Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с тоците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с тоците

Здравеите колеги много се извинявам ,но бихте ли ми казали колко маси има по Самурая.88г-1.3 карб.Смених стоповете и нямаше проблем,но след минаването през некоя река или след дъжд почва една дискотека.Само на заден десен стоп идва когато си иска мигача и стопа.По същия начин и изчезва,ако е патил някои да каже предварително благодаря.
    Прикачени файлове

До: Проблем с тоците

здрасти колега ! по принцип.. всяка кола си има фабрични маси. по принцип са или около 10 . наи-добре обаче в твоя случаи на всеки консуматор да си имаш непосредствена маса. ако обаче всичко това си има маса, то тогава си погледни масата от акумулатора към купето. не става дума за конкретен автомобил, защото това си важи за всички автомобили и устроиства с прав ток. вече.. да не се окаже че имаш протъркан кабел или сноп, които да ти къси... че филма става сериал.
    пипкава работа си е...понякога отнема ден.. понякога седмица както се оказа при мен беше 2 седмици и го зарязах и опънах нови кабели. при теб.. викаи авер които да се оправя с тоците..ако ли не. маистор.
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

Виждам,че имаш букса за ремарке-може проблема да е там.Все пак токовете за ремаркето идват от кабелите към стоповете.Ако не са вързани и изолирани хубаво нали се сещаш какво става като минеш през рекичка-дискотека.Е това е само предположение.
      0888 364 731

Коментар

Проверих кабелите ,но невидях да има скъсано или протрито поне до там дето се виждаше.Забравих да кажа че се случваи при натискане на спирачката ,светва ми лампата за мигача без да е пуснат/лампата на мигача вътре на таблото/ Ако има някакво значение тава.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
          ...при натискане на спирачката ,светва ми лампата за мигача без да е пуснат/лампата на мигача вътре на таблото/ Ако има някакво значение тава.
          Това е ясен симптом за лоша маса. Проследи масата на стоповете. Обикновено от тях излиза общ за всички лампи минус. Обърни внимание на мястото, където се свързва с маса. Достатъчно е да е почистено от ръжда и закрепващият винт да е стегнат. Друга вероятна причина е кабелната обувка, която е кримпната в края му. Дори да изглежда нормално може да е окислена отвътре и да не осигурява надеждна връзка. Също така прегледай цоклите на лампите вътре в стопа за окиси и друга мизерия, особено, ако джапаш често из вода. (Всичко това при положение, че стопът е бил монтиран правилно и не е объркано нещо при свързването.)
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Проверих кабелите ,но невидях да има скъсано или протрито поне до там дето се виждаше.Забравих да кажа че се случваи при натискане на спирачката ,светва ми лампата за мигача без да е пуснат/лампата на мигача вътре на таблото/ Ако има някакво значение тава.
            Здравей колега,не че разбирам много от тоци,но тези "стопчета" дето си ги сложил ми изглеждат доста ненадеждни...Провери ли дали са херметизирани,дали не влиза вода(влага) и евентуално да укъсяват...Отвори ги подсуши ги и намажи със силикон всички сглобки от където мислиш че може да влезе вода.
            Последно редактирано от vadoiv; 20-03-09, 14:04.
            SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Влиза и влага и вода ,но аз така карам и периодично ги сменявам .Досега проблеми не съм ималсмених ги преди около 2 месеца и сега се появи проблема.

Коментар

Влиза и влага и вода ,но аз така карам и периодично ги сменявам .Досега проблеми не съм ималсмених ги преди около 2 месеца и сега се появи проблема.
                SENII,незнам дали ти помагам по някакъв начин,но преди да отидеш на жичкаджия,провери дали няма нагоряло(разтопена пластмаса) около фасонките и от там да прехвърля(да дава на късо или маса).Пожелавам ти,да решиш проблема,без да хвърляш пари по "майстори"....
                Последно редактирано от vadoiv; 20-03-09, 19:06.
                SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Намерих проблема прекъсната маса иначе кабела беше цял смених го и всичко е наред.Благодаря ви на всички

Коментар

Е добре. Тъкмо щяк да те питам дали си зачистил отворите, където се захващат масите, че гледам скоро е боядисван и понякога боята добре изолира.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X