Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Vitara V6 24V автоматични хъбове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Vitara V6 24V автоматични хъбове

Пак проблеми с тази кочинка Вчера се завъртях като пумпал от алеко надолу, добре че имаше сняг пред мантинелата

Да попитам - тези автоматични хъбове, да не би да изключват при спускане?! при потегляне и изкачване - никакъв проблем, обаче при спускане като че ли изключват?!?! При теглене назад(4х4 включено) веднъж определено изключиха.

До: Vitara V6 24V автоматични хъбове

Не, че не е писано с ГЕГАбайти тук, ама в резюме ако гумите се въртят по-бързо от полуоската може и да изключи .....което обаче неможе да те завърти при промяна посоката на движение е същото за момент изключват (оставаш х2) и зацепват в новата посока (4х4)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Добре,ако е така какво излиза?
      Ако се спускаме по силен наклон на 4х4 и ползваме двигателя за спирачка,ще изключат ли? И какво следва след това?...

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Добре,ако е така какво излиза?
        Ако се спускаме по силен наклон на 4х4 и ползваме двигателя за спирачка,ще изключат ли? И какво следва след това?...
        следва такова развъртане, като на влакче на ужасите! не съм допускал че дълга база може така бързо да се развърти! То това показва и лошо разпределение на масите м/у другото.

Жената казва: забелязал ли си, че селиката е с женско име а се държи мъжки, докато самурайчето е с мъжко име, а се държи малко женски. Е витарата се държи направо ку..енски в такъв случай !

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          И какво следва след това?...
          Спираш с един двигателен мост, като нормална кола...продължавам да твърдя че нещо друго е "врътнало" колегата, но от клавиатура проблема няма да се изясни, трябва си лочене на кафе и научен консилиум "какво направи колата....", "и какво направи ти....", "тогава какво направи колата...."дълго е
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
            Е витарата се държи направо ку..енски в такъв случай !
            Хъбовете наистина изключват по нанадолнище... има изписани трудове по темата тук в форума
            ти със какви гуми си ?
            LZ1RED

Коментар

Ами,ако си карал на 4X4 на лед.....хъбовете не са ти виновни

пп.не изключват по надолнище

Коментар

По заледено нанадолнище единствено те спасява малка предавка на скоростите и малка скорост и в никакъв случий рязко натискане на спирачката !!!!!! Аз съм се качвал на заледен язовир и нито 4х4 помага нито хълбове /мойте са автоматични /.Иначе удоволствието да се кара на такова място е голямо а и се постига някаква ротина прикаране на заледен път !
                Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
                костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

абе че беше позаледено-беше, че гумите ми не са за лед - не са(аз не знам дали некой ползва подобни гуми у нас), ама който ми каже че при спускане 4х4 е безполезно, да помисли пак Дори при натискане на спирачица помага. сега като кажете - ами ако не държат равномерно спирачките - ами не държат никога равномерно предни и задни

А на същото това позаледено преди това се изкачвах и немах никакъв проблем.

Забелязал съм обаче,че при скорост над допустимата(при която започва поднасяне) самурайчето при включено 4х4 се изнася по тангентата, без да се развърта, докато витарката се развърта, някакси като ладичка - неуправляемо. Дали сервото ме лъже - не знам. Селиката я форя на дартрак като прани гащи, и немам никакви проблеми при поднасяне

Коментар

селиката не е парттайм и е нормално да можеш я караш с вратите на пред с лекота.
                    LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                      селиката не е парттайм и е нормално да можеш я караш с вратите на пред с лекота.
                      Това чудо на техниката - V6 24V ме разочарова все повече Аз наистина не съм сигурен дали са изключили хъбовете и затова така рязко си промени поведението, или заради разпределението на масите си се държи така.

Съответно дали има смисъл да ги сменям с ръчни, или не?

По съм склонен да мисля, че ги е изключила в този момент, щото пък на тяга не се е държала така безобразно. А и потеглих от това място без поднасяния и съвсем уверено, а пътя си изглеждаше същият...

ДАЙТЕ СЪВЕТ: ДА СМЕНЯМ ЛИ АВТОМАТИЧНИТЕ ХЪБОВЕ? няма да я ползувам за тежък офроуд, но не обичам изненадите

Коментар

Разпределението на масите са си много добре на витарките...
                        Моята витара си е много стабилна и нямам такива проблеми. И аз съм с авт. хъбове и само чакам да се счупи някой за да си купя ръчни. Ако имаш свободни пари сменяй ги още сега. Пробвай на подобен път или на съшият да спускаш на скорост с леко подадена газ и ще видиш голямата разлика... и никакви спирачки
                        LZ1RED

Коментар

Re: Vitara V6 24V автоматични хъбове

последният ми хит по въпроса - купих на старо от колега от форума автоматични хъбове от витара, включих ги, капнах ги леко с аргона, свалих ги, теглих им по един шев и тая зима няма хър-мър - включвам в движение 4х4 като пич! Моите съм ги турил на рафта, пролетта ще ги върна на витарката пак. М/у другото пирели скорпион стр или нещо такова бяха старите гуми и те не се оказаха така добри както едни мишлен алпин от първата световна - т.е. и гумите и не са били читави.

Коментар

От: Re: Vitara V6 24V автоматични хъбове

Много интересно решение.А крие ли някакви рискове.Повече шум вибрации.Изобщо усеща ли се някаква разлика.

Коментар

От: Re: Vitara V6 24V автоматични хъбове

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
                              последният ми хит по въпроса - купих на старо от колега от форума автоматични хъбове от витара, включих ги, капнах ги леко с аргона, свалих ги, теглих им по един шев и тая зима няма хър-мър - включвам в движение 4х4 като пич! Моите съм ги турил на рафта, пролетта ще ги върна на витарката пак. М/у другото пирели скорпион стр или нещо такова бяха старите гуми и те не се оказаха така добри както едни мишлен алпин от първата световна - т.е. и гумите и не са били читави.
                              Със същият успех можеше да си купиш само капачки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X