шума изчезва. Може би са лагери на първичния вал на предавателната кутия.

2. Колегите правилно те насочват да провериш за луфт в каретата - най-лесно е.

3. Като караш на газ, няма значение с какъв карбуратор си! Но аз не съм привърженик на трансформациите.

4. По този въпрос не мога да ти помогна, само гледай да не сложиш по-малък волан, че няма да можеш да го въртиш.

И последно - да знаеш Самурая е голем дзвер!
            По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
              ...... да знаеш Самурая е голем дзвер!
              Дзвер който на моменти да ти изпили нервите ...........

Коментар

верно сигурно ще ми възпали нервите, ама съм се хванал на хорото и ще го играя, пък и кефа е голям. Изкърпил съм го почти целия, нов изпарител, нови гуми, антикор по калниците и кой знае още какво ще му измисля. Абе важното е да си в къра!
                Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

вчера го качих на канал и започнах да търся всякакви луфтове. Вала към задния диференциал няма никакъв луфт. Като завъртях предния се чу тропане от към предното дясно колело, най-вероятно шлиците на карето. Явно това е гадния шум, който ме дразни. От къде в Бургас мога да си взема ново каре?
                  Последно редактирано от radev76; 18-05-09, 19:54. Причина: допълнение
                  Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
                    вчера го качих на канал и започнах да търся всякакви луфтове. Вала към задния диференциал няма никакъв луфт. Като завъртях предния се чу тропане от към предното дясно колело, най-вероятно шлиците на карето. Явно това е гадния шум, който ме дразни. От къде в Бургас мога да си взема ново каре?
                    Аз имам същия проблем с мойте карета и двете имат луфт в полуоските, и проверявах преди 10 дни за цена 125 лева (клиентска цена) бройката японско по народност на 100%

Коментар

във евро07 мисля че също имат изгодни само че не са японски

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X