Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CHECK ENGINE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: CHECK ENGINE

Първоначално публикуван от vanya Преглед на мнение
    Колеги само ръсите мозък
    Опитваме се да помогнем както можем. Все пак знаеш, че не е лесно да се върши работа от разстояние, без наличния проблем да ти е пред очите,нали ?
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първо трябваше да питате дали Самурая е японски или американски

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
        Не карам Самурайче, но имаш право. Вериятно компа дава грешни информации към двигателя и затова не може да върви на бензинка. Senii е прав: закарай си го на майстор да види какъв е проблема. При мен също ми свети Check-а, но то е съвсем различно. При слагането на газовото компа не успя да се излъже и сега си свети просто така, без да имам проблем. /Карам Сайдкик '89 година/
        Колега,най-вероятно не са сложили емулатор на инжекциона или на ламбда-сондата.Или и на двете.Емулаторите се слагат за да лъжат компа,че дюзата(дюзите) работят нормално (иначе на газ дава инфо на компа,че няма връзка-изгорели) и на ламбдата-1,защото когато двигатела работи на газ,ламбдата отчита по-бедна смес и пак свети чека.А компа се мъчи да компенсира бедната смес и т.н.Би трябвало ако си сложиш емулатори да ти даде по-голяма икономия и по-добро вървене,а и не са скъпи.
        Поздрави-Николай
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Ха така какви неща научавам! Тези емулатори могат ли да се сложат от мен или трябва да ходя при някой ? И разбира се дежурния въпрос: къде да търся емулатори и какво представляват за да видя дали имам или не?

Коментар

Ха така какви неща научавам! Тези емулатори могат ли да се сложат от мен или трябва да ходя при някой ? И разбира се дежурния въпрос: къде да търся емулатори и какво представляват за да видя дали имам или не? На ламбда сондата съм сигурен, че нямам нищо !

П.П. Нека модератор ми махне горния пост! Грешката е на браузъра ми ! Благодаря
            Последно редактирано от Nik16; 06-04-09, 23:30.

Коментар

По принцип може да си ги сложиш и сам.Аз нямам емулатор на ламбдата,моята е четерипроводна и не ми дава грешка ,но на инжекциона имам.
              Това намерих набързо в "гугала"
              за ламбда емулатора http://www.autodiags.com/lambda.html
              за дюзите http://www.runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=10

Продават се в магазините за газови уредби,има и по интернет магазини,с описание как се свързват,може и в някой сервиз за АГУ.

Коментар

Първоначално публикуван от dianko71 Преглед на мнение
                Здравейте колеги вчера на прибиране от Бургас ми светна червената лампа на таблото CHECK ENGINE проверих маслото в двигателя-ок проверих антифриза-ок спирачно масло-ок в гугъл преводача пише проверка на двигателя някой знаели какво още да проверявам. Самурая е 91г. моноинж.И още нещо на бензин не ще да върви трябва да припомпвам постоянно иначе гасне сега върви само на газ.
                До колко разбрах,караш на газ.Виш дали имаш още монтиран катализатор.Ламда сондата ти дава грешката-от гаста.Махни катализатора ако е там,и место него ;резонансно гурне или гаоускурител-го водат по име.Трябва до се оправи.Ако пак ти дава грешка,има една електгоника дето се влючва на ламда сондата да льже компютара че караш на бенсин.Питай газаджийти за подробности.

Коментар

Благодаря на всички колеги за изказаните мнения и препоръки.А сега да ви кажа как реших проблема може и временно да е незнам времето ще покаже.Загрях самурая на място естествено на газ на бензин не работеше свалих ламбда сондата потопих я в спирт запалих я после я забърсах и така 2пъти. Свалих едно реле от газовото те са две едно до друго даже и не ги знам за какво са майстора го беше сменил едното сложих старото и запали набензин върнах си пак новото и о чудо самурая работи перфектно.Дори успях да го тествам до яз. Камчия безгрешен е дано да се задържи така. Лошото е че не разбрах каде беше проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    Колега,най-вероятно не са сложили емулатор на инжекциона или на ламбда-сондата.Или и на двете.Емулаторите се слагат за да лъжат компа,че дюзата(дюзите) работят нормално (иначе на газ дава инфо на компа,че няма връзка-изгорели) и на ламбдата-1,защото когато двигатела работи на газ,ламбдата отчита по-бедна смес и пак свети чека.А компа се мъчи да компенсира бедната смес и т.н.Би трябвало ако си сложиш емулатори да ти даде по-голяма икономия и по-добро вървене,а и не са скъпи.
                    Добре.Въпреки че проблема за сега е решен да попитам по принцип,все пак по какъв начин би дошла икономията и по-доброто вървене?
                    На газ компа не играе.Евентуално само чрез момента на запалване.Но до колкото виждам от ел. схемата, той не влияе на момента на запалването.
                    Само да напомня ,че темата се отнася за моноинжекцион,а при него компа е различен от 4точковия инжекцион на 16клапановия мотор.

Коментар

При пълния инжекцион на газ компа също играе.За проба откачаш някой датчик(примерно мафа)и виждаш как двигатела не работи по същия начин.Когато е на бензин компа освен,че регулира аванса на запалването(на искрата),също така регулира впръскването на горивото(дюзите).Също така празния ход,първоначалното запалване на двигатела(в зависимост от температурата на двигатела и всмукваниа въздух) и т.н.
                      Мнението,че компа на газ не играе е,защото реглажа на горивото се прави от изпарител,тройник и т.н. и тогава за компа остава "само" предварението и първоначалното запалване на двигатела(под първоначално искам да кажа пускането на двигатела).
                      Това се отнася за пълния инжекцион.Моля за извинение,ако съм подвел някой!
                      Поздрави

Коментар

От: CHECK ENGINE

Здравейте колеги. Да не отварям нова тема ще пиша в тази. Витара 16v, пълна инжекция с ГИ ми гори в града около 18-19л на 100. Почнах да меря с мултицета-ТПС-а ОК, дебитомер 0.42V(според аутодата трябва да е около 1.5V) и ламбда сонда-няма никой... Значи е заминала. Според вас ако сложа симулатор на сондата, дали ще се оправят нещата?

ПП. И катализатора ми е запушен, но него лесно ще го "омагьосам"

Коментар

От: CHECK ENGINE

Но не може ли да си намериш просто работеща сонда. вместо да слагаш симулатор? Още повече че си с Газоинжекцион, който също взима данни от компа, и по-добре те да са коректни. Ако на този модел, момента на запалването му се влияе от компютъра, при положението което описваш, тогава ситуацията се влошава допълнитено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X