мерси за пожеланията
за снимките ще се поправя
а след като изщрака като давах на зад в калта повече нищо несе чу
няма никакви шумове или скърцания за сега
тази част е пласмасов капак на нещо
благодаря на всички ...
И на другиа носач нямам капачка и затова не съм се занимавал да видя дали ще пасне там (дали е от там) пък и ми излезе от акъла, само погледнах че и двата нямат.
но ми излязоха 2 проблема единия го оправих (когато натиснех на спирачка и са ми включени габаритите отзад лампите огасваха , ако не съм на габарити стопа свети и обратното ако не натискам спирачка габарита свети ако и двете нищо не свети оказа се слаба маса вътре в самата фасунка )
като свалих стопа за да оправя светлините пред мен се откри много лоша гледка ламарините зад стопа бяха яко изгнили като вафли и след малко човъркане се откриха две големи дупки гледащи към задните гуми (уж гледах и избирах точно от ражди се притеснявах а на това попаднах от долу нема никва друга ражда поне кадето може да се види.(ДРУГИА ПЪТ КАТО ИЗБИРАМ ВИТАРА ЩЕ И СВАЛЯМ И СТОПОВЕТЕ ДА ГЛЕДАМ И ТАМ дано неми се наложи скоро)
Този от авто къщата дето ми говори 30мин. как нямала ръжда щото колата била от Италиа ми идва да го вържа зад Витарата да бяга от авто къщата до тенекеджиата и по завоите да се малати по бордюрите
Иначе много ме кефи Витарката, вече навъртях 140км а я взех вчера на обед от КАТ.
Относно ръждата: шкуриш, после ръждопреобразувател, щом имаш дупки може да ги запълниш с малки парчета метал, после кит, след което пак шкуриш и ако искаш за боя има 2 варианта: боя като твоя оригинален цвят или шагре /някъде към 15-20 лева е, но ти трябва пистолет и компресор/ . Ако някой колега има по-добра идея да я сподели.
Относно ръждата: шкуриш, после ръждопреобразувател, щом имаш дупки може да ги запълниш с малки парчета метал, после кит, след което пак шкуриш и ако искаш за боя има 2 варианта: боя като твоя оригинален цвят или шагре /някъде към 15-20 лева е, но ти трябва пистолет и компресор/ . Ако някой колега има по-добра идея да я сподели.
боя няма да ми трябва дупките са от вътре несе виждат от вънка
мерси все пак
щесе прави колцата няма как
още един проблем
при смяна след 4 бавни ,бързи на 2-Н след няколко метра се чува еднократно срашно силно прещракване като метел в метал едонкратно и после всичко си е наред чак имам чуството че Витарката подскача като прещрака така. Изчетох май всички теми в раздела на сузуки и не открих някой с сходен проблем. Единственото нещо което ме съмнява е това че предните и задните гуми са с различен размер така я купих разликата 2,5см. но в движение на 4Х4 режим не се чуства да превъртат гумите, тях ще ги сменя но се чудя дали това е проблема
него прави всеки път досега 3-4 пъти за 15-тина превключвания на режимите
извинявам се за непрекъснатите въпроси
ще съм благодарен на всеки който сподели своя опит
Колега "ozidi" , педполагам знаеш , че да изключат автоматичните хъбове след преминаване от 4х4 към 2х4 предните гуми трябва да направят поне 1 оборот в посока обратна на движението на 4х4. И наистина колегата "кoкoff " ти писа - не карай на 4х4 с различни по размер гуми.
Успех.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Колега "ozidi" , педполагам знаеш , че да изключат автоматичните хъбове след преминаване от 4х4 към 2х4 предните гуми трябва да направят поне 1 оборот в посока обратна на движението на 4х4.
да може и това да е проблема ,гумите ще се сменят то е ясно .Задълбах малко по въпроса за превключването на 2Н след 4Х4 и открих едно ръководство за витара на руски тук в форума от това което успях да си преведа от 4Х4 бързи може да се превключи до 40 км. към 2Н (малко ме е страх да го пробвам това за сега ) а за бавни 4Х4 трябва да се върне 2 -3 метра това си преведох може и аз да бъркам незнам
сега като се замисля май от бавни към 2Н съм го имал проблема незнам няма да пробвам докато не сменя гумите
а за бавни 4Х4 трябва да се върне 2 -3 метра това си преведох може и аз да бъркам незнам
Е тука бъркашЗначи в общи линии е следното:от 2Н на 4х4 се включва при спрял автомобил.Като включат хъбовете можеш да превключваш в движение но без газ и до около 40км.Когато приключиш със заигравките и стъпиш на асвалта даваш 2Н и връщаш 2-3 метра назад за да изключат хъбовете.
днес открих тези гуми
португалски регенерат са почти нови още се виждат остатаци от мостаците отстрани само за гумите ми даде супер цена
размера беше 215Х?? 15 (много съм тъп понякога)
много се чудя дали да ги зема като се има предвид че колцата щесе кара от понеделник до петък като градски автомобил пък събота ще се поемат разходки по около 100 и повече км. поне 2-ти в месеца
немога да си намеря място хем ме сърби хем.........
утре се разбрахме че мога да ги сложа на колата и да покарам малко да видя как ще стоят на асвалт май тогава ще ссе реша но е хубаво да чуя и на някое друго мнение
поздрави на всички
Последно редактирано от ozidi; 10-04-09, 20:55.
Причина: снимки
Коментар