Колеги здравейте,карам сузуки 410 от извесно време започна да ми се препълва компенсационното казанче ,температурата е нормална,двигателя работи нормално ,течноста (антифриза ) не се губи.Възможно ли е капачката на радиатора да се е повредила.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препълване на компенсационното казанче
Свий
X
-
Препълване на компенсационното казанче
[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]Тагове: Няма
-
До: Препълване на компенсационното казанче
може да е капачката,може да е термостата,може да е издухал гарнитура на главатакуче или вълк?
в клетка ,или свободен?
въпрос на личен избор.
Вихрен Илиев
0888249888
blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]
-
Да с газова уредба съм.[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Коментар
-
Ясене благодаря ти за вниманието и бързите отговори,утре ще прегледам изпарителя и ще пиша.[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Коментар
-
Няма никаква миризма на газ,но ми направи впечатление че капачката на радиатора е препилвана има две каналчета сякаш са пилени на шмиргел и в този случай мисля че клапана на капачката си губи смисъла,дайте ми някъква препоръка, някъкв акъл.[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Коментар
-
Някъде има дребен теч. Тя затова е препилвана, за да не създава налягане. Като сложиш нормална капачка, ще започне да губи вода. Примерно около парното, оттам влиза и въздух.
Просташки подход. Прилагал съм го, до прибиране, на теб някой ти я е продал така.
Я някой да каже, тази капачка нормално ли изглежда? Нямам такава кола, може и да бъркам.
Коментар
-
по принцип не е така,тва е побългарен вариант...смени капачката и проследи за течкуче или вълк?
в клетка ,или свободен?
въпрос на личен избор.
Вихрен Илиев
0888249888
Коментар
-
Сложих капачка от тойота здрава , сега се прибирам врътнах 10 км всичко за сега се държи нормално с тая разлика че водните ми съединения (маркучите) са много твърди и казанчето не ми се пълни,какво може да ме изненада освен парното което за сега е сухо.Колеги благодаря ви много за вашите съвети.[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Коментар
-
КОлко твърди ?
Те трябва да са твърдички ама не и да са бетон ! трябва като го стиснеш силно почти да допреш двете стени на маркуча !
Тази капачка от Тоyота там може да не работи и ако надува да ти пукне маркуч или радияторчето на парнотоЧовек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !
Коментар
-
Само малко теория- ти ще си направиш изводите.
Коли с компесъционно казанче имат по 2 гарнитури на капачката. Едната е на буталцето закрепено на долния край на пружината. Там е за да държи определено налягане. Под налягане антифриза завира на по голяма температура. На капачката пише колко налягане държи пружината. Имат разлики. Намери си колко е за твоя мотор и си купи ОРИГИНАЛНА капачка. Като загрее достатъчно мотора, антифриза се разширява, създава се налягане в системата. Налягането избутва пружината нагоре и пропуска излишния антифриз.
Втората пружина е за да не изтича антифриза на земята, а да отива в казанчето. От двете гарнитури, първата е по важна. Има коли / Мерцедес В 123.../, които нямат отделно казанче. Което е в повече си изтича на земята.
Гарнитурата на пружината се маха когато не искаш да имаш налягане в системата. Аварийно и за малко май е ок. Побългарена работа.
Издухана гарнитура и някои я е замазал с махането на гарнитурата, нацепени маркучи, слаба връзка някъде, капещ радиатор...
Нова капачка, антифриз по мярка и каране. Следиш дали не губиш антифриз. Ако губиш, гледаш къде отива. После при майстОрО.Последно редактирано от NIKSD; 17-03-09, 19:18.
Коментар
-
Не са като бетон стискат се,преди бяха много меки,а на капачката на тойотата има същите иероглифи като на сузукито и еда цифра 0,9 която предполагам е числото на налягането което трябва да натисне клапана на капачката,ако някой знае нека да обясни ще ми е интересно.[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
Я някой да каже, тази капачка нормално ли изглежда? Нямам такава кола, може и да бъркам.
На тази кола мисля, че клапанът на капачката е за 0.9kpa"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
ами нормално е било със старата капачка да са меки маркучите-няма налягане,заради побългаряването на капачката..маркучите трябва да са умерено твърди..ако са меки-лошо няма налягане. ако се раздуват -лошо,издухана гарнитура..във всеки сервиз правят тест за изгорели газове в антифриза..става лесно,бързо и струва 5 левакуче или вълк?
в клетка ,или свободен?
въпрос на личен избор.
Вихрен Илиев
0888249888
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар