Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло

Здравейте колеги, днес си сменях каретата на карданчето което излиза от скоростната кутия при свалянето на кардана протече малко масло от скоросната кутия около 200 гр .Въпроса ми е нормално ли е това, и малко ме е срам но неможах да намеря пробката на скоросната кутия да върна маслото,ако някой има снимка нека покаже къде се намира ,за което благодаря предварително.Става въпрос за sj 410 SUZUKI
    [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

До: Теч на масло

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
    Здравейте колеги, днес си сменях каретата на карданчето което излиза от скоростната кутия при свалянето на кардана протече малко масло от скоросната кутия около 200 гр .Въпроса ми е нормално ли е това, и малко ме е срам но неможах да намеря пробката на скоросната кутия да върна маслото,ако някой има снимка нека покаже къде се намира ,за което благодаря предварително.
    Пробката която търсиш не е на скоростите а на раздатката и се намира някъде откъм задния краи откъм по големия кардан ,едната е отдоло другата е по високо над нея ,тази отдоло е за пускане на маслото когато се сменя а горната е за наливане и до отвора и е нивото на маслото щом протече значи спираш да наливаш УСПЕХ
    Последно редактирано от vitarrra; 16-04-09, 20:54.
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Първоначално публикуван от vitarrra Преглед на мнение
      Пробката която търсиш не е на скоростите а на раздатката и се намира някъде откъм задния краи откъм по големия кардан ,едната е отдоло другата е по високо над нея ,тази отдоло е за пускане на маслото когато се сменя а горната е за наливане и до отвора и е нивото на маслото щом протече значи спираш да наливаш УСПЕХ
      Колега vitarrra сигурен съм че маслото изтече от скоросната кутия.А тя се намира преди раздатачната.
      [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Здравей колега.Не съм виждал Самурай от доло,но нещо бъркаш.Не може единия кардан да излиза отскоростната кутия а другия от раздатката.Предния мост се включва и изключва от раздатката,и щом си вадил единият от карданите значи е изтекло масло от раздатъчната кутия.Послушай колегата VITARRRA.

Коментар

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
          Колега vitarrra сигурен съм че маслото изтече от скоросната кутия.А тя се намира преди раздатачната.
          Ако си сменял на малкия кардан карето значи е от раздатката ,ако мислиш или си сигурен че е от скоростите ,пробките са по същия начин една отдоло и една отгоре странично на кутията УСПЕХ
          Бялото BUZUKI 1.6 8в
          0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Благодаря колега,намерих я днес на светло от страни точно под рамото на съединителя.

Коментар

колега я кажи как точно се сменя каре,че едното ми трака но още не знам кое точно..в смисъл самата технология на вадене на старото,и слагане на новото,иска ли някакви специални инструменти -скоби някакви,и какъв е размера на самото каре на 410..мерси
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здравей колега navar, преди да сваля кардана първо маркирам всичките детайли(кардана ,стойките на кръстачките и шлиците) да са в една равнина за да не се получи после някъкво биене.За де монтаж и монтаж на карето са ти нужни менгеме ,чук и шлосерска отверка също използвам и скоба за вадене на лагери с нея си помагам докато тръгне да излиза карето , карето за 410 е с вътрешни зегерки,задължително първо трябва да ги извадиш.
                Прикачени файлове

Коментар

преди да сваля кардана първо маркирам всичките детайли(кардана ,стойките на кръстачките и шлиците) да са в една равнина за да не се получи после някъкво биене.

Това е вярно преди разглобяване винаги се бележи с нещо всички вилки тряба да са в една равнина за да няма биене ако се измести се получава биене и претрисане и НЕ се чука върху самото каре а върху вилката на кардана.
                  Бялото BUZUKI 1.6 8в
                  0899368772 ;) 0897229322

Коментар

хмм, купих си каре изглежда същото като това на снимката..обаче на моя кардан има и външни зегерки, в смисъл на вилката на кардана...сигурно има и вътрешни ...що е така не знам
                    понеделник ще го свалям,а как се вадят вътрешните зегерки??
                    куче или вълк?
                    в клетка ,или свободен?
                    въпрос на личен избор.
                    Вихрен Илиев
                    0888249888

Коментар

Колегата сигурно е имал предвид за "вътрешните зегерки" такива които се слагат в отвор а не на вал и става въпрос за едни и същи
                      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

ами не знам,ама новото каре има зегерки в средата на чашката,като тези на снимката,не знам дали и старото има или има само тези на вилката..във вторник сутринта истината ще излезе наяве,и ще споделя тук
                        куче или вълк?
                        в клетка ,или свободен?
                        въпрос на личен избор.
                        Вихрен Илиев
                        0888249888

Коментар

Колега navar да не са ти сменяни карданите ? за sj410 каретата са ето такива:
                          Прикачени файлове

Коментар

хммм, моите кардани май са сменяни..щот са по дебели,пък и още им стоят някакви жълти лепенки,които от 1989 г би трябвало отдавна да са паднали,или поне да са се изтрили..а и вилките са различни
                            но утре е денят на истината,ще снимам карданите и вилките като ги сваля
                            куче или вълк?
                            в клетка ,или свободен?
                            въпрос на личен избор.
                            Вихрен Илиев
                            0888249888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X