Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара проблем с алармата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Витара проблем с алармата

Здравейте колеги. Понеже това ми се случва за 2ри път, искам да попитам как може вратите да са отключени при положение, че алармата е включена. Аз съм с централно заключвене и следва като включа алармата вратите да се заключат. Днес сутринта констатирах /отново/ че вратите са отключени, а алармата включена. Как става така и къде мога да търся проблема?
    Поздрави
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

До: Витара проблем с алармата

Пробвай с бутона за заключване,който е на вратата.Ако централното си работи норнално,значи причината е в алармата или окабеляването към централното.В този случай си виж книжката на алармата,за да проследиш кабелите към централното дали няма прекъсване.Преди това с пробна лампа провери дали има импулс (около 1 сек) на същите тези кабели при откл/заключване ,за да си сигурен,че алармата работи коректно.
    Успех!
    П.С. Ако не се справиш нещо,най-добре отиди при човека който ти е слагал алармата или просто при алармаджия
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Здр колега как разбра че алармата работи като отвориш вратата започва ли да пищи или не
      Бялото BUZUKI 1.6 8в
      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Да, когато се отвори вратата пищи. Алармата се включва и когато се опирам за заключа от дистанционното. Поразбухат малко бутоните по вратите и за сега не е повторила този номер.

Коментар

От: Витара проблем с алармата

Колеги, здравейте и за много години! Възобновявам тази тема, защото се появи отново пробмел с алармата. В събота сутрин, след като се прибрах от новогодишното празненство си заключих с алармата нормално (както винаги). След около две минути се усетих, че съм си забравил чантата в колата, отидох до нея, натиснах копчето да си отключа и ... никой. Все едно се бях почесъл по главата. Пробвах пак, без резултат. Лампичката на дистанционното свети, а алармата никаква не се обажда.
          Само да спомена, че като ударя колата започва пищи, но понеже бях в двора, заключвам колата на безшумен режим и в този случай, като я ударих, само мигачите сигнализираха. Днес се опитах да вляза, пак без резултат и се принудих да се дупя през багажника, за да отключа отвътре шофьорската врата. Влязох в колата, поставих ключа, дадох контакт и колата както беше на безшумен режим реши да крещи с цяло гърло. Е принудих се да разкача акумулатора и изцяло разкачих алармата ... предоставям и снимков материал

Това е снимка на платката на алармата
          Това е шоковото устроиство

Благодаря на всеки, който се отзове

Коментар

Абе да не ти замръзват вратите ! На мен от няколко дена ми замръзват вратите и съм голям цирк , сега се чудя с какво да ги пръскам да не замръзват !
            Лудак

Коментар

Силиконов спрей, има го навсякъдеАма пръскай след като подсушиш уплътненията Честита нова година

Коментар

За много години колеги!
                И при мен също се получава нещо подобно, но се убедих че е от замръзване. Като натисна копчето на алармата, тя се включва и "петлетата" потъват видимо, но не докрай и дефакто вратите си остават отключени. Когато дръпна дръжката на вратата, тя се отваря и алармата писва. Затова зимата винаги проверявам след като ползвам централното и ако вратата не може да се заключи, ползвам ключа.
                А алармата ми писва безпричинно, когато акумолатора ми падне от забравени включени фарове примерно.
                Според мен студа е причината за тези аномалии.
                [COLOR=black]Suzuki Vitara 1,6 '94[/COLOR]
                0899089976 Адриян

Коментар

Ако вратите ми бяха замръзнали, както ставаше миналата година, поне мигачите щяха да светят. Проблемът е, че и те не работят. Когато отворих шофьорската врата днес, алармата не се активира. Пропищя с глас (понеже съм я сложил на безшумен режим и е малко учудващо) едва след като дадох контакт.

Коментар

Re: Витара проблем с алармата

Да не ти правят проблем бутоните, които отчитат отоворена/затворена врата?
                    При мен понякога не отказват. С почистване си заработват отново на 6
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

От: Re: Витара проблем с алармата

Определено алармата не хваща сигнала от дистанционното, обаче причината не се знае къде е. Когато са на безшумен режим повечето аларми, обикновено той е само при задействане от шок датчика, ако се отвори врата или се подаде контакт започва да свири независимо от режима.

Коментар

Re: Витара проблем с алармата

Като ти гледам алармата се сещам, че на илиенци съм купувал подобни по 25 лв. Гледаш да им съвпаднат буксите, ако ти прави мизерии направо я сменяй. Все пак пробвай с друга батерия на дистанционното. Въпреки че свети диода с тази, може да не е достатъчно силна за самата аларма.
                        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                        http://www.facebook.com/JeepBG
                        LZ1GGC

Коментар

Преди 2-3 месеца имаше подобен проблем с дистанционното на един познат - самото дистанционно бачка (проверка с друг приемник и осцилоскоп), но алармата не го "чува". С второто дистанционно работи нормално. Което ме навежда на мисълта, че или чиповете на дистанционните или процесорите на алармата са събирани от боклука. Предвид цената - даже е сигурно. Говоря за цената, на която излизат от производител, иначе тук една и съща аларма по различните магазини може да е 25, може да е и 80 лева. Но си е все същия боклук. И аз съм с див китаец, засега държи, вече 3та година.
                          Копчетата на вратите не съм ги свързвал, щото и без това работят когато си искат. Не съм вързвал и мигачите, защото не виждм смисъл.

Относно замръзването - миналата година ми замръзнаха веднъж вратите, напръсках маншоните на машинките с някакъв контактен спрей, махнах пластмасовите ""копчета" на вратите и от тогава проблем никакъв.

Има и други варианти да се отключват вратите сами, които нямат общо със студа. Като се започне от съвпадение на кода с дистанционното на някой съсед (не е толкова невъзможно, колкото изглежда) и се стигне до разминаване във времето на задействане на самата аларма, спрямо собственото управление на централното. Зависи как е вързана алармата към централното де. Моята е закачена за жиците на бутона за заключване, който е на шофьорската врата.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ники,просто си смени алармата-има за по 30-35лв.Когато имаш съществуваща свързването на новата е като детска игра
                            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                              Ники,просто си смени алармата-има за по 30-35лв.Когато имаш съществуваща свързването на новата е като детска игра
                              Май, май натам отива работата. Но въпреки това ще си поиграя по начините, които Стефчо е посочил. Ако няма резултат ще последва смяна с друго "китайче"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X