Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с глава на Сузуки витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Няма проблем Ако си оправил Жипката до петък, в събота ще ходим на поход в Копривщица,Стрелча... Заповядай
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Продължавам с темата защото с това което открих при мен вероятно ще се сблъска и някой друг.Та при поредното /трето/ сваляне на главата отново се оказа че има хлабави болтове ,този път всички.Не естествено , да ги отвиеш на ръка но усилието за отвиване е в пъти по малко от това за затягане.Сравних болтовете със тези които взех от МИРКАТ и хоп изненада ,старите болтове със ПЕТ милиметра по дълги от новите и надявам се оригинални.Най вероятно немския собственик противно но схващането,че швабите са добри стопани е бил небрежен,и при някоя смяна на гарнитура е сложил нови но каквито е решил че стават болтове.
      И те ставаха докато не шлайфнах главата веднъж,че и още веднъж.За всеки случай дадох главата на скенер и ето още една неприятна изненада.Главата е разпукана като презряла диня по цялата дължина,и естествено не може да се лепи.Оказа се обаче че това явно е доста сериозен прблем на витарите и на иначе железния двигател 1.6i16v/G16A/.Според специалистите там /някъде при зоологическата градина/почти всяка втора глава за витара която идва при тях за сканиране и шлайф се извърля точно поради този проблем.
      Жалих я ден два и започнах търсене на друга не нова глава защото в МИРКАТ ме впечатлиха-3000лв.И бях поставен пред нелек избор.Намерих глава втора употреба/неясно минало/,според продавача японска,и чисто нова ,според нейния продавач испанска.Ценово съотношение 600 на 750.лв.Помолих се горещо испанците /или който я е произвел/ да не са чак толкоз калпави производители и взех новата пък времето ще покаже.Чакам и вашите становища -диагнозата я улучихте правилно.
      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

А така,новата май е по-добре,ама челоса ли блока?Щото ако не си проблемите ще започнат отново И мисля че е време след като я оправиш да те заведа на едно полигонче да я тестваме Айде успех

Коментар

Ще трябва да ми покажеш и свестен газаджия, че аз разкарах уредбата заради проблемите , а нашите в Перник ме разочароваха много.За съветско возило бива но за сузукито -потрес.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto
            Ще трябва да ми покажеш и свестен газаджия, че аз разкарах уредбата заради проблемите , а нашите в Перник ме разочароваха много.За съветско возило бива но за сузукито -потрес.
            Немаш проблеми,това е следващия филм в който се вкарваме всички.Те ти тел.0889407738-Соти,да ми се обадиш да ти изчета една лекцийка

Коментар

До: проблем с глава на Сузуки витара

Здравейте, имам много сходен проблем с описания по горе. Витарата хабеше изключително много вода и когато я заведохме на сервиз се оказа че блока е спукан. Още незнам други подробности, но ако ме посъветвате какво може да се направи или каде да намеря друг блок, ще съм ви много благодарен и на каква цена може да се намери. Иначе Суза е дългата база Grand Vitara и честно казано други забележки няма по нея.
              Благодария предварително!

Коментар

Дай малко повече данни за мотора,иначе чаркалаци за витара втора ръка дал господ.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Това че си шлаифал главата е добре за мощноста.От там и разхода пада малко. Малко съкращаваш живота на мотора ама боли та Това разбирасе условно щото не знам колко си шлаифал. За пример 2мм (МИЛИМЕТРА)
                  Mалък офтопик: всеки уважаващ себе си автопроизводител (дори и джип) дава минималната дебелина (височина) на главата, респективно максимален шлайф, рядко надхвърлящ няколко десети от мм (МИЛИМЕТЪР), след което главата става само за вторични суровини. За по сигурно на главата откъм блока има и няколко контролни точки до които може да се шлайфа и дори най куция шлайфист би трябвало да го знае. И да ма прощаваш Пламене ама всичко останало си е... пернишки тунинг. Иначе теорията за компресията я знам. ИМО
                  Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                  http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                  http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Митко не се стягай. Тя темата е от преди две години. Аз витарата я направих-естествено не с 2мм шлайф, но с нова глава и досега и джитка безпроблемно.Но като гледам ,май сега ще е бума на новите глави.А Кинекс е прав при положение че съм състезател .
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

А, не, аз видях че темата е стара, това си беше прост технологичен офтопик . Щото ще почнат айляците да чегъртат по 2-3-5 милиметра или кой колкото му дойде и после олеле главата ме боли.... Та за туй.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Така, Двигателя е 16 клапана 1.6 бензин. Колата е Grand Vitara и е 92год.

Коментар

93год.

Коментар

Каква е тази кола Grand Vitara 92 г. 93г. - НЯМА . Това , че е дълга база и с пет врати не я прави такава , Първата Grand Vitara е пройзведена 98 г, и са малко заоблени / не , че ми харесват / . А ако ти трябва блок - знай , че става и от 8 клапанова !
                            0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

колега какво стана по твоя въпрос със спукания блок

Коментар

Колега здравей!
                                Имам Витара 16 16v пълна инжекция сас спуклана главаКарах я на хладилника в шлайф базата, и казаха 4е е спукана, и да си тарся друга!От форума разбрах че знаеш от каде мога да си купя нова глава която била испанска!Можеш ли да ми даеш ниакави кординати!
                                Мерси предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X