Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за Витара

Здравейте колеги. Искам да ви попитам, къде във Варна мога да си взема евтин акумулатор за цената между 60 и 80 лева или изобщо дали мога да си купя такъв. Мощност 75 mAh би било добре, но може и 65 ампер часа. Питам ви това защото сегашния вече не издържа. С 2 неработещи клетки не е майтап работа.
    Благодаря предварително
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

До: Акумулатор за Витара

А за 50лв нещо около 90-100Аh няма ли да каже някой откъде могат да се вземат
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

На такава цена, няма да е нов. А старият акумулатор е машинка за изненади.

Коментар

Не мисля, че моя с 2 неработещи клетки може да се оправи. През ден го зареждам, защото като престои в колата една вечер и на следващия ден е умрял на 100%

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
          Не мисля, че моя с 2 неработещи клетки може да се оправи. През ден го зареждам, защото като престои в колата една вечер и на следващия ден е умрял на 100%
          А сигурен ли си, че е акумулаторът само? Какво става, ако му откачиш клемите и преседи 1 вечер, без да го зареждаш? И как преброи неработещите клетки?

Коментар

Докато се зарежда нали кипи? Е 2 от общо 6 клетки не кипят по никакъв начин по точно четвърта и шеста клетка. Клемите когато са разкачени за 1 вечер е същата история - на следващия или по следващия ден няма никой. Освен това на мен ми трябва ток защото съм с централно

Коментар

Ясно. Е, приготви си ~150 пари и ще потръгнат нещата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Ясно. Е, приготви си ~150 пари и ще потръгнат нещата.
                Значи не мога да намеря за по-малко от тази сума така ли ?
                Това е лошо, излиза се в разход

Коментар

Нов за тези пари едвали наистин ще намериш.НО по моргите има доста читави и на добри цени.
                  Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Колега,моя е японски стандарт и на мястото не влиза друг.Японския стандарт са по-тесни по размер (в някои случаи по-дълги и/или по-високи) Предлагат се масово само в два варянта 36 или 45 амперчаса.Стартовия ток също е малък-нещо около 300 ампера ми се върти.На Витарата поради тази причина стартера е редуктурен и се нуждае от малко стартов ток.Моя акумулатор също не е първа младост,но стартера си върти добре и двигатела си пали веднага.Моята също е с ел.пакет,ама щом япончетата са решили,че този стига,значи стига.Виж сега ,ако имаш лебедка,или усилватели за музика 2х100вата вече е друго...
                    Моя съвет е да не си взимаш български акумулатор,а какъвто и да е друг.Това от опит.И мисля,че 45 ампер часа стигат.Или най-много 55.Това пак ако автомобила е в оригинално изпълнение,при нормална употреба.Иначе генератора(алтрернатора)ми е 70А и явно,като запали,акумулатора си се зарежда бързо.
                    Това е.Успех!И акумулатор втора употреба не купувай !
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

В момента гледам в Метро промоция на някакви акумулатори.
                      А за Витарата не го ли дават да е 55-60А?
                      Полезно е да се премери колко мА черпи колата при изключен контакт.Понякога има грешно свързани плеари които консумират над нормалното и при десетина дни некаране изцеждат акумулатора,особено по слабите.

Коментар

На моята Витара и в Аутодата-та го дават 45амперчаса,а по-голям и не може да влезе на оригиналното място.
                        Тези дни взехме за Реното акумулатор от Метро-ФААМ 62амперчаса за около 100тина лева(102 май ) Върти перфектно,ама е рано за отзиви още.
                        П.С. Дори на Витарата с турбо,не са и "тунинговали" акумулатора,същия си е
                        Прикачени файлове
                        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

45 Ah са напълно достатъчни, ако нямаш лебедка или други силови консуматори.
                          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

На моята витарка съм с 45Ah и като пусна лебедка чак лампите ми се мъчат да гаснат Но инъче ми е достатачен
                            НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Проблемът е решен. Преди 5 дена взехме един Гигават за 140 лева 60 Ah. Не успяхме да намерим 65 Ah /като старият/ по простата причина, че никъде нямаше включително и в Практикер и Метро. Сега само се чудя дали зимата ще може да си пали нормално, след като е с малко по-слаб акумулатор
                              В отговор на nikman за аудио усилвател и лебедка, дай боже лятото ще се слагат и такива истории включително и лек тунинг и отстраняване на леки проблемчета
                              Благодаря на всички за отзивчивостта и съдействието, което ми оказахте
                              Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X