Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за демпфер на волана за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за демпфер на волана за Витара

Искам да попитам има ли полза от демфер на волана при Сузуки Витара, оправдано ли е поставянето му и кой е наи-подходящия производител ? При по-височки гуми и неравен терен ми се срува, че ударите в окачването са по-големи, при модела без хидравлика води до сериозни удари в кормилото, съответно и рязка промяна на посоката на движение. Интересува ме каде мога да намеря подходящ.
    Предполагам че темата за демфер е коментирана, но не можах да намеря нищо за Витара.

До: Питане за демфер на волана за Витара

Има смисъл и комплекта на калмини е на много добра цена :
    http://calmini.bg/stabilizer_&_truss.htm
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Наистина добра цена. За 3-4 демпфера си сменяш Витарата. Имаше по темите за амортисьорчето около 40лв. закрепването няма да е повече от 10лв.
      Ето и подобна тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...0%ED%E0&page=2
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
        Наистина добра цена. За 3-4 демпфера си сменяш Витарата. Имаше по темите за амортисьорчето около 40лв. закрепването няма да е повече от 10лв.
        Ето и подобна тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...0%ED%E0&page=2

И това е вариант но на калмини си е готов комплект и е НОВ . Не знам къде ще намериш НОВ демпфер за 40 лв и кой ще ти изработи закрепването за 10 лв .

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
          И това е вариант но на калмини си е готов комплект и е НОВ . Не знам къде ще намериш НОВ демпфер за 40 лв и кой ще ти изработи закрепването за 10 лв .
          Все ще намериш нещо в мазето или гаража за закрепване. Една планка с два болта ли...

Коментар

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
            Все ще намериш нещо в мазето или гаража за закрепване. Една планка с два болта ли...
            Ти твоя така ли си го направил ? Ако имаш снимки пусни да видим как става

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
              Ти твоя така ли си го направил ? Ако имаш снимки пусни да видим как става
              Тук ме хвана. Не съм стигнал до там още, че правя други неща, а си имам хидравлика и не ме дразни липсата. БокоСЗ е сложил от Мерцедес за 40лв. Но ме амбицира да си сложа и ще го снимам с пълна план сметка за стойността и ако закрепването ми излезе повече от 10 лв. имаш бутилка от мен, че май загуби една бутилка в една друга тема:
              v0id
              Старши участник
              | СзО || +ПЛ || ТП || ДВиП |* МСС *
              Дата на включване: Jul 2006
              Публикации: 1,627
              Точки (при гласуване): 5

До: Повдигане на Витара къса база от Славин
              Цитат:
              Мнение на madmax2
              Изгорял си още от сега,ми бягай до магазина за уискито.

Ти ся, купон да става пък бутилката и без тва седи няма кой да я изпие

Аааа залагам и за лебедката че няма да издържи много, да си избия бутилката поне
              http://www.deltasys.bg/

Коментар

До: Питане за демпфер на волана за Витара

Лебедката да не е като на Ванката Диджея ? Имая от година и още не и е свързал кабелите

Коментар

Калминския не е чак пък толкова скъп де,хайде
                  Колкото до демпфера за 40 лв.
                  Проучих и този въпрос.Да,това са мерцедосови демпфери.
                  Хода им е 20см.Дължините са съответно окло 33/53 см.
                  Закрепването е на уши а не на шпилки,което малко би усложнило монтажа.
                  НО...Това което прави впечатлени е малкия размер в сравнение с други офроудаджийски демпфери.Въпрос е до колко ще е надежден и дали ще е ефективен.Но за тази цена си струва да се опита.Обаче за сега на дневен ред са ми други дейности по колата.

Коментар

За такива пари и аз мисля да пробвам и ще пиша какъв е резултата ....

Коментар

И аз съм се навил да си правя демпфер,сигурно от Мерцедес,ще е.
                      Искам и разпънка да сложа,предполагам,че ще има ефект(V-6 си имат сериино),но от шестак не става на моята 1,6-16v.Някой ако си е правил да сподели мнение
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                        И аз съм се навил да си правя демпфер,сигурно от Мерцедес,ще е.
                        Искам и разпънка да сложа,предполагам,че ще има ефект(V-6 си имат сериино),но от шестак не става на моята 1,6-16v.Някой ако си е правил да сподели мнение
                        Това е другото което ми предстои, но искам да приключа с демфера. В калмини няма съмнение, но предимсвото на другия вариант като цена ме съблазнява. Предстои ми да го правя за два автомобила, както и разпънка, майсторнето не ме притеснява (има на кого да разчитам ), опасенията ми са отностно надежността.

Коментар

Първоначално публикуван от barne Преглед на мнение
                          Това е другото което ми предстои, но искам да приключа с демфера. В калмини няма съмнение, но предимсвото на другия вариант като цена ме съблазнява. Предстои ми да го правя за два автомобила, както и разпънка, майсторнето не ме притеснява (има на кого да разчитам ), опасенията ми са отностно надежността.
                          Щом не те притеснява майсторенето няма проблеми. Гледай да го хванеш здраво и други проблеми неможе да имаш. Все пак и да се счупи не е фаталано ти и сега нямаш демпфер.

Коментар

Днес монтирах демпфер на Витарата и както винаги давам отчет за стореното. Не отварям нова тема, а ще използвам тази: "Питане за демпфер на волана за Витара" - тъкмо ще е като един от отговорите на питането.
                            Първото нещо, което направих е да купя амортисьор. Това наистина се случи преди няколко месеца, но сега чак намерих време да довърша този проект. Та ето го и амортисьора, на мен ми излезе 40лв.

Разпънат 53см и свит 33см - ход 20см - оказа се с достатъчно запас

После спретнах напречната греда:

По идея от Калмини си оставих и отвори за закрепване на защита на предния мост. Всъщност и за това формата й е П-образна, иначе спокойно може да се използва само шина.

Последва и труден монтаж, по скоро демонтаж на старите болтове на носача. Бяха се спекли във втулката на тампона. Поне тампоните ми се оказаха здрави, че както чета, че се оплакват колегите за резервните, че бързо се износват... Добре, че си пишем иначе като нищо щях да прежаля тези и да си купя нови.

Както се вижда, моята греда захваща отвън скобата за тампона на стабилизиращата щанга. При Калмини е под скобата:

Но това отваря скобата с 3мм, колкото е дебела ламарината на гредата и освобождава леко тампона на стабилизиращата щанга. Аз го направих без да променям конструктивно нещата.

Това, че амортисьора е с уши, а не със шпилки се оказа малко проблемно, докато изчистя нещата по захватите и минах през малко рязана и напасване:

минах и през такива изкилифинчени форми:

Да не помислите, че съм рязал и кроил само от едната страна:

И накрая ... това е истината:

После ще продължа, че излезе малко работа

Коментар

Още един поглед преди да го сложа на мястото:

В моя случай целта беше да застане максимално право и да изглежда на мястото си:

Тествах го малко, но имам хидравлика и нещо не усещам разлика. Поне ще намаля ударите от неравности към секторната кутия и паразитния хебел. Един колега от Старозагорци (БокоСЗ) е със същият амортисьор и без хидравлика и казва, че значително се подобрили нещата.
                              По-късно ще спретна и чертежите за да може и друг да си направи. Аз използвах лазер и абкант, но може да се отрежат и с ъглошлайф.

Сега като знам всички размери и кое къде трябва да се позиционира мога да разработя (при желание разбира се) и захващане за около 10лв с използване само на ъглошлайф, дрелка и електрожен и да пусна чертежи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X