Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурай с мостове от УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самурай с мостове от УАЗ

Решил съм да се заигравам със Самурая малко (първо мисля да сменя двигателя) и сега събирам информация относно това дали може на Самурая да се качат мостове от УАЗ. То невъзможни неща няма. Та въпросите са ми следните:
    1. Знам че мостовете на УАЗ-а са с различен брой зъби - кой ще ми е най-подходящ?
    2. Ако някой е правил това - много ли е разправията? Имам предвид какво ще трябва да се преработва?
    Имаше и още нещо да питам ама забравих. Като се сетя пак ще питам.

До: Самурай с мостове от УАЗ

Редукторните мостове са с най-голямо ПЧ-5,38.Хънтъра е с такива и с ДВГ от БМВ...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз съм в това приключение.Ако си решил да скачаш в същото се приготви за едва ли не изграждане на нов джип.Много работа и още по-много кинти ама кеф цена няма.
      По мостовете:Преработка на цялото окачване,независимо/според мен/дали ще слагаш обикновени или редукторни от УАЗ.Ако искаш да лягат ресорите на оригиналните места на моста,местене на ресорите навън.Аз така го реших,по трудният начинДругият вариант нови лапи на мостовете/по-лесният/-изборът си е твой.Естествено нови кардани,в моят случай уазкови.От тук следва, пак според мен и друг двигател.Естествено по-мощен.Въпреки че при мен тръгна по обратният ред,първо двг-то и после мостовете.Аз лично се спрях на БМВ-отговаря ми на тегло-габарит и мощност.Сега ще го сменям с по-мощен пак от БМВГоляма играчка е.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        ...
        Въпреки че при мен тръгна по обратният ред,първо двг-то и после мостовете...
        Що бе Хънтър, добре си е да се почне да се реди първо от мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Що бе Хънтър, добре си е да се почне да се реди първо от мотора.
          И аз си мислих че е така ама
          Като сложиш първо мостовете по-правилно по тях си избираш и центрираш раздатка и кардани.При моята концепция ,ясно че карданите отиван на уазкови.Раздатка.Самурайската като ПЧ/някои модели че са безкрайно много/ми идва добре, обаче не издържа дълго,особено на мое каране.А и по принцип не е сметната да върти толкова големи гуми-35/12.5.Отиваме на текезесарскараздатка"неубиваема"но...На бавни е уникална но на бързи-мъкааа.Няма пауър дет се вика.Това 5-та ти става мечта.И като го бракувах сега двигателят на БМВ,115 к.с реших че след като така или иначе ще го сменям да му метна още 40 коня отгоре ,а и някой и друг нютонКато стане ще давам инфо.
          Между другото бях решил да му метна един 6-так , редови пак БМВ 150 коня,обаче за 10 к.с. повече -близо 50 кг.повече над предният мост ми се стори безмислено.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Колега Derhunter, можеш ли да качиш някоя снимка имаш на полученото. Да видим как изглежда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladko Преглед на мнение
              Колега Derhunter, можеш ли да качиш някоя снимка имаш на полученото. Да видим как изглежда.
              Мързи меИма една тема "Да помогнем на с.Мечка".Отиди там на стр.40-42 има снимки.Ще го познаеш.

Коментар

Решил съм да се заигравам със Самурая малко (първо мисля да сменя двигателя) и сега събирам информация относно това дали може на Самурая да се качат мостове от УАЗ. То невъзможни неща няма. Та въпросите са ми следните:
                1. Знам че мостовете на УАЗ-а са с различен брой зъби - кой ще ми е най-подходящ?
                2. Ако някой е правил това - много ли е разправията? Имам предвид какво ще трябва да се преработва?
                Имаше и още нещо да питам ама забравих. Като се сетя пак ще питам.
                Не съм го правил, ама темата е интересна и ще си позволя да се включа. Според мен е като да строиш нов автомобил. Важно е да има концепсия за мотор-скорости-раздатка мостове-окачване. После трябва подход. Аз бих насадил първо мотора, максимално навътре. Ще бележа опорите. Целта е баланс и минимум преправяне на ламарините по предницата. После ще дигна купето и ще почна да редя мотор-скорости-раздатка. Навсякъде с нови опори. После следват местата на мостовете. С колкото по дълги кардани - по добре. Ще ни позволи по голям и безпроблемен лифт. И накрая окачването - пак навсякъде с нови захвати. И сигурно още един куп неща които пропускам и не могат да се предвидят.
                Много работа, можене, знания и пари трябват колега. Ама ако речеш, поне с акъл ще помагаме. Щото човек сам прави грешки.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Мързи меИма една тема "Да помогнем на с.Мечка".Отиди там на стр.40-42 има снимки.Ще го познаеш.
                  Направо е изродщина, колега. Гледам че си сложил ресьорите над мостовете. А може ли да са си както при Самурая под тях?

Коментар

Може но печелиш още около 10 см височина

Коментар

А каква е идеята на Самурай да му се сложи двигател от БМВ, мостове от УАЗ и раздатка от ГАЗ. Не е ли по-лесно ламарините на един Самурай да се сложат на един Уаз например?
                      Изключвам разбира се опита които се придобива в това приключение и разбира се удоволствието от изграждането на една такава мошина.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                        А каква е идеята на Самурай да му се сложи двигател от БМВ, мостове от УАЗ и раздатка от ГАЗ. Не е ли по-лесно ламарините на един Самурай да се сложат на един Уаз например?.
                        А какъв е смисъла?Пак трябва да сАдиш мотор,скорости и раздатка...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                          А каква е идеята на Самурай да му се сложи двигател от БМВ, мостове от УАЗ и раздатка от ГАЗ. Не е ли по-лесно ламарините на един Самурай да се сложат на един Уаз например?
                          Изключвам разбира се опита които се придобива в това приключение и разбира се удоволствието от изграждането на една такава мошина.
                          Ами не е.Иначе е най-лесно.Да де ама аз мразя двигателят на Уаз-а.Не ме питай защо.Другото е че ми трябва макс.къса база,а базата на УАЗ не е от тези.И най-важнжто може би е че си подбираш всичко което отговаря на ТВОЯТА идея за джип.Това че тук става дума за Самурай е просто случайно.Отнася се за всеки друг джип.Не робувам на определени марки и модели и който агрегат не ми харесва го сменям с друг подходящ/според мен/.Абе кефи ме да си конструирам.Това е.А и Самураят си е едно голямо лего и търпи всякакви извращения.

Коментар

Направо е изродщина, колега. Гледам че си сложил ресьорите над мостовете. А може ли да са си както при Самурая под тях?
                            Ами и на оригиналните мостове пак бях качил ресорите отгоре,а редукторните са така оригинал.А така отдолу ресорите не бих ги изтърпял

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                              Може но печелиш още около 10 см височина
                              Като сложиш долната пета, ръкава, горната пета и ресьора става повечко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X