Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара - маслена помпа проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Витара - маслена помпа проблем

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
    Колега,ако не е проблем дай тел или обясни как разглобихте секторната кутия!
    Здравей колега! Разбира се, че не е проблем да споделя разглобяването на проблемната кутия. Първо до нея не може да се стигне толкова лесно колкото си мислихме с баща ми.
    1во: махаш маската
    2ро: махаш радиатора разкачаш всичко, но под радиатора има две маркучета (поне при мен е така, защото колицата е автоматик), по които минава хидравичното масло от скоростната кутия. Внимателно ги разкачаш, но е препоръчително да вършиш тази работа сам!
    3то: Разкачаш болта
    (1) от кормилната щанга.
    4то: Източваш внимателно всичкото масло, или поне това, което успееш да излееш
    5то:
    Махаш болтовете, които държат кутията за рога (те са 3 броя)
    6то: Използваш специална скоба, с помощта на която ще разкачиш рамото на кутията от болта към щангите на колелетата (2)
    7мо: Изкарваш кутията и започваш същинското разглобяване (недей забравя, че това до момента беше само за загрявка )
    8то: Погледни от долната страна на кутията дали имаш някакви фабрични отбелязки, които да ти показват как е поставено рамото (3) на кутията (те ти показват положението, в което гумите ти са в право положение) и ги запомни как стоят.
    9то: Следва як бой по рамото (3) на секторната кутия; не се притеснявай издържа ударите (ако не може да излезе това рамо, само тогава блъскаш и да не ти пука)
    10то: От горната страна на кутията имаш 4 болта (4), които държат капачето на кутията. Развиваш въпросните болтове. В центъра имаш и една гайка с едно подобие на винт вътре в гайката. Махаш въпросната гайка като държиш контра с голяма отвертка След като развиеш гайката започваш да развиваш с отвертка и винта. Той най-вероятно ще ти повдигне леко капачето на кутията и после лесно ще можеш да го махнеш.
    11то: Изкарваш цялата централна ос, като внимаваш да не загубиш иглените лагери, които се намират непосредствено след винта на оста!!! или по-точно в леглото под капачето.
    12то: На струг трябва да прешлайфаш оста, там където се е трила семерингата (от 0,4 до 0,6 мм зависи колко е износено леглото на семерингата)
    13то: Сменяш семерингата, която в нашия случай беше ф.42хф.27х8 или
    ф.42хф.28х8.
    14то: Започваш сглобяването на кутията и всички останали чаркалъци!
    Ако срещнеш затруднения пиши пак!
    П.П. На снимките, които съм качил, съм написал с номерца нещата, които трябва да махнеш и в последствие да сложиш пак
    Прикачени файлове
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Направил съм една грешка за която се извинявам:
      Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
      "... но е препоръчително да не вършиш тази работа сам!"
      Поздрави
      Последно редактирано от Nik16; 16-05-09, 21:28.

Коментар

Благодаря колега,ще имам да черпя!А след като обработихте оста на струг,новият семеринг с оригиналните размери ли монтирахте или с други?
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз съм с един от размерите, които написах по-нагоре. Шлайфането е колкото да се отстранят вероятните грапавини по оста, образувани от триенето на семерингата с оста. Затова и шлайфането е с такива размери (между 0,4 и 0,6 мм)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X