Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за демпфер на волана за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за демпфер на волана за Витара

А изпревари ме с малко
    Но по принцип си много по-напред от мене. Поздрави Както винаги си изпипал нещата. И аз предвидих проблемите с тия уши и при мен решението е малко по-различно. Сега да бягам в гаража да монтирам и снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
      Още един поглед преди да го сложа на мястото:

В моя случай целта беше да застане максимално право и да изглежда на мястото си:

Тествах го малко, но имам хидравлика и нещо не усещам разлика. Поне ще намаля ударите от неравности към секторната кутия и паразитния хебел. Един колега от Старозагорци (БокоСЗ) е със същият амортисьор и без хидравлика и казва, че значително се подобрили нещата.
      По-късно ще спретна и чертежите за да може и друг да си направи. Аз използвах лазер и абкант, но може да се отрежат и с ъглошлайф.

Сега като знам всички размери и кое къде трябва да се позиционира мога да разработя (при желание разбира се) и захващане за около 10лв с използване само на ъглошлайф, дрелка и електрожен и да пусна чертежи.
      Би ли се хванал да изработиш цял такъв комплект и на каква цена ?
      Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        И аз се нареждам на опашката ако ще е серийно
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
          Цената би излезнала около 40-60лв. без амортисьора, но както многократно съм казвал: Бизнесът ми е друг и ще пусна чертежите утре пък може някой да си направи бизнес от това. Освен това ще пусна и чертежи за самоделно изпълнение, но не по малко ефективно.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
            А изпревари ме с малко
            Но по принцип си много по-напред от мене. Поздрави Както винаги си изпипал нещата. И аз предвидих проблемите с тия уши и при мен решението е малко по-различно. Сега да бягам в гаража да монтирам и снимам.
            Успех!
            Това, че имаш друго решение може да е само + за колегите за да имат избор.

Коментар

Малко ми е неудобно да пиша след подробната информация и перфектното изпълнение от Славин
              Затова накратко.
              Конструкцията ми е 99% копие на Калмини. Просто такъв демпфер ми изпадна.
              Започнах с едно парче уайзен по поръчка от 3мм. Вътрешната ширина е важна - 72мм,колкото са широки ушите.Страниците са 50,но може да бъдат и 60мм.Другото е ясно - сваляне на размери на място,бормашина и флекс(тънък диск).Всичко е Hand made За захващане към кормилната щанга ползвам клипс за въже 20мм-5лв. Гайките му са М12,няма пускане! От себе си както се вижда прибавих разпонките. Иначе цялата с-ма ми се виждаше някак много конзолно захваната и при удар би подала много лесно. Умишлено обаче сложих само 10 мм разпонки за да се скъса заварката при евнтуален много силен удар,а не да се кривят щанги,както съм чел че се е случвало. Един вид бушониВсе пак диаметъра на стеблото на демпфера е 16мм. Това е.
              Сега по-важното,поведението на кормилната система без серво. Разлика има. Усеща се най-вече при опит за бързо завъртане на волана. При плавно въртене всичко е нормално. Дори се е запазила и склонноста на волана да се самоизправя при излизане от 90 градусов завой. Така че трябва да се свикне при опитите за резки маневри на ниска скорост особено на тесни места и из града. Предполагам,че при падане на температурите ще стегне още,а по мое впечатление този е по-стегнат от мерцедесовия.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от ctef; 13-08-09, 23:19.

Коментар

Малко ми е неудобно да пиша след подробната информация и перфектното изпълнение от Славин
                Затова накратко.
                Конструкцията ми е 99% копие на Калмини. Просто такъв демпфер ми изпадна.
                Започнах с едно парче уайзен по поръчка от 3мм. Вътрешната ширина е важна - 72мм,колкото са широки ушите.Страниците са 50,но може да бъдат и 60мм.Другото е ясно - сваляне на размери на място,бормашина и флекс(тънък диск).Всичко е Hand made За захващане към кормилната щанга ползвам клипс за въже 20мм-5лв. Гайките му са М12,няма пускане! От себе си както се вижда прибавих разпонките. Иначе цялата с-ма ми се виждаше някак много конзолно захваната и при удар би подала много лесно. Умишлено обаче сложих само 10 мм разпонки за да се скъса заварката при евнтуален много силен удар,а не да се кривят щанги,както съм чел че се е случвало. Един вид бушониВсе пак диаметъра на стеблото на демпфера е 16мм. Това е.
                Сега по-важното,поведението на кормилната система без серво. Разлика има. Усеща се най-вече при опит за бързо завъртане на волана. При плавно въртене всичко е нормално. Дори се е запазила и склонноста на волана да се самоизправя при излизане от 90 градусов завой. Така че трябва да се свикне при опитите за резки маневри на ниска скорост особено на тесни места и из града. Предполагам,че при падане на температурите ще стегне още,а по мое впечатлени този е по-стегнат от мерцедесовия.
                Браво!
                Твоя вариянт е много по елементарен за изпълнение. Демпфера ти е много по-лесен за монтаж. Остава да кажеш на колегите откъде се намират и за каква цена. Интересно ми е като и при Калмини защо повдигате скобата на тампона на стабилизиращата щанга? Не ви ли притеснява, че я разхлабвате?

Коментар

Мислих го тампона.Бях решил на тия места да заваря подложки,които да отиват под целия. Но вече като видях нещата на живо се отказах. Мисля че тампона пак е стегнат,защото уайзена отива под него,макар до половината. Ще видя как ще се държи с вемето.
                  Амортисьора го взех по щастлива случайност от мой приятел също член на форума, на доста приятна цена. Просто идваше малък за него. Иначе сега правя опити да си поръчам амове,но става бавно.

Коментар

Доста е къс и ако му стигат ходовете е пефектен, защото се хващаш за курмилната щанга на много приятно място, а не като мен и Калмини след болта между двете щанги.

Коментар

Хода му е 200мм.
                      Ако изнесеш неподвижната опора още в страни,така че болта на носача да минава през нея и я стяга мисля че ще може да се промени мястото на захвата на щангата,макар че какво те бърка и така? А ще спестиш и едно закрепващо болтче

Коментар

Хода му е 200мм.
                        Ако изнесеш неподвижната опора още в страни,така че болта на носача да минава през нея и я стяга мисля че ще може да се промени мястото на захвата на щангата,макар че какво те бърка и така? А ще спестиш и едно закрепващо болтче
                        С това започнах като идея, но за да мина отсам курмилния болт ми трябват около 70-80мм, а неподвижната опора може да се мръдне не повече от 40мм и започва да опира в стабилизиращата щанга. Според мен след доста напасвания това е най чистата позиция за такъв демпфер. С твоя демпфер нещата са доста по-чисти.

Коментар

От: Питане за демпфер на волана за Витара

И какво,няма никакви чертежи.
                          Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                          Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                          "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Това което съм показал, мисля че е ясно и без чертеж. Размерите и аз съм ги взимал на място.
                            Но това което трябва да допълня е, че вече отдавна скъсах дясното ухо, това на самата греда.
                            Извода е, че или цялата греда трябва да е от по-як материал, или ухото да се усили, или демпфера да се замени с по-мек

Коментар

Добре, че повдигнахте темата да видя, че тук не съм писал какво бях направил на моята бивша витара.
                              Пускам 2 снимки и мисля, че всичко става ясно от тях. Демпфера е от RRC.

о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Харесва ми решението как си хванал дясното ухо. Изглежда по-здраво.
                                А и как си съединил носачите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X